If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

despre vegetarieni

Iti place sa gatesti? Sau doar iti place sa mananci ce gatesc altii? Zi-ne despre prima mancare gatita de tine, despre ce retete stii si de ce nu despre ce retete ai inventat chiar tu.

Moderator: Alinutza_19

despre vegetarieni

Postby noco on Tue Mar 27, 2007 5:35 pm

ce parere aveti despre vegetarieni? sunt ei mai sanatosi?
e cineva de pe aici?

Dezavantajele carnii:
- carenta in substante nutritive esentiale: lipsa carbohidratilor - se limiteaza doar la glicogenul muscular, care se transforma aproape complet in acid lactic; lipsa fibrelor celulozice, atat de necesare pentru buna functionare a intestinului; carenta vitaminica - lipsesc sau se gasesc in cantitati foarte mici: vitamina A si provitamina sa, beta-caroten ( a propos, ce problema aveti cu beta-carotenul? - este hidrosolubil si se transforma in organism in 2 molecule de vitamina A numai daca organismul are nevoie de vitamina A, pe cand vitamina A ingerata e liposolubila si se concentreaza in ficat, putand deveni toxica), lipsa vitaminelor C,D,E si K. Numai ficatul contine vitamine ca A si D in cantitati periculos de mari; de asemenea folatii sunt aproape absenti in carne, se gasesc doar in ficat si organe; lipsa mineralelor - carnea este foarte saraca in calciu si magneziu, dietele carnivore sunt decalcifiante, de asemenea iodul, manganul si seleniul sunt prezente in cantitati minime.
- contaminare microbiana: carnea contine multi germeni care o descompun, producand substante toxice; poate fi purtatoare de microorganisme patogene;
- prezenta parazitilor: sunt frecventi in carnea de porc, cal
- prezenta subproduselor: compusi azotati proveniti din metabolismul animal (uree, acid uric, purine - care produc guta si inflamatii articulare) si histamina, tiramina, produse de bacteriile care prolifereaza in carne; aceste subproduse au efecte nocive cum ar fi: acidifierea sangelui, favorizand aparitia calculilor urinari, a reumatismului; supraincarca organismul (ficatul si rinichii in special), deoarece aceste toxine trebuiesc eliminate; cresc tensiunea arteriala (tiramina) si favorizeaza alergiile (histamina).
- prezenta grasimilor si colesterolului - care imbolnavesc inima si arterele.
- poluanti chimici - animalele concentreaza in ficat mai ales substantele toxice din mediul ambiant - plumb, cadmiu si alte metale grele.
- urme de medicamente - hormoni si antibiotice si alte substante folosite in crescatoriile de animale.

Boli provocate sau agravate de consumul regulat de carne:
- inima: boli coronariene, infarct de miocard;
- intestin: diverticuloza, constipatie, cancer de colon;
- articulatii:guta (prin acid uric si purine si prin actiunea acidifianta); osteoporoza (consumul de proteine animale favorizeaza pierderea de calciu prin urina); reumatism;
- metabolism: diabet (descoperiri recente)
- celula - cancer (favorizeaza aparitia a numeroase tipuri de cancer)

Cetăţean suspendat, solidar cu Traian Băsescu
Petitie pentru dizolvarea parlamentului
noco

membru special
membru special

Postby MindLord on Tue Mar 27, 2007 6:54 pm

oi oi oi!! cum sa nu??!! Sa vezi ce vegetarian is :))
dar asta numa intre 2 imbucaturi de friptura, sau lactate, sau chestiile alea delicioase... in momentul in care bag salate si fructe is cel mai fidel vegetarian totusi :D
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby milisss2 on Tue Mar 27, 2007 9:38 pm

fitofagi ma ....doctorii astia sunt debili mintal ...ne pun sa crapam numai buruieni ...n'au decat din partea mea .. eu ma duc sa tai porcu' si mielu' :D

milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby amanda on Wed Mar 28, 2007 1:03 am

Cam nasol dar eu sunt animal omnivor deci merg si vegetalele dar sa nu exageram. Nu mi se pare atat de sanatos sa nu mananci carne si lactate si oua deloc. Daca am o lista cu produse de care nu am ating alea ar fi Cola si semipreparatele din carne dar restul imi fac bine... cel putin la moral. M-as simti bolnava fara lactate cel putin. Unii pot sa tina regim o viata, eu nu pot sa tin nici un post intreg.
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby Ade on Fri Mar 30, 2007 6:40 pm

Eu nu sunt vegetariana insa am o prietena care este.
Cred ca a fi vegetarian inseamna in primul rand sa mananci sanatos.Si acest lucru mi se pare unul bun. :D
Am si eu de exemplu perioade in care mananc doar salate si multe legume si recunosc ca atunci ma simt cel mai bine fizic,insa nu pot renunta la carne.
Mananc doar carne de pui,vita si curcan.
Nu am mancat niciodata de porc. :D

Image
Ade

Descurcaret
Descurcaret

Postby milisss2 on Fri Mar 30, 2007 11:46 pm

[ot] ade nu stii ce pierzi ma ! :)) [/ot]
milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby RuningAway on Sat Mar 31, 2007 11:29 am

Nu am nimic impotriva cu vegetarienii dar tot o pulpa la gratar e mai buna. :))
Image
"Lumea e plina de nefericiti ce vorbesc despre fericire"
RuningAway

Descurcaret
Descurcaret

Postby kez|zek on Sat Mar 31, 2007 12:11 pm

@RuningAway, cea mai buna leguma e carnea :D

---[ ashes = "cand citezi ultimul mesaj in totalitate incearca sa eviti citarea sa punand @ insotit de numele autorului. exemplu: @ashes, evitand astfel scrierea in intregime a mesajului sau " ]---
I must be cruel only to be kind;
Thus bad begins, and worse remains behind.
kez|zek

Descurcaret
Descurcaret

Postby Micha on Sat Mar 31, 2007 2:29 pm

cum zice si amanda, eu nu reusesc nici post sa tin, d'apoi sa mananc o viata intreaga numa vegetale, creca as lua-o razna... Si asa is slabutica de felul meu, creca o sa ma ia vantul numai cu legumele alea :))) Imi plac salatele si fructele dar nu ma pune sa mananc numa asa ceva ca o sa o iau pe aratura. Prefer chiken-ul, copanele si aripioare si friptura de porc, yummmy... da' nu-mi dati carne de oaie sau iepure, don't like it, bleahhh :P
Nu uita sa zambeshti un pic shi azi... :D

Image
Micha

little devil
little devil

hi5 profile: http://sweet-illusion.hi5.com
baiat / fata ?: fata

Postby Ade on Sun Apr 01, 2007 11:56 pm

[ot] @milisss2 -->O burtica?:don't-know: [/ot]
Image
Ade

Descurcaret