If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Gelozia - dovada de dragoste sau de posesiune?

Aproape toti suntem gelosi, dar nu toti o recunoastem. Haideti sa vorbim putin despre gelozie caci, sincer vorbind, nu e un condiment asa de bun in relatii (daca este "pus" in exces).

Postby Hazard on Fri May 05, 2006 7:50 pm

Da am fost si sunt pt ca iubesc... nu imi place sa sufoc si nici nu o fac dar asta nu inseamna ca in sufletul meu gelozia nu-si face cuib destul de des. Asta e... mama ei de iubire :)))

am fost eu candva, acum am ramas doar o umbra, dar nimeni nu va sti..........
Hazard

Descurcaret
Descurcaret

Postby ianu666 on Sun Sep 03, 2006 11:00 pm

Hmm... raspunsul dupa parerea mea e foartea simplu. Gelozia e dovada de dragoste pentru cei care vorbesc cu "posedatul"(sper sa nu fie prea fortat termenul :P). (draga...face chestiile astea din dragoste...te iubeste... etc etc)! Gelozia este si o dovada de posesiune. (raspunde-mi la telefon... ce faceai?... cu cine ai fost acolo?... etc)!

Gelozia, sa zicem... ar fi: o dragoste posesiva! (merge? :P)!
ianu666

Invatacel
Invatacel

Postby p3g@s on Mon Sep 04, 2006 11:29 pm

[ot] de acord cu ianu666 :mancand: [/ot]

Fii pregatit sa gresesti, pregatit sa urasti
Tre sa privesti cu detasare, mental sa fii tare
Fii pregatit sa insulti, pregatit sa minti
Adevarul e subiectiv ca ce scuipat printre dinti...

Iata cum se scrie istoria - Voltaire
p3g@s

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby vera on Tue Sep 05, 2006 1:58 am

cred ca e undeva la mijloc de fapt... aunt geloasa doar cand imi pasa de celalalt (destul de rar adica) dar o leg shi de posesiune pentru ca eu de felul meu sunt posesiva... mai sufoc eu cu unele ocazii dar in genere ma abtin... ca nu-mi place nici sa iu sufocata... gelozia la extrem e insa faorte nasola... fiecare are totushi viata lui... cred ca pe undeva e shi o dovada de neincredere... ceea ce nu e prea bine, nu?
'' Life is unfair... kill yourself or get over it!''

Things I felt yesterday
Don't matter anymore
It doesn't make any sense
To feel so different day to day
vera

Pasional
Pasional

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby Sweet Insanity on Fri Dec 15, 2006 6:16 pm

Gelozia e dovada de multe; depinde de persoana. E normal ca atunci cand iubesti pe cineva sa apara gelozia cand partenerul acorda atentie altcuiva sau chiar da dovezi de afectiune. Bineinteles ca exista si persoane care exagereaza si dau deja in paranoia; putina gelozie arata ca iti pasa; mai multa gelozie si mai ales neintemeiata strica. Intr-adevar sunt si persoane exagerat de posesive (nu numai in iubire) care odata ce au un iubit/o iubita pun stapanire completa pe persoana respectiva si considera orice mic gest nevinovat inselat.
Eu in general sunt un pic cam posesiva... dar urasc eu insumi sa incep sa sun ca disperata din ora in ora sa cer raportul. La vremea respectiva ma mai suparam uneori cand mi se parea ca totusi nu numai eu primesc atentie, dar imi trecea destul de repede.

Welcome to a world where the air I breathe is mine
There's nothing to overwhelm me and nothing to cloud my mind
Be anyone, do anything I'd ever want to try
Time doesn't exist here, I will never die
Sweet Insanity

Pasional
Pasional

Postby One4You2Love on Fri Dec 15, 2006 10:14 pm

Gelozia ... hmmm ... as putea spune ca este atat dovada de iubire (daca n-ai fi gelos, n-ai iubi), de neincredere, dar si posesivitate atunci cand decine exagerata.
"Cine nu intelege o privire , cu siguranta nu va intelege o lunga explicatie."

Sa fie oare Moartea mireasa mea ??? I do, my sweetheart, I do.
One4You2Love

Bila Neagra 1
Bila Neagra 1

Postby jADI on Fri Dec 15, 2006 11:33 pm

Mda, asa ziceam si eu, cum ca gelozia ar fi dovada iubirii, bla bla... Dar, inainte sa fiti siguri de asta, mai cititi si parerile altora, nu stati numai in lumea voastra. De exemplu, dau si eu o parte dintr-un articol de pe un site; zice asa:

"[...]Partenerul va incerca sa-ti controleze intreaga viata, in speranta de a-si tine sub observatie potentialii rivali, adica pe toti aceia care ii trezesc sentimete de inferioritate. Pe scurt, el evita sa mai traiasca acele stari de nesiguranta, inadecvare si se foloseste de tine! Exista mai multe nuante ale geloziei, insa eu ma voi opri la cea mai des intalnita. Si anume la gelozia in sens de posesivitate.

