Dreptul la exprimare: imagineaza-ti sa fi scris ceva de Ceausescu si Elena intr-un ziar fara sa te temi sa fii ridicat noaptea din pat si trimis la sectie
Incearca sa faci un film, fara ca cei de la cenzura sa-ti zica ca l-ai facut de geaba! OMULE ! dreptul la exprimare nu se rezuma NUMAI la a scrie prostii pe o scoala!
Dreptu la libera circulatie: E nevoie sa mai zic ceva ? ... sa fi dat domnu sa fi trecut granita ca te controlau si in chiloti. Erai pus sub urmarire si nu scapai prea usor de securitate. .... daca se trecea fara probleme ... de ce Nadia a trebuit sa fuga ilegal ? ii expirase viza la vreo olimpiada? ... de ce unii jucatori de fotbal nu se puteau transfera la cluburi din strainatate? Si exemplele pot continua.
Dreptul la educatie si informare: Ai idee ce trebuia sa faci ca sa intri la o facultate? ...aveau diverse reguli stupide... Cati din parintii vostri au avut acces la studii superioare ?
De atunci circula si vorba
" - La ce e bun ala?
- La nimic!
- Ok atunci, fa-l director !"
exprimand pregatirea precara, si faptul ca acele "functii" se cam dadeau dupa ureche.
Cat despre informare nu mai vorbesc ... era in mare masura viciata si mincinoasa.
Faptul ca muncesti la un patron care isi bate joc de tine e pentru ca ii premiti sa o faca. Ne-am invatat sa ne plangem de conditii grele ..etc ... da sa te vad cum strangeai din dinti la 6 dimineata la coada la lapte ...si cu bani in buzunar ...ca de.. .aveai cu ce lua ....dar nu aveai CE ! NU injuari comunismul ..nu ?
Chiar ai scris pe scoala aia ce ai scris ... daca ai scris ... da eu acum vin si te intreb ..DE CE? teribilism stupid ? ... cine ti-a dat ideea de a scrie aia ? Cei care o duceu bine?
Romania sub embargo ... e cea mai tampita scorneala pe care am auzit-o pana azi. Eam o tara de producatori si faptul ca ni se interzicea vanzarea produselor nu afecta Romania ci mai mult tarile importatoare. Da ... Ceausescu a fost lichidat. Rusii nu-l mai inghiteau si trebuia inlaturat. Insa URSS a cazut, Romania ramanand cam ca un caine fara stapan, nestiind incotro sa o apuce. Si da ... vitele alea au fost macelarite ca sa ai tu niste conditii si niste facilitati in ziua de azi, pe care nu le vezi ....dar continui sa te plangi! Macar umipc de respect sa ai pentru acele "vite".
Ma .. intelegeti odata ca nu suferiti nici pe jumate din cat au suferit ai vostri parinti si bunici.
Copilasule .. nu stiu unde lucrau ai tai .. dar din cate stiu salariu era intre 800 si 1200 lei ...nici vorba de 2000 cat zici tu. Spun asta dupa ce am vazut cateva carti de munca ale parintilor mei si a altor persoane.
Si acum vine intrebarea: Cei tigari fumau parintii tai la acea vreme ? ... Ce bauri beau ... numai scumpe ..nu ?
Totul e o chestie de sacrificii ... la ce renunti ca sa....
E drept.. puterea leului era cu mult mai mare la acea vreme .. dar la ce bun ? ca oricum nu puteai cumpara mai nimic.
[ot] Stiu cum e sa nu ai, pentru ca nu am cerut bani de la parinti de mai bine de 5 ani. In tot acest timp am invatat sa ma descurc singur si sa-mi tin gura! [/ot]
Sa ne amintim de frigurile din case de pe vremea cand se rationlaiza caldura ... puteai fi si mama directorului ca tot frig era .. pentru ca nu putei cumpara o centrala, sau de faptul ca aveai curent electric numai pana pe la 12 nopatea si daca erai student sau elev si mai trebuia sa inveti, lumanarea era sfanta.
Sa ne amintim ... de cate ori pe saptamana iti permiteai sa pui carne pe masa .. ca sa nu mai zic ca trebuia sa ai grija cu laptele ouale si mai stiu cate alte produse.
Cat trebuia sa astepti sa iei o nenorocita de dacie ? Chiar daca aveai bani ? Cate spagi dadeai pana o luai si pe asta ? ca sa nu mai vorbesc de o masina straina. Cate posturi TV aveai ?
Ai idee ce conditii aveau minerii pe atunci ? Stii cati au murit la contructia canalaului de pe Dunare? Ai idee in ce condtii se lucra pe atunci? Dar oamenii nu de plangeau.
E o remarca absolut stupida "inainte era mai bine" ... era mai bine pe naiba. Pur si simplu oamenii munceau ceva mai mult si se plangeau mai putin. Din pacate acum e invers !

..luati un singur exemplu:sunt inegali insasi membrii unei familii,in care unul poate fi genial,altul mediocru si altul imbecil...