If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Era mai bine pe timpul lui Ceausescu?

Discutii legate despre ceea ce se intampla zi de zi la noi si nu numai... Cu alte cuvinte haideti sa "disecam" politica si politicienii...

Postby milisss2 on Sat Dec 16, 2006 4:45 pm

ok ok ...sa vedem

Dreptul la exprimare: imagineaza-ti sa fi scris ceva de Ceausescu si Elena intr-un ziar fara sa te temi sa fii ridicat noaptea din pat si trimis la sectie
Incearca sa faci un film, fara ca cei de la cenzura sa-ti zica ca l-ai facut de geaba! OMULE ! dreptul la exprimare nu se rezuma NUMAI la a scrie prostii pe o scoala!

Dreptu la libera circulatie: E nevoie sa mai zic ceva ? ... sa fi dat domnu sa fi trecut granita ca te controlau si in chiloti. Erai pus sub urmarire si nu scapai prea usor de securitate. .... daca se trecea fara probleme ... de ce Nadia a trebuit sa fuga ilegal ? ii expirase viza la vreo olimpiada? ... de ce unii jucatori de fotbal nu se puteau transfera la cluburi din strainatate? Si exemplele pot continua.

Dreptul la educatie si informare: Ai idee ce trebuia sa faci ca sa intri la o facultate? ...aveau diverse reguli stupide... Cati din parintii vostri au avut acces la studii superioare ?
De atunci circula si vorba
" - La ce e bun ala?
- La nimic!
- Ok atunci, fa-l director !"
exprimand pregatirea precara, si faptul ca acele "functii" se cam dadeau dupa ureche.
Cat despre informare nu mai vorbesc ... era in mare masura viciata si mincinoasa.

Faptul ca muncesti la un patron care isi bate joc de tine e pentru ca ii premiti sa o faca. Ne-am invatat sa ne plangem de conditii grele ..etc ... da sa te vad cum strangeai din dinti la 6 dimineata la coada la lapte ...si cu bani in buzunar ...ca de.. .aveai cu ce lua ....dar nu aveai CE ! NU injuari comunismul ..nu ?

Chiar ai scris pe scoala aia ce ai scris ... daca ai scris ... da eu acum vin si te intreb ..DE CE? teribilism stupid ? ... cine ti-a dat ideea de a scrie aia ? Cei care o duceu bine?

Romania sub embargo ... e cea mai tampita scorneala pe care am auzit-o pana azi. Eam o tara de producatori si faptul ca ni se interzicea vanzarea produselor nu afecta Romania ci mai mult tarile importatoare. Da ... Ceausescu a fost lichidat. Rusii nu-l mai inghiteau si trebuia inlaturat. Insa URSS a cazut, Romania ramanand cam ca un caine fara stapan, nestiind incotro sa o apuce. Si da ... vitele alea au fost macelarite ca sa ai tu niste conditii si niste facilitati in ziua de azi, pe care nu le vezi ....dar continui sa te plangi! Macar umipc de respect sa ai pentru acele "vite".

Ma .. intelegeti odata ca nu suferiti nici pe jumate din cat au suferit ai vostri parinti si bunici.

Copilasule .. nu stiu unde lucrau ai tai .. dar din cate stiu salariu era intre 800 si 1200 lei ...nici vorba de 2000 cat zici tu. Spun asta dupa ce am vazut cateva carti de munca ale parintilor mei si a altor persoane.
Si acum vine intrebarea: Cei tigari fumau parintii tai la acea vreme ? ... Ce bauri beau ... numai scumpe ..nu ? :)) Totul e o chestie de sacrificii ... la ce renunti ca sa....
E drept.. puterea leului era cu mult mai mare la acea vreme .. dar la ce bun ? ca oricum nu puteai cumpara mai nimic.
[ot] Stiu cum e sa nu ai, pentru ca nu am cerut bani de la parinti de mai bine de 5 ani. In tot acest timp am invatat sa ma descurc singur si sa-mi tin gura! [/ot]

Sa ne amintim de frigurile din case de pe vremea cand se rationlaiza caldura ... puteai fi si mama directorului ca tot frig era .. pentru ca nu putei cumpara o centrala, sau de faptul ca aveai curent electric numai pana pe la 12 nopatea si daca erai student sau elev si mai trebuia sa inveti, lumanarea era sfanta.
Sa ne amintim ... de cate ori pe saptamana iti permiteai sa pui carne pe masa .. ca sa nu mai zic ca trebuia sa ai grija cu laptele ouale si mai stiu cate alte produse.
Cat trebuia sa astepti sa iei o nenorocita de dacie ? Chiar daca aveai bani ? Cate spagi dadeai pana o luai si pe asta ? ca sa nu mai vorbesc de o masina straina. Cate posturi TV aveai ?

