If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Cine suntem noi in dimensiunea prezentului?

Ce e "in spatele" nostru? sub gandurile noastre? Facem ce gandim? Gandim ceea ce facem?

Cine suntem noi in dimensiunea prezentului?

Postby Danny on Mon Nov 13, 2006 9:25 am

Bineinteles ca omul de cand a inceput sa cugete, a inceput sa se intrebe, uitandu-se in jurul sau, cine este el si de unde vine. Nu vin cu o intrebare noua, evident, dar as avea placerea sa aud si alte pareri.

As vrea sa clasific totul sub forma de un chestionar si sa raspundeti in aceeasi maniera, pentru a centraliza cumva datele obtinute. Sunt foarte curios ce gandeste fiecare individ despre entitatea sa.

Voi scrie mai jos propria mea parere rezultata din experientele traite, documentare, etc.

1. I: De unde venim noi, oamenii?
R: Dintr-o dimensiune imperceptibila de majoritatea oamenilor, din substanta adevarului suprem, din perfectiune si intelepciune, din dragoste si lumina. Venim dintr-o alta lume, pe care eu o numesc "acasa", si suntem hoinari pe acest pamant, liberi sa facem ce vrem.

2. I: Care este rostul nostru pe Pamant?
R: Cred ca suntem un experiment creat de noi insine. Suntem prinsi intr-un joc limitat temporal, unde suntem abordati de forte atat pozitive cat si negative si testati in continuu. Cred ca scopul este individual, eliminarea zecilor de factori ce distrag atentia de la esenta adevarului, ca in final sa realizam ca defapt singurul lucru care supravietuieste este dragostea.

3. I: De ce trebuie sa suferim?
R: Suferim pentru ca traim in sentimente conditionate, in compromisuri si orgolii. Daca dragostea noastra ar fi neconditionata, nu am mai fi captivi in acest joc de stari psihice si emotionale. Tocmai de aceea cautam toata viata perfectiunea, pentru ca venim din perfectiune si instinctiv tindem sa ne intoarcem "acasa". Nu mai gasim puritatea si lumina pe care am cunoscut-o inainte de a respira prima gura de aer si tanjim pe toata durata "jocului" dupa niste iluzii inexistente in aceasta lume.

4. I: Exista Dumnezeu?
R: Da si secretele sunt in jurul nostru, dar nu avem ochi sa le vedem. Cred ca multe enigme se ascund in Soare si Luna, cei doi ochi care ne vegheaza. Soarele ascunde multe adevaruri, e simbolul luminii eterne in multe civilizatii si este ceva ce omul nu va cuceri vreodata, pentru ca este cu mult mai presus de intelegerea sa. Dumnezeu este dragostea pura, neconditionata, iertatoare... ceea ce noi nu vom fi vreodata pe aceasta lume.

5. I: De ce murim?
R: Pentru ca oriunde am colinda prin lume, vine o zi in care ne intoarcem acasa. Murim pentru ca viata sa devina importanta (asta am vazut-o intr-un film si mi-a placut), murim pentru ca nu rezistam fara adevar si dragoste pura, murim pentru ca ne ucidem unii pe altii cu vorbe grele, sentimente si egoism.

Cam astea sunt parerile mele sau mai bine zis raspunsurile la cele 5 intrebari. Astept si alte raspunsuri...

TRAISCA ROMANIA !
Danny

Descurcaret
Descurcaret

Postby amanda on Mon Dec 11, 2006 1:28 am

1. Lasa varianta orientala ca nu e a noastra, buddhismul nu s-a nascut in Romania si nu e valabil aici. E natural sa cred ca am aparut cand m-a facut Dumnezeu si nu sa ma gandesc la energii si forte... O teorie e valabila atat timp cat crezi in ea. Dar daca esti crestin nu ai dreptul sa crezi ca sunt adevarate alte variante decat cele crestine. Daca nu, nu ai de ce sa nu-i spui Buddha sau Allah dar nu Dumnezeu.

2. Sa pacatuim si sa ne dam seama ca am pacatuit si sa ne caim. Sa ne manifestam libertatea de a alege.

3. Ca sa ne dam seama ca mergem pe unde sunt mai mult spini decat floricele si sa avem posibilitatea de a face ce e mai bine pentru noi.

4. Da, exista. Numai ca e prea ascuns in lumea moderna de ochii omului care vrea sa vada mai curand levitatii si are nevoie sa-si ghiceasca viitorul in carti.

