Bineinteles ca omul de cand a inceput sa cugete, a inceput sa se intrebe, uitandu-se in jurul sau, cine este el si de unde vine. Nu vin cu o intrebare noua, evident, dar as avea placerea sa aud si alte pareri.
As vrea sa clasific totul sub forma de un chestionar si sa raspundeti in aceeasi maniera, pentru a centraliza cumva datele obtinute. Sunt foarte curios ce gandeste fiecare individ despre entitatea sa.
Voi scrie mai jos propria mea parere rezultata din experientele traite, documentare, etc.
1. I: De unde venim noi, oamenii?
R: Dintr-o dimensiune imperceptibila de majoritatea oamenilor, din substanta adevarului suprem, din perfectiune si intelepciune, din dragoste si lumina. Venim dintr-o alta lume, pe care eu o numesc "acasa", si suntem hoinari pe acest pamant, liberi sa facem ce vrem.
2. I: Care este rostul nostru pe Pamant?
R: Cred ca suntem un experiment creat de noi insine. Suntem prinsi intr-un joc limitat temporal, unde suntem abordati de forte atat pozitive cat si negative si testati in continuu. Cred ca scopul este individual, eliminarea zecilor de factori ce distrag atentia de la esenta adevarului, ca in final sa realizam ca defapt singurul lucru care supravietuieste este dragostea.
3. I: De ce trebuie sa suferim?
R: Suferim pentru ca traim in sentimente conditionate, in compromisuri si orgolii. Daca dragostea noastra ar fi neconditionata, nu am mai fi captivi in acest joc de stari psihice si emotionale. Tocmai de aceea cautam toata viata perfectiunea, pentru ca venim din perfectiune si instinctiv tindem sa ne intoarcem "acasa". Nu mai gasim puritatea si lumina pe care am cunoscut-o inainte de a respira prima gura de aer si tanjim pe toata durata "jocului" dupa niste iluzii inexistente in aceasta lume.
4. I: Exista Dumnezeu?
R: Da si secretele sunt in jurul nostru, dar nu avem ochi sa le vedem. Cred ca multe enigme se ascund in Soare si Luna, cei doi ochi care ne vegheaza. Soarele ascunde multe adevaruri, e simbolul luminii eterne in multe civilizatii si este ceva ce omul nu va cuceri vreodata, pentru ca este cu mult mai presus de intelegerea sa. Dumnezeu este dragostea pura, neconditionata, iertatoare... ceea ce noi nu vom fi vreodata pe aceasta lume.
5. I: De ce murim?
R: Pentru ca oriunde am colinda prin lume, vine o zi in care ne intoarcem acasa. Murim pentru ca viata sa devina importanta (asta am vazut-o intr-un film si mi-a placut), murim pentru ca nu rezistam fara adevar si dragoste pura, murim pentru ca ne ucidem unii pe altii cu vorbe grele, sentimente si egoism.
Cam astea sunt parerile mele sau mai bine zis raspunsurile la cele 5 intrebari. Astept si alte raspunsuri...

DANNY, referitor la chestionar si la raspunsuri, eu sunt foarte,foarte,foarte deacord cu tine,si eu citesc foarte mult despre subiectul asta.Si cu cit citesc mai mult si-mi deschid mintea si sufletul pentru cu atat mai mult gasesc ca viata mea are mai mult sens ,la fel si tot ce se intampla in jurul meu.Da, venim cu misiunea de-a ne ragasi pe noi insine,iubirea si pacea eterna.

)