by Keira on Thu Mar 06, 2008 2:08 pm
Iubirea NU EXISTA daca nu e la modul absolut. Asta pentru ca e cel mai profund sentiment, iar despre un sentiment profund si ADEVARAT nu poti vorbi decat la modul absolut. Nu exista jumatati de masura in iubire. Ori e, ori nu e. Nu exista il iubesc pe jumatate, sau il iubesc putin. Daca cineva spune asa, inseamna ca NU IUBESTE.
Cat despre "murdaritul ei" iarasi nu exista asa ceva. Nu trebuie sa confundam iubirea adevarata cu iubirea ideeii de a iubi, incercarea de a iubi sau iubirea falsa. Cand iubesti (repet CU ADEVARAT) nu ai cum sa "murdaresti sentimentul". (cum zicea cineva mai sus)
Daca te-ai referit la inselat, violenta verbala si fizica., atunci nu ai vorbit despre iubire.
Trebuie sa invatam ca iubirea, atunci cand exista, e absoluta si curata (chiar daca nu e impartasita)
Micha, oamenii sunt DEPENDENTI de oameni, sunt DEPENDENTI de iubire, de suferinta, de fericire, de natura, de lucruri frumoase sau nu. Nu exista om care sa nu fie dependent de ceva. Iar atunci cand iubesti devii dependent de cel de langa tine pentru ca iti ofera ce tie iti lipseste si te mai si completeaza . Nu cred in aceea idee, acea conceptie in care persoana iubita sa reprezinte totul si tu sa devii inferioara (adica sa te gandesti intai la ea si dupa aceea la tine). Daca te desparti de cel/cea iubit(a) sa fii fericit(a) cand il(o) vezi cu altcineva pentru ca si-a gasit "fericirea". E o prostie. E imposibil sa nu te gandesti cat de bine ar fi daca s-ar intoarce la tine, daca te-ar iubi pe tine si nu pe cealalta (celalalt). Iubirea e egoista, oricat am vrea noi sa credem ca nu e. (daca nu ar fi egoista, nu am avea nimic impotriva bigamiei sau inselatului). Una e sa te resemnezi, si sa accepti faptul ca nu mai sunteti impreuna si alta e sa minti pe cei din jur si pe tine ca te bucuri ca e cu altcineva (pentru ca fericirea lui/ei conteaza). Asa ceva exista numai in basme si filme.