5. Murim pentru ca materia este supusa unei evolutii inevitabile. Murim ca sa le lasam loc si altora sa faca ce am facut si noi, sa repete povestea. Si stiu sigur ca nu mai inviem.

Am o intrebare pentru tine: de ce folosesti termeni si interpretari orientale? Cele crestine nu sunt suficiente sau nu te definesc?
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby p3g@s on Wed Dec 13, 2006 10:26 pm

1. Nu-mi pot raspunde desi sincer am incercat...trec de la intrebare la intrebare si ajung aproape sa-i contesc existenta lui Dumnezeu...astfel cred ca cel mai bine este sa zic ca venim fiecare de la mamele noastre...pentru ca si asa am destule pacate..nu vreau sa mai fiu si eretic ...daca nu e prea tarziu deja :|

2. Consider ca rostul fiecarui om pe pamant este fericirea... Nu pot spune ca notiunea mea de fericire e asmenanatoare cu a altcuiva pentru ca fericirea e un termen relativ... traim pentru a fi fericiti..sau macar pentru a incerca sa fim fericiti... viata e un ciclu de urcusuri si coborasuri... ideal ar fi sa ne calim si sa invatam in fiecare zi ceva...sa invatam sa fim fericiti...

3. Asta ma intreb in fiecare zi...nu stiu ce sa zic..pentru ca meritam...pentru ca trebuie sa invatam sa fim mai puternici..pentru ca fara suferinta nu ar fi bucurie...pentru ca asa cum facem greseli trebuie sa le simtim pe pielea noastra..

4. Eu zic ca exista... trebuie sa stim unde sa-l cautam si unde sa-l pastram in primul rand...

5. Am avut sentimentul mortiid e multe ori..si multe seri le-am petrecut gandindu-ma ca o sa inchid o data si odata ochii...nu va vreau asa ceva niciodata... murim pentru ca Dumnezeu ne asteapta...murim pentru ca trebuie sa lasam si alte suflete sa se bucure de viata...murim pentru ca sa devenim amintiri ale altora...murim...pentru ca...inca nu stim cum sa traim pe vecie...

Cu siguranta ca nu sunt parerile mele definitive..am vazut topicul asta intrun moment de "constipatie" intelectuala .... Asta luego ! :lalala:

Fii pregatit sa gresesti, pregatit sa urasti
Tre sa privesti cu detasare, mental sa fii tare
Fii pregatit sa insulti, pregatit sa minti
Adevarul e subiectiv ca ce scuipat printre dinti...

Iata cum se scrie istoria - Voltaire
p3g@s

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby Keira on Thu Dec 21, 2006 8:47 pm

1. Nu sta in puterea mea sa raspund la acesta intrebare.

2. Sunt convinsa ca fiecare om, vine pe Pamant cu o misiune. Asta e rostul nostru - indeplinirea misiunii.

3. Pentru a putea cunoaste fericirea

4. Da exista, dar multi au universul limitat si nu pot percepe dincolo de tot ceea ce e palbabil, materie.

5. Pentru ca ne-am indeplinit misiunea. (uneori misiunea poate fi chiar moartea noastra - ne nastem ca sa murim)
Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby whiz-kid on Sun Dec 24, 2006 5:09 am

1.Dificil..dar cred in creatie,iar pana acum alta cale de aparitie a noastra nu vad.. :don't-know:
2.De ceva vreme privesc viata drept un test,care sa-I permita lui Dumnezeu sa vada cine merita sa ajunga in RAI si cine nu,locul in care ne desfasuram existenta ca fiinte spirituale superioare..de asemenea sunt de acord cu Kiera..trebuie sa fim pregatiti pt tot si gata sa fim optimisti in orice situatie si sa ne ajutam semenii indiferent de consecintele asupra noastra ..cu totii vom ajuta niste persoane odata si odata..vom sti pe cine..si cand.. aceasta este misiunea noastra..;
3.Prin intermediul suferintei,Dumnezeu ne abate de la drumul nostru....puterea noastra sta in a o depasi si a-I demonstra forta noastra..depasind totul,demonstram ca meritam sa devenim fiinte superioare...Scopul lui Dumnezeu este sa ne intareasca spiritul in urma unor tragedii..El ne ofera motiv pt a-I cere ajutor..suferinta poate intari credinta..si e necesara pt dezvoltarea unui caracter puternic.. :s056:
4.Sigur ca exista..Existenta lui poate fi demonstrata cu orice e in natura..fiecare reflecta calitatile lui..Dumnezeu se face simtit prin fiecare gest curat pe care il facem.. :hug:
5.Aici sunt de acord cu Keira...parasim lumea celor cand vii,atunci cand ne-am indeplinit misiunea pe Pamant..