O astfel de relatie este ca intre stapan si sclav sau intre proprietar si bunul sau. Iubitul tau se va astepta sa faci tot ceea ce vrea el, fara drept de apel. Iar atunci cand se va apropia cineva de tine, iti va face crize de gelozie. Nu de putine ori va avea si manifestari violente, pentru ca unui stapan nu-i pasa de sentimentele sclavului sau, ci vrea doar sa-si potoleasca starea in care se afla. Care este acea stare? Ce vrea de fapt sa spuna prin cuvintele: "faci ce vreau eu, pentru ca imi apartii?" In mod inconstient, el isi spune de fapt: "Eu sunt un nimic, tu imi dai valoare si de aceea voi face tot posibilul sa te controlez, deoarece mi-e teama ca ma vei parasi.", "iar atunci cand te jignesc (lovesc), ma razbun pentru ca, preferandu-l pe altul, ai trezit in mine sentimentele de inferioritate[...]."

de Iulia Firanescu

Misto, nu? Hai ca asa-i, nu mai comentati.
jADI

Bebelush
Bebelush

Postby amanda on Sat Dec 16, 2006 12:33 am

'Imi apartii' e cea mai smechera adunare de cuvinte pentru a arata cat de slab esti si ca te vezi asa desi n-ai sa recunosti asta niciodata!

Posesivitatea: nu exista mijloace mai bune de a ruina o relatie in care cel posedat e normal, 'integral' la minte. Daca ambii au aceeasi problema, nu vede nici unul nici un strop de semn de intrebare in posesivitatea celuilalt dar mi se pare ca e un fel de 'eu cred ca sunt stapanul pisicii dar si pisica crede ca eu ii apartin'. Pe mine ma dezgusta posesivitatea, o consider cea mai clara dovada ca aia nu e dragoste ci e posesie de obiecte si eu numai obiect nu ma pot considera. Nu sunt posesiva, probabil ca pot fi usor catalogata ca neinteresata de persoana respectiva pentru ca niciodata nu sun sa intreb 'ce-ai facut in ultimele 2 ore?' si poate nici 'ce-ai facut in ultimele 2 zile?' nu este foarte deplasata. Faptul ca nu stai pe capul cuiva nu se traduce ca lipsa de sentiment! Si in aceeasi categorie intra statul impreuna in fiecare zi, cat mai mult timp. Asta ma plictiseste, nu inteleg de ce trebuie lumea sa se restranga la un singur om? Lumea e mare, frumoasa, mai sunt si alti oameni, poate si mai interesanti decat tine in unele domenii, de ce sa ma privez de bucuria de a interactiona si cu restul? Si asta duce la plictiseala... la lipsa de subiecte de discutat...
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby jADI on Sat Dec 16, 2006 1:59 am

"Imi apartii' e cea mai smechera adunare de cuvinte pentru a arata cat de slab esti si ca te vezi asa desi n-ai sa recunosti asta niciodata!"

Hai mai las-o, nu-i asa. Depinde si cum o zice, nu?
E jmechera exprimarea poate fiindca nu ai trait-o.

Precum spuneai, denota o persoana slaba! Fucking asa e! Eu ce tot mananc acilea! :bang-bang-3:
Gelos este cel slab, cel care traieste mereu sentimentul ca o va pierde pentru oricare baiat, cel care nu are incredere in cealalta persoana etc. DECI??? Sooo, revin la articol: dragostea nu este principala cauza a geloziei.

Mi se pare mie sau tu, amanda, deary, dai un reply din "monitorul" tau. Mai treci si pe la altii sa vezi ce fel se vede. Doar nu ne comparam cu cei care "Un' te duci? Da' ce faci acolo? Cand vii?"... Shit... :|... Hmmm... Asa-s eu. IN FINE! Nu asta era ideea.

Chiar asa: tu vezi unde se termina posesivitatea si incepe dezinteresul?
Daca ii dai din 5 in 5 min un telefon cu "Ce mai faci?" unde e posesivitatea aici?! Poate CHIAR vrei sa stii ce draq mai face. :)) Aici nema dezinteresat si posesiv (intr-un fel), nu?

Bun. Ii dai din 5 in 5 zile "Ce mai faci?". Aici cum e? Nema posesiv si dezinteresat? Wtfucking?

Tu ce-ai alege? :P

Asculta acilea: baietii, jmecherii, Basescu, eu, Van Damme, gaborul de la sectia 2, devenim posesivi atunci cand suntem de parere ca cineva tenteaza la a noastra scumpa pretena. Eu nu vorbesc de ala care e posesiv si cand mangaie pisica: "Ia mana de pe pisicaaaaaaa c-o tai!" Da-l draq pe ala. Ala-i tampit. Posesivitate conditionata (2 sec sa-mi dezleg degetele).

Concluzia: da, devenim gelosi aka posesivi aka nervosi in sus-numitul caz, nu aiurea.
Si, da, mie-mi place sa zic ca-mi apartine, dar tu o iei ad-literam. Imi apartine in limita in care o protejez, o menajez, ne impartim probleme unul celuilalt; nu ca "Imi apartii, god damn you!! Stai in casa. Mananci floricele. Te vand la sh!".
La naiba, amanda, nu asta e dragostea cea mult discutata liber si dorita?! Sa apartin intr-adevar cuiva?
jADI

Bebelush
Bebelush

Postby RuningAway on Fri Mar 23, 2007 3:12 pm

Cred ca putin din fiecare....cred....
Image
"Lumea e plina de nefericiti ce vorbesc despre fericire"
RuningAway

Descurcaret
Descurcaret

Previous

Return to Gelozia - umbra oricarui om ?