Ai idee ce conditii aveau minerii pe atunci ? Stii cati au murit la contructia canalaului de pe Dunare? Ai idee in ce condtii se lucra pe atunci? Dar oamenii nu de plangeau.
E o remarca absolut stupida "inainte era mai bine" ... era mai bine pe naiba. Pur si simplu oamenii munceau ceva mai mult si se plangeau mai putin. Din pacate acum e invers !

milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby MindLord on Sat Dec 16, 2006 6:52 pm

eu sunt perfect de acord cu miliss...

chiar daca inainte le era la multi greu nu se auzea asta tocmai din cauza cenzurii! Azi e mult mai usor sa vezi la televizor problemele tuturor, e de ajuns sa te uiti la stirile de la 5. E normal ca iti faci asa impresia ca traiesti intr-o tara de .... Inainte de 89 nu ai fii auzit niciodata de acele crime, jafuri si toate prostiile pe care media le pune azi pe prima pagina. Si astfel vi se spala creierii! Daca la stiri nu zic cati oameni au murit intr-o zi vi se pare ca nu a murit nici unul.... yeah sure !

Si chiar daca azi multi o duc greu si se lupta sa supravietuiasca (asta o recunosc bineinteles), ceea ce apreciez e ca ai LIBERTATEA de a alege... libertatea de a da in bara daca vrei, dar poti incerca macar... inainte nu puteai asta...
... o sa revin...
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby amanda on Mon Dec 18, 2006 1:32 am

Imi place mentalitatea asta: e greu a naibii, o duc prost, am salariu mic... dar de ce nu te duci sa-ti cauti alt post? Cate vile erau in Romania inainte de 89? Muuulte, nu? Si care erau, ale cui erau? Ale unor oameni oarecare? Ma gandesc ca vilele din zona Galati-Braila care au aparut din '95 incoace nu s-au facut cu aer. Si nu numai aici, am vazut multe case noi ridicate si nu case cu o camera amarata si cu o tinda si un gard de stuf in jur. O vila costa si la vila se asorteaza o masina buna. Eu vad multe, voi? Cate Dacii mai sunt in oras? Daca numeri intr-o parcare sunt mai multe masini straine decat de-ale noastre. Si n-or fi toate furate sau luate de la SH. Si nici toti romanii n-or fi hoti si bisnitari.

Agentiile de turism au clienti pentru concedii in tari straine... Pentru ca nu au romanii bani o fi asa? Ma indoiesc! Acum n-o sa zic nu, sunt si credite multe facute dar nu s-au luat toate pe credit!!! Si oricum ca sa iei credit trebuie sa ai cu ce gira asa ca tot se cheama ca sunt resurse!

Scoala? Mda... si de ce au ajuns toti analfabetii cu scoala sa fie in functii inalte? Oare pentru ca aveau diploma care atesta cunostinte aprofundate? Exact, nu?... Daca nu se face scoala in multe scoli nu e numai pentru ca materia e prost facuta... ci si pentru ca profesorii nu mai au chef si pentru ca elevii nici ei n-au chef. Daca inveti, stii. Daca nu vrei sa inveti, treaba ta! Inainte oricat de varza erai trebuia sa ai niste clase si le aveai chiar asa de prost cum erai ca trebuia.

