ashes wrote:biserica spune ca este pacat sa fii homosexual si interzice lucrul acesta. hai sa va aud parerile

Declaratia Universal a Drepturilor Omului spune ca oamenii au dreptul la libertatea de religie. Deci , daca o biserica exclude din randurile enoriasilor sai pe cei de o anumita orientare sexuala, parerea mea ca asta constituie discriminare/incalcarea dreptului
---mesaje lipite --------jADI wrote:
Aci e diferenta. Un om care urmeaza Biblia nu o face in felul ei, ci exact cum scrie (aproape).
Ma amuza la culme oamenii care sustin: vaaai, eu nu interpretez Biblia, eu pur si simplu o citesc".
In primul rand ca Biblia aia a fost scrisa in limba aramaica/greaca veche- din care s-a tradus in latina, si din latina in slavona si pe urma de-abia a ajuns si la noi- si foarte multe nuante s-au pierdut la traducere. In al doilea rand ca pentru interpretarea Bibliei si a altor texte sacre sau filosofice exista, practic o stiinta- hermeneutica, ori asta implica ani lungi de studiu, cunostinte foarte solide si, nu in ultimul rand, o anumita doza de talent- pe care sa ma ierte Dumnezeu, dar nu cred ca sunt de gasit la toti rednecii care iau Bibila ad literam.
jADI wrote:Ceva de genul:
"- Esti homosexual. Ai frica de Dumnezeu?
- Da, am, dar Dzeu se referea la fericire etc.
- Bun dar acolo condamna sodomismul & shit, Doamne iarta-ma.
- Da, dar, vezi tu...
- TACI, MA!"
Ludwig Wittgenstein a fost un om pround religios. A fost, in acelasi timp, si homosexual.
Plus: De ce trebuie neaparat sa legam credinta in Dumnezeu de apartenenta la o dogma sau la o religie organizata? Relatia fiecaruia cu Doamne-Doamne este una personala
jADI wrote:
In fine, noi vorbeam de religie. Pana acum v-ati expus compasiunea pt specia lor. Mda, bun, noi suntem toleranti, dar, daca e sa ne luam dupa Biblie, Dzeu nu prea este, nu? Ma rog, iarta criminali, violatori, homosexuali... Dar poate-L prinde in toane nashpa.
Ce conteaza ce am EU cu ei, atat timp cat are El ceva cu ei.
OK... oricat as incerca, mi-e imposibil sa-mi imaginez un Dumnezeu fascist :p