If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

terapia prin culoare!

Ce e "in spatele" nostru? sub gandurile noastre? Facem ce gandim? Gandim ceea ce facem?

terapia prin culoare!

Postby ^Angel^ on Tue Dec 21, 2004 8:17 pm

Vrei sa fii in forma si sa treci mai usor peste micile necazuri? Incearca un remediu neconventional: terapia culorilor.

Terapia cu ajutorul culorii nu inseamna ca viata ta se va schimba in bine doar prin simpla zugravire a peretilor in culori vesele. Insa, privitul indelung la o nuanta, – fie ea imprimata intr-o tesatura, fie insufletind petalele unei flori sau sporind frumusetea unui obiect de interior – poate face minuni (chiar daca numai temporar) pentru sanatatea si buna ta dispozitie.
Cum actioneaza cromoterapia:
:arrow: Rosu
Semnifica: agresivitate, energie, dragoste.
O poti purta atunci cand te simti deprimata si fara chef de viata.
Evit-o daca suferi de hipertensiune sau daca vrei sa te relaxezi.
Poti zugravi cu rosu orice camera in care vrei sa te simti mai dinamica. Interioarele restaurantelor sunt deseori vopsite in aceasta culoare, pentru stimularea conversatiei si a poftei de mancare.
Nu folosi aceasta nuanta in dormitor.
:arrow: Portocaliu

Semnifica: buna dispozitie, sexualitate, fertilitate, caldura, bucurie.
O poti purta pentru a te simti destinsa. Inlatura starile de depresie si se spune ca are efect benefic in durerile reumatice.
Poti zugravi orice camera (atentie, totusi, sa nu fie strident!) in care vrei sa creezi o atmosfera de buna dispozitie. Este adecvata pentru dormitor sau in locul de joaca al copilului.

Evit-o daca esti agitata de felul tau.
:arrow: Galben

Semnifica: inspiratie si putere de concentrare.
O poti purta cand vrei sa-ti pui ordine in ganduri. Este renumita pentru calitatile sale stimulante.
Poti zugravi in galben peretii biroului de la serviciu (daca ai aceasta posibilitate) si ai celui de acasa (nu si daca ai spatiu de studiu in dormitor); asta te va ajuta sa te concentrezi mai usor.
Evita folosirea ei excesiva; poate provoca epuizare si depresie.
:arrow: Verde

Semnifica: calm, echilibru si mareste pofta de mancare.
O poti purta daca iti doresti armonie interioara, stabilitate sufleteasca si cat mai multa energie. Este ideala daca te simti nervoasa, pentru ca te calmeaza.
Poti zugravi in aceasta culoare incaperile care vrei sa fie tot timpul foarte curate si linistitoare – de exemplu, baia.

Evit-o daca esti o fire geloasa; in plus, verdele este asociat si cu invidia.
:arrow: Albastru

Semnifica: calm, relaxare, stare de exuberanta.O poti purta cand te simti foarte obosita sau cand vrei sa alungi nelinistile.
Poti zugravi in aceasta culoare incaperile in care vrei sa fii calma si relaxata; de exemplu, dormitorul, mai ales daca suferi de insomnie.

Evit-o daca ai predispozitie pentru tristete si depresie. Albastrul poate duce la cresterea tensiunii arteriale sau poate provoca astm celor care o poarta.
Indigo

Semnifica: intuitie si ajuta la reamintirea viselor.O poti purta pentru a te calma. Lumina indigo este frecvent folosita pentru a linisti.

Evit-o daca ai stari depresive.
:arrow: Violet

Semnifica: forta si inteligenta.O poti purta pentru a-ti exercita mai bine influenta asupra celor din jur si ori de cate ori vrei sa capeti incredere in tine. De asemenea, ajuta in starile nervoase.

^Angel^

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby Snappy on Tue Dec 21, 2004 8:42 pm

eu sunt nebun dupa albastru...

nu stiam chestiile de mai sus... fain...
cu respect,
Cristian Ciofu,
Jikohu Media

Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby sunset on Mon Aug 15, 2005 10:31 pm

"Evit-o daca ai predispozitie pentru tristete si depresie. Albastrul poate duce la cresterea tensiunii arteriale sau poate provoca astm celor care o poarta." hm.....ca de obicei, se confirma caracterul meu total contrariant: mor dupa albastru, dar ar trebui sa-l evit pt ca sunt predispusa la tristete. :-/ pai, cum sa fac? :)

"n-ai dreptul sa mori cat inca traiesti"
sunset

Invatacel
Invatacel

Postby Snappy on Mon Aug 15, 2005 10:44 pm

albastru mie nu imi sugereaza nicum tristete.

pentru mine albastrul reprezinta viata, absolutul.

de aia il iubesc atat :p
cu respect,
Cristian Ciofu,
Jikohu Media

Snappy

Administrator
Administrator

Postby sunset on Mon Aug 15, 2005 10:49 pm

e o oarecare melancolie in culoarea asta. eu asa o vad. chiar ideea de cer, mare, imensitate, maretie, necuprins, iti da o stare ciudata. oricum, e cea mai frumoasa si sugestiva! ;)

"n-ai dreptul sa mori cat inca traiesti"
sunset

Invatacel
Invatacel

Postby Snappy on Mon Aug 15, 2005 10:53 pm

cerul te indreapta cu gandul la ceva de neatins - ceva ce poate doar privit.

eu prefer sa imi aduc albastrul langa mine si sa il modelez. ca sa fie aproape :D

gata... prea mult albastru (pana si forum-ul e albastru, dar presupun ca s-a inteles deja :) )
cu respect,
Cristian Ciofu,
Jikohu Media

Snappy

Administrator
Administrator

Postby cartush on Sat Aug 20, 2005 1:44 am

Albastru, mai nou galben...si non-culorile alb si negru... :)
Image
Image

Live free!
cartush

Super Moderator
Super Moderator

baiat / fata ?: fata

Postby Catalin on Sun Aug 21, 2005 11:39 am

ALBASTRU ALB SI ROSU.
"Lasa buzele sa se atinga..................pentru ca dragostea este mai buna ca vinul."
Catalin

membru special
membru special

Re: terapia prin culoare!

Postby BlueMazu on Thu Aug 25, 2005 12:16 am

^Angel^ wrote:
:arrow: Albastru

Semnifica: calm, relaxare, stare de exuberanta.O poti purta cand te simti foarte obosita sau cand vrei sa alungi nelinistile.
Poti zugravi in aceasta culoare incaperile in care vrei sa fii calma si relaxata; de exemplu, dormitorul, mai ales daca suferi de insomnie.

Evit-o daca ai predispozitie pentru tristete si depresie. Albastrul poate duce la cresterea tensiunii arteriale sau poate provoca astm celor care o poarta.
.

Cred ca e o contradictie :Albastru inseamna calm dar poate duce la cresterea tensiunii arteriale?
BlueMazu

Invatacel
Invatacel

Postby guiness on Thu Aug 25, 2005 12:31 am

mi se par atragatori oamenii care se imbraca in culori deschise, de altfel, blondele sunt cele care ma seduc mai repede
My name is Bond, Vaga BOND!
guiness

Pasional
Pasional

Next

Return to Filosofie si Psihologie