Nu stiu cat de bine stii tu @One... cine intra la inchisoare si cine murea in conditii dubioase. Ca nu se spunea... asta nu inseamna ca nu era. @Mindy mi-a placut la faza
[ot]Daca la stiri nu zic cati oameni au murit intr-o zi vi se pare ca nu a murit nici unul.... [/ot]

Intr-adevar, nostalgiile sunt foarte constructive! Pacat ca nu folosesc nimanui la nimic... Uite asa invatam noi ca romanului imaginea activistului de partid i s-a intiparit in minte, ca-i place si de-asta la campaniile electorale toata lumea imbratiseaza imaginea asta!

'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby whiz-kid on Thu Dec 28, 2006 8:18 pm

Din spusele celor cunoscuti am ajuns la concluzia ca era destul de rau in timpul comunismului..poate ca erau unele avantaje din punct de vedere financiar..insa ganditi-va numai la ideea de egalitate care a fost dusa la extrem de catre comunisti..ducand la distrugerea oricarei posibilitati de realizare a unei ierarhii valorice..:( Iar atata vreme cat nu exista respectul fata de o ierarhie stabilita valoric apare,inevitabil ,anarhia...comunistii erau cei mai mari ipocriti..escroci..pt ca stiau perfect ca egalitatea oamenilor nu poate exista nicaieri..tocmai aceasta egalitate a fost esenta comunismului...a spune ca oamenii sunt egali de la natura e ca si cum Kant ar fi egal cu Iliescu...oamenii sunt inegali de la natura..;)..luati un singur exemplu:sunt inegali insasi membrii unei familii,in care unul poate fi genial,altul mediocru si altul imbecil...
Voi reveni!
NU LASA ROSIA MONTANA SA MOARA!
Oamenii sunt mai importanti decat aurul.
SALVATI ROSIA MONTANA!
TOTI AVEM DREPTUL SA TRAIM INTR-UN MEDIU CURAT SI SANATOS..;)
ACTIUNE IN LOCUL VORBELOR!! ;)
whiz-kid

Chat-uitor
Chat-uitor

hi5 profile: http://whiz-kid.hi5.com

Postby whiz-kid on Sat Jan 27, 2007 8:39 pm

Omul are niste drepturi,ce apartin naturii noastre si fara de care nu am putea trai ca fiinte umane..;) ele ne permit sa ne dezvoltam si sa ne folosim pe deplin calitatile umane..cele mai importante sunt:
Drepturi civile:la viata,la libertate,la o judecata dreapta,la o familie,la un nume,la o proprietate..etc
Drepturi politice:libertatea gandirii,a constiintei si a religiei,a opiniei,dreptul la informatie,de a alege si de a fi ales..etc
Drepturi economice,sociale si culturale:dreptul la munca,la educatie,la sanatate,la un nivel de trai decent,dreptul adultului de a alege sistemul de educatie potrivit copilului sau..etc
Indiferent de cum le grupam,drepturile omului au sens numai impreuna si trebuie sa fie respectate de toti oamenii..cele scrise ingrosat au fost incalcate atat timp cat a durat regimul comunist..uite de asta nu era mai bine.. :)

NU LASA ROSIA MONTANA SA MOARA!
Oamenii sunt mai importanti decat aurul.
SALVATI ROSIA MONTANA!
TOTI AVEM DREPTUL SA TRAIM INTR-UN MEDIU CURAT SI SANATOS..;)
ACTIUNE IN LOCUL VORBELOR!! ;)
whiz-kid

Chat-uitor
Chat-uitor

hi5 profile: http://whiz-kid.hi5.com

Postby milisss2 on Sun Jan 28, 2007 4:02 am

sa va zic si partea buna ? :D

Daca nu era Ceausescu acum Romania nu avea atomocentrala de la Cernavoda, transfagarasanul si nici canalul Dunare-Marea Neagra, iar Bucurestiul nu ar fi avut metrou.
Inchipuitiva astazi Bucurestiul fara reteaua de metrou!
Priveam ieri cum a fost distrusa o bijterie a industriei romanesti - fabrica ARO de la Campulung Muscel, altadata o fabrica care exporta sute de masini. Exemple de acest gen sunt multe: autocamioane Brasov, UTB, UMT, Electroutere Craiova, etc

