If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Suntem doar un numar pe o fisa?

Ce este aici? Sa zicem ca viata pusa sub lupa. Intamplari din viata de zi cu zi, la modul cel mai obiectiv: razboaie, inundatii, incendii, crime, politica, societate, etc.

Moderator: Alinutza_19

Suntem doar un numar pe o fisa?

Postby Nina on Wed Jun 20, 2007 4:01 pm

Fac topicul asta pentru ca sunt revoltata....si satula sa fim considerati niste saci de cartofi....sa imi explice si mie cineva cum poti sa operezi de cancer un om, sa faci biopsia, si sa ii spui:"prietene, nu mai face tratament, ca nu e cancer, e tumoare benigna" si peste 2-3 ani sa ii spui:"stii, oups, ne-am inselat, stateam la o barfa mica cand iti analizam tumoarea, si am gresit rezultatul....vestea buna e ca ne-am prins...vestea proasta e ca ai cancer....si vestea si mai proasta e ca o sa mori foarte repede!"
Evident am folosit un ton sarcastic, insa aceasta situatie s-a intamplat cuiva destul de apropiat, si probabil se va ma intampla.

Cum e posibil sa lucrezi intr-un laborator unde analizezi tumori si sa faci o astfel de eroare. Daca ar fi atat de incerte analizele astea, probabil medicii nu s-ar mai baza pe ele,nu? Daca nu ar avea incredere nua r intrerupe tratamentul. Nu e posibil sa moara un om pentru ca sunt ei tampiti....sau e posibil???

Oare nu le pasa ca tumoarea pe care o analizeaza provine dintr-un om, si nu e doar o chestie atasata unei fise medicale?

Image
Image
Daca vantul mi-ar duce gandul si fiinta pe aripile sale, deasupra oamenilor...Cum as sti unde pot ramane sa te astept?
Nina

Super Moderator
Super Moderator

Postby MindLord on Wed Jun 20, 2007 5:41 pm

no nina stai asa un pic... vreau sa mentionez inca dinainte ca nu stiu f bine situatia, si presupun ca si tu nu ai chiar toate detaliile despre modul in care a fost facuta analiza initiala. Din cate stiu eu o biopsie nu are rata de eficacitate de 100% . Si ce usor e atunci cand vorbesti in numere... insa cand in spatele procentelor alea care lipsesc pana la completarea sutei sunt oameni... hmm.. altcumva se pune pb.
Asa ca nu am nici o intentie sa ii apar pe medicii aia, doar sa spun ca nu sunt convins ca au facut neaparat o greseala umana... oricat de naspa ar suna, chestii din astea se mai intampla! Si mai naspa atunci cand se intampla cuiva apropiat.
Daca intrebarea ta e "cum sa faci o eroare, om fiind?" raspunsul meu e... simplu! se intampla cam tot timpul... bineinteles ca responsabilitatea e mai mare in cazul de fata si ar fii trebuit repetata biopsia sau stiu eu.... mi se pare ca si doctorul care a luat decizia de a intrerupe tratamentul are partea lui de vina... decizii de asemenea importanta ar trebui bazate pe rezultate verificate si reverificate... dar astea costa bani... acesti bani ar putea fii folositi sa faci biopsii la alti oameni... sa salvezi alte vieti.... asa ca nici sarcina lor nu e chiar atat de simpla. Nu stiu cum ai alege si tu daca ai avea in fata 2 pacienti pe moarte stiind ca poti salva doar 1...
Si in viata decizii similare (bine ca nu au intotdeauna aceeasi gravitate, ca am inebuni toti cred, ori ne-am face niste masini fara suflet) apar din cand in cand...
Problema asta de etica medicala am putea sa o discutam pe larg si niciodata nu cred ca am ajunge la un consens , ca doar nu ne jucam dea Dumnezeu sa decidem dreptul de viata a oamenilor
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby Nina on Fri Jun 22, 2007 12:00 pm

Ma gandesc ca daca rata de eficacitate nu ar fi considerata de 100%, atunci medicii nu ar intrerupe tratamentul unui om suspect de cancer,nu?

Image
Image
Daca vantul mi-ar duce gandul si fiinta pe aripile sale, deasupra oamenilor...Cum as sti unde pot ramane sa te astept?
Nina

Super Moderator
Super Moderator

Re: Suntem doar un numar pe o fisa?

Postby Micha on Wed Dec 05, 2007 11:25 pm

aici ar intra si minunatele cazuri cu acele formulare de care nu stia nimeni pana mai acum o luna si care ar permite anumitor bolnavi sa faca tratament in strainatate pe banii statului, formulare despre care nu a fost instiintata lumea atata timp. Mi se pare inuman sa stai sa privesti cum moare omul in fata ta si tu sa stii ca se poate face ceva si sa nu o faci, sa te uiti ca boul la el. Zau frate, parca ar plati ei din salariile lor acele tratamente. Nu pot concepe, jur, cum poti fi asa de crud... e un om nu e o piatra fara suflet, poate are o familie, copii care inca depind de el, prieteni etc. Cine sunt ei sa refuze sansa asta atator oameni care au nevoie? Ca doctor, e datoria ta sa ii salvezi, ca de aia ai ales meseria asta... Esti platit pt ce faci, dar nu.... daca nu obtin si ei vreo ceva din tot, chiar nu se complica, se uita la tine cum mori si stau si isi fumeaza tigarile.
Nu uita sa zambeshti un pic shi azi... :D

Image
Micha

little devil
little devil

hi5 profile: http://sweet-illusion.hi5.com
baiat / fata ?: fata

Postby Keira on Sat Dec 15, 2007 12:25 am

tatal unei prieteni a patit ceva asemanator. I-au spus ca are cancer 1 LUNA NU A DORMIT, se tot gandea ca va muri, cand...la Bucuresti aia si-au facut cruce si i-au spus ca era doar o raceala mai puternica :|

Apoi, unei cunostinte i s-a spus ca are cancer la san dar nu avea. :|

Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby Nina on Sun Dec 16, 2007 3:31 pm

Keira...cel mi probabil intr-o situatie de genul asta, cand ti se zice ca ai si de fapt nu ai si stai o luna numai cu gandul la asta....dobandesti cancer pe fond de stres, sau hepatita sau alte nebunii.
Cunosc si eu un caz in care unei doamne i s-a zis ca are cncer, a facut operatie, tratament si peste jumatate de an i-au zis ca de fapt nu era cancer....insa nu cred ca asta e o tragedie, s-a tratat, e sanatoasa....deci e cu sfarsit fericit.

Insa sa iti zica ca e cancer...apoi, stai ca nu e cancer, intrerupe tratamentul...si peste 2 ani sa iti zica ca e cancer si ca nu mai poti face nimic... e de-a dreptul crunt. Este adevarat insa ca un tratament pentru cancer poate sa te omoare mai repede decat cancerul...si daca nu ai, nu are rost sa te expui riscului....discutie lunga....
Image
Image
Nina

Super Moderator
Super Moderator

Return to Life is... Life