If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

De ce ne e rusine sa fim sentimentali?

Vreti sa discutam despre ceva ce nu isi are locul in nici una din categoriile de mai sus, dar are legatura cu sentimentele? Aici este locul.

De ce ne e rusine sa fim sentimentali?

Postby Kelso on Sun Mar 04, 2007 1:26 am

Intr-o oarecare carte destul de veche, dar citita de curand de catre mine, am gasit ridicata o problema spinoasa a zilelor noastre. Un cineva, pe nume Axel Munthe, spunea aproximativ asa: "Ne e rusine ca suntem sentimentali?! Nu vad de ce sa ne fie rusine ca suntem oameni pur si simplu si ca nu suntem inimi de piatra si gheare de otel ca vulturii de pe steagurile cu cap de mort ale SS-istilor."

Inevitabil m-am gandit la oamenii care isi ascund orice urma de tandrete, oare pentru ce?!
Stiu din discutiile avute, ca oricine din noi isi poate exprima sentimente, poate da dovada de afectiune.
Dar mi se spune totodata ceva de genul: nu pot sa ii arat cat de mult il/o iubesc, poate fi interptetata ca o atitudine de om slab care nu isi poate controla starile sufletesti; nu vreau sa se foloseasca de asta pentru a profita de mine, de a intretine astfel un santaj sentimental...deci ce sa inteleg, ca e mai bine sa tii asa o relatie de rutina, in care sa iti furi singur caciula si sa te amagesti ca mereu o sa mearga?!

De ce par ridicole micile gesturi si vorbe, atat de mici dar cu o insemnatate asa mare?!
Poate da mai bine sa te lauzi cate femei ai avut, sau in cazul fetelor, sa numeri cati catelusi ai controlat, iar la o anumita varsta pur si simplu sa nu mai mearga acest "joc".

E rusinos sa fii si altfel?!
Se ascunde ceva sub o masca aparenta de om dur?!
In ceea ce ma priveste, eu una, sunt sigura ca asa e, atat si in cazul baietilor, cat si al fetelor.

Revenind la miezul problemei, cum comentati aceasta idee?! Au disparut sentimentele, sunt undeva inlantuite, sau sunt autentice si exista cu adevarat chiar si acum?!
Daca s-au pierdut pe undeva, de ce nu le scoatem la suprafata?!

Last edited by Kelso on Tue Mar 06, 2007 4:43 am, edited 1 time in total.
Iubirea e intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului.
Kelso

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby One4You2Love on Sun Mar 04, 2007 4:45 pm

Cui ii este rusine ?
Mie sigur nu-mi este ;)
Chiar daca e ceva demodat ... asta e .... eu is mai de moda veche
"Cine nu intelege o privire , cu siguranta nu va intelege o lunga explicatie."

Sa fie oare Moartea mireasa mea ??? I do, my sweetheart, I do.
One4You2Love

Bila Neagra 1
Bila Neagra 1

Postby Cherry on Sun Mar 04, 2007 6:45 pm

Mda, idem si la mine :D Inainte, acum vreo 3 ani, nici eu nu imi aratam sentimentele din start si trebuia sa treaca ceva timp pana sa fac eu vreun gest :D Acum pur si simplu daca imi vine sa fac un gest de tandrete, nu ma mai abtin, indiferent de situatie... Rusine nu mi-a fost niciodata, in schimb nu ii aratam lui pentur ca imi era teama sa nu creada ca o sa poata profita de mine si preferam sa fiu mai rece pana vedeam ce fel de persoana este si ce urmareste de fapt :)

Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

Postby Leon on Mon Mar 05, 2007 10:33 pm

mai oameni buni multi spun ca sunt sentimentali, romantici etc. dar realitatea este dureroasa.:bang-bang-3:

aratati-mi cate fete din ziua de azi mai sunt impresionate de un trandafir primit la o intalnire, de cuvintele sau chiar frazele de dragoste spuse din inima si nu de masina sau locul unde o duci, de ultimile fite la moda; cate femei sunt impresionate atunci cand tu ca baiat o inviti la o plinbare sub clar de luna si nu intr-un restaurant sau un club?
cati baieti care vad o fata sentimentala nu zic " asta e din aia demodata si nu cade usor vrea tandrete si ........".
acum intrebarea este cum dracu sa mai fii setimental cand vezi ca esti tratat ca ultimul fraer(a)?~x(
cu cine sa fii sentimental?:s172: nu stii ce sa mai spui la o intalnire ca sa fii inteles si lista poate continua.

in concluzie sentimentalismul se pierde ............ :-h
Razi cand inima-ti plange....

