If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Lumina Sfanta a Invierii - intre obisnuinta si credinta

Existenta lui Dumnezeu, sectele, crearea Pamantului si a vietuitoarelor si tot ceea ce implica religia

Postby milisss2 on Wed Apr 26, 2006 3:29 pm

Snappy wrote:milisu' nu am zis ca traditiile nu-s frumoase, ci doar ca pt unii a devenit asa... o iesire la un pahar de lumanare aprinsa...

Faci parte sau nu din acei "unii" ? .. Pentru tine ce inseamna traditiile si in ce masura le respecti ?

milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby Snappy on Wed Apr 26, 2006 8:01 pm

[ot]pt mine? inseamna ceva daca am cu cine sa le traiesc... sincer in momentul de fata sunt aproape egale cu 0, dar cine stie ce imi va rezerva viitorul, nu?

oricum - din aceia care iau Invierea ca o iesire la distractie nu sunt... poate inainte si dupa Inviere, dar in momentul acela NU...[/ot]
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Intelegem cu adevarat ce inseamna Pastele?

Postby Keira on Wed Apr 26, 2006 9:58 pm

In noaptea Invierii am zis sa trec si pe la cimitir sa aprind cateva lumanari la mormantul bunicilor mei. Ce am vazut acolo, m-a socat. Oameni, tineri beti pe strada, pe la morminte, injurii, cupluri sarutandu-se prin cimitir, etc. O atmosfera de nedescris. Nu mai era nimic din ceea ce trebuia sa fie seara Invierii.
A doua zi la TV statistica: in Bucuresti a fost chemata salvarea de aprox 1000 de ori. Motivele: probleme la stomac si exces de bautura.

CE A MAI RAMAS DIN SFANTA SARBATOARE A PASTELUI? INTELEGEM ADEVARATUL SENS AL ACESTEI SARBATORI?

---[ Snappy = "mesaj facut din topic raspuns si lipit cu un alt topic ce trata acelasi subiect" ]---]

Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby p3g@s on Tue May 30, 2006 8:13 pm

Credinta ???!?!!..ce credinta?? :bang-bang-3: ...eu zic mai degraba moda in ultimii ani...si atsa pentru ca toti vrem sa ne dam interesanti..si uitam foarte repede de semnificatia sfanta ...in schimb alegand sa iesim ucu gasca sa mergem sa mai facem oleaca de caterinca..poate o bere ceva...ca tot e vacanta si nu tre sa se culce devreme :bang-bang-3:
Fii pregatit sa gresesti, pregatit sa urasti
Tre sa privesti cu detasare, mental sa fii tare
Fii pregatit sa insulti, pregatit sa minti
Adevarul e subiectiv ca ce scuipat printre dinti...

Iata cum se scrie istoria - Voltaire
p3g@s

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

baiat / fata ?: baiat

Postby ashes on Tue Apr 17, 2007 2:30 pm

ati fost la biserica anul acesta de paste? aceleasi lucruri deranjante ca in anii trecuti?

Image
Image
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby Cherry on Wed Apr 18, 2007 2:31 am

Hmmm... eu anul asta nu prea eram in apele mele in noaptea de Inviere... Primisem o lovitura sub centura si dupa ce am plans cateva ore incontinuu, chiar m-a linistit foarte mult sa ma duc la Biserica... De fapt am plecat pe la 10 de acasa, m-am dus la un prieten si am vorbit pana pe la 12, apoi ne-am dus "sa luam lumina" si ne-am intors acasa la el cu lumina... Aveam o candela mare care arde 72 de ore asa ca am lasat-o aprinsa. Pe la 3 dimineata am vrut sa plec acasa dar cum ma simteam tot rau ca urmare a ce se intamplase in cursul zilei, m-am hotarat sa ma mai opresc o data pe la Biserica... Am stat vreo 15 minute, in legea mea, am ascultat slujba... La ora aia erau numai cativa oameni in Biserica si era liniste si frumos :) Apoi am plecat acasa la mine, mult mai linistita si mai impacata sufleteste... Mi-a facut foarte mult bine faptul ca m-am dus singura si am ascultat slujba in legea mea :)

La 12 noaptea era panarama, multa lume, copii de vreo 10-15 ani cu sticle de alcool in mana, injurau de mama focului... Mi-a lasat un gust amar... In schimb la 3 dimineata nu mai era niciun exemplar de genul ala nici pe strada si nici in apropierea Bisericii :)
Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

Postby Sweet Insanity on Sat Apr 21, 2007 3:43 pm

Ma duc destul de rar la biserica, dar ma duc pentru slujba in sine, nu ca sa pierd vremea sau sa comentez. Asa a fost si la Inviere. Desi am fost cu un grup de prieteni am fost linistiti, am mers sa ne inchinam inainte de slujba. Oricum, erau multi pierde-vreme pe acolo. Apoi am mers in cimitir sa duca lumina la morti cei care aveau rude si prieteni acolo.
Mai e deranjant si ca dupa ce iau lumina oamenii se duc la petreceri, discoteci, sau, chiar daca se duc acasa, si cum a spus cineva, beau si mananca pana ii ia salvarea. Daca nu crezi in semnificatia momentului, de ce sa pierzi timpul cu asa ceva?
Welcome to a world where the air I breathe is mine
There's nothing to overwhelm me and nothing to cloud my mind
Be anyone, do anything I'd ever want to try
Time doesn't exist here, I will never die
Sweet Insanity

Pasional
Pasional

Previous

Return to Religie