Eu zic ca totul depinde de durata relatiei, de parteneri, de dorinta lor de a face relatia sa mearga, de sinceritate...de multe
Eu nu sunt impotriva acelei "casatorii de proba" (mutatul impreuna) daca este facuta pentru a fi mai aproape de partener, nu pentru a-l testa. Mi se pare periculos daca aceasta mutare s-ar face prea devreme si nici unul din parteneri nu au avut timp sa descopere la celalalt anumite defecte care pot fi mai usor "asimilate" de la "distanta".
De exemplu descoperi un defect sau o atitudine care nu iti convine sub nici o forma. Daca locuiti impreuna impactul neplacerii poate fi mult mai mare si poate provoca certuri aprinse si formularea conceptiei ca nu se poate, nu va merge, etc. din start.
Una e cand iti dai seama de ele in timpul cand stati separati si ai timp sa analizezi, sa discuti.
Cunosc un cuplu care s-a mutat impreuna dupa numai 4 luni de relatie si la scurt timp s-au despartit pentru ca, spun ei, ca convietuirea impreuna e imposibila. Dar eu cred ca toate defectele/neplacerile pot fi solutionate daca partenerii isi lasa destul timp de cunoastere, inainte sa faca acest pas.