If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Ti-e teama de moarte?...

Ce e "in spatele" nostru? sub gandurile noastre? Facem ce gandim? Gandim ceea ce facem?

Ti-e teama de moarte?...

DA
25
37%
NU
42
62%

Total votes : 67

Postby gabelu47 on Tue Nov 29, 2005 12:50 pm

Nu si nu vad de ce mi-ar fi ca odata si odata tot trebuie sa mori; se poate intampla in orice clipa si in orice loc mai nasol e de cei ce raman si sufera in urma ta ..... Parerea mea :D

Traieste ca si cand Paradisul ar fi pe pamant!!
gabelu47

Bebelush
Bebelush

Postby adler on Wed Nov 30, 2005 12:42 am

imi este frica de cum voi muri..si imi este frica de efectul asupra altora... adevarat...dar...frica de ce va urma dupa (daca va mai urma ceva..nu imi este./.va fi o usurare de fapt)
adler

D-L Guru
D-L Guru

Postby FLuffy_Ghost on Fri Dec 02, 2005 5:45 pm

Sa mor, nu ma inspaimanta...si nici felul in kare voi muri...
In skimb...nu as vrea k cei la kare tin...sa planga dupa mine...m-ar durea prea mult sufletul...sa-i vad/simt...(sau nush....ce-o fi dupa moarte)...suferind...
As vrea, k sa se gandeasca k am ajuns undeva frumos...unde toate grijile sunt uitate..., iar la inmormantare...sau dupa...nici nu vreau sa aud de doliu...cat mai colorat..., sa nu planga...ci sa se bucure...
Oricum....nu planuiesc sa mor prea repede...ci vreau sa-mi traiesc viata din plin...k sa pot ajunge la sf vietii(orikare ar fi asta, si orikand s-ar intampla) si sa zik k nu regret nimik...

Cel mai tare imi este frik, sa nu moara cei la kare tin;...dupa ce a murit tataitzu(cand eram mica)...m-am gandit de foarte multe ori si kiar am avut si astfel de vise, la ce s-ar intampla dak parintii, familia mea, prietenii mei...ar muri...si de fiekare data am ajuns la koncluzia, k as muri si eu odata cu ei...pur si simplu, nu cred k as suporta gandul

Nu ma mai intereseaza nimik...as vrea sa nu fi existat...
FLuffy_Ghost

Descurcaret
Descurcaret

Postby Scorpion on Sun Dec 04, 2005 12:37 am

Nu nu mi-e frica de moarte.
Scorpion

Pasional
Pasional

Postby edd on Sun Dec 04, 2005 1:54 pm

intrebarea e cu dus si intors... parca m-ai trebuia o intrebare la pol ceva de mijloc ptr ca mie da mi-e frica sa mor in flacari , mi-e frica sa mor inecat.. moarte din asta de caine... chiar nu mi-ar palce si imie frica de asha ceva.. dar am raspuns uc nu.. ptr ca na tuturor ne vine randu orice ar fi daca e sa mor de batranete e mai bine .... cum zicea cineva inconjurat de nepoti stranepoti copii mei .. si cel mai bine o data cu sotia.... in fine e muult de discutat pe tema asta .. dar in pr8incipiu nu imi frica de moarte.. si poate ca o sa ma doara sa ii vad plangand ... dar m-ash bucura enorm daca s-ar gandi ca ma duc intr-un loc mai bun .. si ca viata e doar o prefata , o pregatire ptr ce v-a urma un test.... si ca daca am murit l-am trecut....

grow up !!
edd

Descurcaret
Descurcaret

Postby ashes on Sun Dec 04, 2005 1:58 pm

[ot]apropo de inec.. am citit o experienta a unei pers care era cat pe ce sa moara asa.. a zis ca o ia o stare de somnolenta.. si parca o atrage ceva sa inchida ochii sa adorma (somnul de veci!!)[/ot]

odata si-o data trebuie sa vina... mi-e frica numa sa nu doara.. ca urasc durerea fizica :oops:
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby Catalin on Sat Dec 10, 2005 1:05 am

Daca mi-ar fi frica de moarte ar inseamna sa stau cu frica in san ca maine mi se intampla ceva.........si nu este bine asa, cand o sa deschida Dumnezeu cartea la pagina cu mine o sa fiu pregatit. 8-)
Catalin

membru special
membru special

Postby Inger`Albastru on Tue Jan 10, 2006 8:26 pm

BA wrote:curios, daca mi-e frica de moarte m-a intrebat si un tip care m-a tras brusc de mana si m-a fugarit pe o strada superaglomerata, fara sa mai apuc sa zic ceva. plus ca zilele trecute am picat pe o trecere de pietoni si ....interesant moment sa vezi farurile masinilor las 1/2m de capul tau....

[ot]imi place de BA are niste pareri pertinente in mai multe topicuri legate de moarte si ii dau dreptate[/ot]

Cioran spunea ca oamenii se tem si le e frica o viata intreaga de cel mai sigur lucru care oricum va veni : moartea

Despre mine as putea spune exact ca in melodia lui Robbie Williams :
"I
"Doua lucruri sunt infinite:universul si prostia.De univers inca nu sunt sigur"
A.Einstein
Inger`Albastru

Descurcaret
Descurcaret

Postby BA on Wed Jan 18, 2006 3:31 pm

@inger albastru: si mai spunea Cioran o chestie...de fapt o carte intreaga, "Ispita de a trai". Traim in principal din instinct, anume cel de conservare, care e tare puternic. am vazut o faza intr-un film, care pe cat de neantrenant al gandirii, pe atat de interesant la faza respectiva: de exemplu, nu te poti musca singur pana la sange din cauza acetui instinct de conservare care pur si simplu nu te lasa!!!! doar daca intervine vreun motiv ce impinge la sacrificiu, cum e si dragostea, de fapt, cel mai comun, o poti face.
Oricum, desi e asa, viata nu e un drum spre moarte, nu suntem niste Sisifi impingand deznadajduiti propriul bolovan, ci putem face ce dorim cu el si sunteti si voi constienti de asta. ideea e sa nu te surprinda cu treburi nefacute, asa cum spunea si Ingerul Albastru, caci e cam naspa. De aceea e vorba aia cu traieste azi ca si cum ar fi ultima. Mie imi place sa cred ca asa traiesc.
Omul caruia i s-a intamplat ceva-ul asteptat. Stiam ca asa va fi. Trebuia doar sa mai cred
BA

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby Inger`Albastru on Thu Jan 19, 2006 12:08 pm

De acord BA ..chestia cu "Viata doar un drum spre moarte"eu o vad ca fiind un "Memento Mori"(aminteste-ti ca vei muri) si care te impinge sa incerci sa iti invingi teama si sa te simti liber paradoxal intr-o lume ingradita.
"Doua lucruri sunt infinite:universul si prostia.De univers inca nu sunt sigur"
A.Einstein
Inger`Albastru

Descurcaret
Descurcaret

PreviousNext

Return to Filosofie si Psihologie