If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

casatoria

Lumea zice... Lumea face... Dar de ce mai mereu ascultam gura lumii in loc sa ascultam glasul inimii ?

casatoria

Postby ashes on Mon Jun 04, 2007 11:46 am

deci sa vedem: tot mai multe persoane prefera sa locuiasca impreuna decat sa se casatoreasca .. din punctul meu de vedere, e foarte bine asta, ii cunosti partenerului defectele si/sau calitatile pe care nu le-ai fi aflat decat daca stateai cu el, vezi cum merge relatia si cand stati impreuna. .. dar ce se intampla cand perioada asta se prelungeste foarte mult timp?

care dintre voi ati prefera sa locuiti impreuna cu prietenul/prietena si care ati prefera sa va casatoriti?

Image
Image
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby T_X on Mon Jun 04, 2007 1:03 pm

este anormal ce incurajezi tu...concubinajul este o problema a societatii moderne iar multe tari iau masuri pentru a combate aceasta "anomalie"...
din punctul meu de vedere daca aceasta perioada se prelungeste mai mult inseamna ca nu avea loc nici o casatorie sau daca va avea va fi lipsita de entuziasm ca sa spun asa...
eu sunt de moda veche...sustin casnicia ci nu concubinajul...
"You think that I won't make it on my own. But now I'm stronger than yesterday, now without you in my way."
T_X

Descurcaret
Descurcaret

Postby ashes on Mon Jun 04, 2007 1:18 pm

nu incurajez nimic, probabil nu m-am exprimat bine :)

sunt de acord cu statul impreuna (concubinaj suna urat), inainte de casatorie pentru o cunoastere mult mai buna a partenerului.
nu cred insa, ca daca se prelungeste perioada in care se sta impreuna, nu se va ajunge la o casatorie sau la una 'lipsita de entuziasm', cum ai spus tu.

Image
Image
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby Alinutza_19 on Mon Jun 04, 2007 3:17 pm

eu am fost si sunt pe premiza asta ..casatoria e un pas foarte important..de aceea inainte de casatorie trebuie sa iti cunosti parteneul super bine si el la fel pe tine..acest lucru se realizeaza prin a locui impreuna cu partenerul o buna perioada de timp...astfel te cunoaste partenerul si tu iti cunosti partenerul...foarte bine...inainte de a face pasul cel mare
Send me an angel
Here I am
Will you send me an angel
Here I am
In the land of the morning star
Alinutza_19

moderator
moderator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby Eagleman on Mon Jun 04, 2007 7:26 pm

Eu unul vreau sa ma insor..... vreau sa am o nunta frumoasa, alaturi de toti cei dragi mie..... pana o gasesc pe don'soara cu care o sa fac pasul asta .... o sa locuiesc singur..... (pana acu am aberat) .....deci.... ideea e ca sunt in favoarea casatoriei, este adevarat ca trebuie sa cunosti foarte bine partenerul inainte de a face pasul asta, dar cred ca dragostea este cea care spune ultimul cuvant.... adica daca nu mai e dragoste, nu mai e nimic care sa ii lege, daca nu mai e nimic care sa ii lege, se despart..... daca sunt casatoriti, inseamna ca e divort .... daca nu, atunci este finalul, comico-tragico, unei frumoase povesti de dragoste......

Eagleman - "Numai in pragul mortii pricepe omul pretul vietii" (Liviu Rebreanu)
- "As vrea sa n-am nimic din tot ce am doar pentru a avea mai mult alaturi de ea" (Gabriel Vidu)
Eagleman

Descurcaret
Descurcaret

Postby amanda on Mon Jun 04, 2007 7:37 pm

Nu sunt genul de fata care viseaza sa aiba o nunta ca in povesti, cu cai albi si cu panglici de nu-stiu-ce-culoare la buchetelele de pe mese dar sunt pentru casatorie ca act. Am oroare de nuntile clasice romanesti dar cred in casatorie ca institutie.

Cred ca este nevoie sa stai sub acelasi acoperis cu el/ea inainte de nunta dar asta e numai ca sa vedem daca nu cumva ne calcam prea des si prea tare pe bataturi daca stam mai mult timp impreuna. Nu promovez concubinajul dar nici casatoria facuta numai de dragul de a fi femeie maritata/barbat la casa lui.

Prelungirea concubinajului poate fi din motive serioase, care nu se traduc ca "relatia asta e calduta, stam si noi asa ca e comod, n-avem chef sa stam impreuna toata viata dar nici o alternativa mai atractiva". Daca motivele sunt bune e ok sa se prelungeasca.
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby p3g@s on Mon Jun 04, 2007 7:41 pm

eu sunt cu , casatoria...ca doar nu te iei cu un strain :| ... si ai tu timp intro relatie sa-l cunosti cum e 24/24 cand stai cu el ...
Fii pregatit sa gresesti, pregatit sa urasti
Tre sa privesti cu detasare, mental sa fii tare
Fii pregatit sa insulti, pregatit sa minti
Adevarul e subiectiv ca ce scuipat printre dinti...

Iata cum se scrie istoria - Voltaire
p3g@s

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

baiat / fata ?: baiat

Postby Cherry on Tue Jun 05, 2007 12:40 am

Si eu cred ca daca stai prea mult impreuna cu partenerul inainte de nunta, dispare entuziasmul, casatoria nu mai are niciun farmec... Poate ca sunt de moda veche dar chiar nu sunt de acord... Cand vom fi obisnuiti sa locuim impreuna, deja casatoria nu va mai reprezenta absolut nimic special... nu va aduce nimic nou in relatie... poate doar o hartie scrisa... Asta va reprezenta casatoria in curand si nu sunt deloc de acord cu asta. Eu una nu as vrea sa ma mut cu partenerul inainte de nunta :D Si la fel o casatorie dupa 7-8 ani nu mai are farmec... Dupa atata timp nu mai esti indragostit, nu mai e la fel de frumos...
Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

Postby MoshCraciun on Tue Jun 05, 2007 6:30 pm

Cherry wrote:Cand vom fi obisnuiti sa locuim impreuna, deja casatoria nu va mai reprezenta absolut nimic special... nu va aduce nimic nou in relatie... poate doar o hartie scrisa...

cheche...pai exact asta inseamna casatoria!....presupunand ca angajamentul de a iubi si de a avea grija pana la adanci batraneti a fost facut cu mult inainte! si nu a fost doar o promisiune facuta tu ghet leid... :banana:
MoshCraciun

D-al forumului
D-al forumului

Postby Eagleman on Tue Jun 05, 2007 6:36 pm

[ot] Casatorie ...+... TU GHET LEID ...=... Happyness[/ot]
Eagleman - "Numai in pragul mortii pricepe omul pretul vietii" (Liviu Rebreanu)
- "As vrea sa n-am nimic din tot ce am doar pentru a avea mai mult alaturi de ea" (Gabriel Vidu)
Eagleman

Descurcaret
Descurcaret

Next

Return to Conceptii si Mentalitati