Numai cei puternici sunt cruzi blandetea e a celor slabi.
Leon

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby just me on Mon Mar 05, 2007 10:49 pm

eu m-am saturat de suturile in fund pe care mi le-am tot luat la faza cu sentimentele... pun suflet zic tot.... si degeaba....
dar culmea e ca nu renunt..... poate is eu nebuna.... dar face bine sa ii arati omului ca tii la el...
si nu cred ca voi renunta vreodata la nebunia asta cu sentimentele.....

I'm a bitch, I'm a lover/I'm a child, I'm a mother/I'm a sinner, I'm a saint/I do not feel ashamed/I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between/You know you wouldn't want it any other way.......
just me

Descurcaret
Descurcaret

Postby Kelso on Tue Mar 06, 2007 2:29 am

Leon wrote:aratati-mi cate fete din ziua de azi mai sunt impresionate de un trandafir primit la o intalnire, de cuvintele sau chiar frazele de dragoste spuse din inima si nu de masina sau locul unde o duci, de ultimile fite la moda

Ai fi surprins sa aflii cat de multe fete sunt impresionate de gesturi de genul asta. O floare sau un cuvant spus din inima valoreaza mult mai mult decat o cina la un restautant de lux. Nu zic ca nu sunt femei materialiste dar nu e foarte greu sa iti dai seama cu ce fel de femeie ai de-a face. Si da, unele femei prefera sa isi vada interesul decat sa ofere tot unui barbat din dragoste iar el sa ii calce in picioare sentimentele. Dar ... nu toate procedeaza asa. Nu inteleg de ce se fac atatea generalizari si de ce se merge atat de constant pe ideea asta. Inca mai exista femei care apreciaza gesturile marunte decat o caruta de bani. Banii se duc, amintirile raman. ;)

Leon wrote:cati baieti care vad o fata sentimentala nu zic " asta e din aia demodata si nu cade usor vrea tandrete si ........"

Acel "cade" este interpretabil. Iar eu prin acel cuvant inteleg "cedeaza"....
Trist. Zau. De ce este atat de important sa iti cedeze imediat? De ce ne gandim atat de intens la partea ce tine de intimitate?! Sunt multi barbati care fac toate eforturile pentru a cuceri o femeie dar cu un scop. Dupa ce respectiva ii cedeaza se pierde farmecul. Asa cum voi va intrebati de ce femeile sunt materialiste asa si femeile se intreaba de ce barbatii vor mai repede o aventura decat o relatie care implica sentimente.

Leon wrote:acum intrebarea este cum dracu sa mai fii setimental cand vezi ca esti tratat ca ultimul fraer(a)?

Poti fi sentimental atunci cand consideri ca persoana de langa tine te merita si cand esti sigur ca nu "investesti" niste sentimente aiurea.
Pacat ca sentimentalismul a ajuns sa isi piarda atat de mult din valoare. :(
Iubirea e intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului.
Kelso

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby MoshCraciun on Wed Mar 07, 2007 2:54 pm

Bineinteles ca leonu a generalizat dintr-o mica refulare asa...si bineinteles ca o relatie sanatoasa are la baza acest "sentimentalism" de care se tot vorbeste....si vedeti voi...intr-o relatie...indiferent daca este vorba de 3zile sau 3luni..raspundem fara sa ne dam seama la diferite teste....(cel putin din partea mea.... :al-nabii: ) ; unul dintre ele este "materialul" dupa care lucesc ochii tipei...... Uite un mic test pe care-l fac la prima intalnire...... Aproape niciodata nu platesc intreaga consumatie...... :evil:
MoshCraciun

D-al forumului
D-al forumului

Postby Leon on Fri Mar 09, 2007 12:55 pm

[ot]da mosule am avut un moment de repulsie, dar sa se inteleaga atat fata de baieti cat si fata de fete[/ot]
Razi cand inima-ti plange....

Numai cei puternici sunt cruzi blandetea e a celor slabi.
Leon

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby jADI on Fri Mar 09, 2007 1:29 pm

[ot]@leon - vrei sa spui ca tu... omg. n-am stiut.[/ot]
jADI

Bebelush
Bebelush

Return to Alte discutii despre sentimente