Modul in care au fost contruite insa... lasa de dorit.
Ceausescu nu a fost un mostru asa cum multi il percep. Realizarile sale, si incapatanarea sa au facut ca Romania sa se dezvolte enorm in plan industrial si agricol, insa a neglijat total populatia. A redus cu mult drepturile romanilor, facandu-le viata foarte grea.
Traiul in anii 80' devenise insuportabil. Fara apa calda, caldura, electricitate, cu mancare rationalizata, libertatea redusa de circulatie, acces redus la cultura si educatie.
milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby MindLord on Sun Jan 28, 2007 5:09 pm

Hai bai meless fii serios! Cate capitale europene de 2 mil locuitori vezi fara metrou? :)) Daca nu era Ceausescu ar fii fost altul care sa le faca... un metrou e profitabil in orice oras mare, asa ca banu' tot atragea investitii ;) Si pt restul de chestii citate... the same: uite cu cat suntem in URMA tarilor din vest care nu au beneficiat de comunism.... probabil nu am fi avut o centrala nucleara... am fi avut CINCI ! si autostrade prin toata tara si fabrici de avioane, nu de camioane... lista poate continua, dar nu are rost sa ne gandim la trecut cu "daca" - oricum nu mai putem schimba nimic... mai bine am incepe sa schimbam prezentul ;)
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

Postby khaos1ft on Sun Jan 28, 2007 5:24 pm

Am fost azi la Muzeul National de Istorie la expozitia temporar deschisa "Epoca de Aur. Între propagandă şi realitate". (am platit rusinoasa suma de 1,5 RON)

http://www.mnir.ro/ro/expozitii-tempora ... e-aur.html

Bineinteles Ceausescu era in prim plan, de altfel Epoca de Aur = Epoca Ceausescu. Bag seama ca nu ati vb aici de Nomenklatura... Un poate si mai mare rau decat mintea nu foarte ascutita a mult prea iubitului cizmar si a odioasei.
NU VA MAI PLICTISITI ATAT ACASA!!!

"As vrea sa ma mai nasc o data... si sa am parinti bogati, care sa nu ma educe, sa ajung un fotbalist drogat inconjurat de c*urve si sa mor la 50 de ani!"
khaos1ft

Chat-uitor
Chat-uitor

hi5 profile: -

Postby milisss2 on Sun Jan 28, 2007 6:06 pm

Minilord ... eu consider ca decaderea industriala a Romaniei s-a produs dupa '89 cand am cam devenit un fel de tzara fara stapan si unde fiecare a cam servit ce a vrut.
Ce s-a contruit in Romania dupa 89? ... 2 autostrazi ca vai de ele ? Cateva sute de bolcuri ANL ?

Ce s-a distrus dupa ? .... nu mai zic!
Prezentul arata super. Inca se mai fura ce se mai poate fura. (Cautati informatii despre Tepro Iasi sau ARO).
Romanii ....neamul de plangaciosi care le manaca cainii din traista. De ce sa muncim la noi in fabrica cand putem culege capsuni in Spania?
milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby copilasu_l on Wed Mar 21, 2007 1:36 pm

milisss2 wrote:Romanii ....neamul de plangaciosi care le manaca cainii din traista. De ce sa muncim la noi in fabrica cand putem culege capsuni in Spania?

Chiar asa "milisss2", de ce sa muncim aici pentru 5-10mil cand in Spania la capsuni castigi 6-700euro?! Ce e mai avantajos?! Sa platesc aici taxe,impozite si toate restul dintr-un salariu care oricum nu-mi ajunge nici pentru mancare sau sa plec acolo pentru un salariu "bun"(fata de cele de la noi) si sa traiesc aproximativ decent dar oricum mai bine decat la noi?!

Ia sa faca salariul minim pe economie 500euro, munca sa fie platita la adevarata ei valoare si in functie de ceea ce stii\faci si nu sa iei banii pentru ca i-ai facut un oral sefului sau esti nepotul directorului si sa vedem atunci daca se mai plange cineva sau daca mai pleaca afara?

De ce aici romanii sunt vazuti ca "plangaciosi" si afara sunt buni, sunt remarcati de toti?

Chiar asa, de ce se tot plang romanii? :don't-know:
95% din oameni fac sex oral. Nu fi indiferent. Implica-te si tu !

RADIO
copilasu_l

membru special
membru special

PreviousNext

Return to Politica