NU LASA ROSIA MONTANA SA MOARA!
Oamenii sunt mai importanti decat aurul.
SALVATI ROSIA MONTANA!
TOTI AVEM DREPTUL SA TRAIM INTR-UN MEDIU CURAT SI SANATOS..;)
ACTIUNE IN LOCUL VORBELOR!! ;)
whiz-kid

Chat-uitor
Chat-uitor

hi5 profile: http://whiz-kid.hi5.com

Postby stelistu_adi on Sun Dec 24, 2006 3:32 pm

Incep prin a ii raspunde amandei: faptul ca budismul nu
intodeauna mai ramane ceva de zis
stelistu_adi

Descurcaret
Descurcaret

cine suntem noi in dimensiunea prezentului

Postby suzurann on Thu Mar 01, 2007 11:01 am

:olaaa: DANNY, referitor la chestionar si la raspunsuri, eu sunt foarte,foarte,foarte deacord cu tine,si eu citesc foarte mult despre subiectul asta.Si cu cit citesc mai mult si-mi deschid mintea si sufletul pentru cu atat mai mult gasesc ca viata mea are mai mult sens ,la fel si tot ce se intampla in jurul meu.Da, venim cu misiunea de-a ne ragasi pe noi insine,iubirea si pacea eterna.
Lupta cea mare este intre constient si subconstient,UNUL vrea sa fi bogat, frumos,popular( in continua competitie cu ceilalti)IAR CELALALT vrea sa fi in liniste si pace,armonie si fericire vesnica(pt tine si ceilalti).
Dar cred ca se vede clar de ce parte a creierului ne lasam condusi, in general.
Oare cum ar fi sa incercam si cealalta varianta????
O folosim pe aceasi de prea multe mii de ani.E timpul pt schimbare, ca mai rau de cit este nu are cum sa fie(sau poate ma insel).
Cati dintre noi pot sa petraca o zi fara sa dusmaneasca,barfeasca, judece sau sa raneasca direct sau indirect pe cei din jur.Sa ajute pe cei la nevoie fara sa astepte ceva in schimb(medalii sau laude)doar de dragul dea ajuta,sa-ti fie de ajuns doar zambetul care i l-ai adus pe buze.
Am incercat si EU sa fiu o persoana pozitiva pt o zi mi-a fost foarte greu sa ma abtin la unele chesti pe care am ajuns sa le fac involuntar.Dar nu a fost un esec total cum am crezut.Este mai usor decit credem noi!Trebuie bunavointa....atita tot. Doar cu 1% daca esti mai bun azi decit ieri, nu crezi ca vei face diferenta in viata ta si a celor de linga tine??? :-h
suzurann

Invatacel
Invatacel

Postby Meth on Tue Mar 06, 2007 9:41 pm

1 - Aparitia omului este o simpla mutatie genetica a organismelor unicelulare primitive
2 - Sa traim si sa ne bucuram de viata asa cum stim noi mai bine, iar la final sa lasam o dovada a existentei noastre (sa nu traim degeaba adica :D)
3 - Suferinta este 'sentimentul opus' fericirii si amandoua fac parte din viata omului, fiind necesar un echilibru intre cele doua.
4 - Nu stiu daca Dumnezeu in forma clasica descrisa de biblie, dar o forta divina superioara, care ne urmareste, cu siguranta exista.
5 - Marin Preda - "Moartea este un fenomen simplu in natura, doar omul il face inspaimantator". Moartea este un lucru firesc, exact cum te nasti la fel trebuie sa si mori, cum am zis mai sus, echilibrul trebuie pastrat
Image
Image
Image
Meth

Invatacel
Invatacel

Postby doro on Thu Mar 08, 2007 6:47 pm

. I: De unde venim noi, oamenii?

Hai sa zicem asa: depinde in ce curente filozofice ai ales sa crezi. Daca esti creationist, o sa spui ca exista dumnezeu, ca am fost ultima creatie a lui Dumnezeu etc.
daca crezi in ce spunea nenea Darwin, cum ca oamenii sunt niste maimute mai putin cretine, e clar ca o sa raspunzi altfel la intrebari.
doro

Bebelush
Bebelush

Postby RuningAway on Fri Mar 23, 2007 2:35 pm

I: De unde venim noi, oamenii?

De acolo unde crede fiecare ca a venit.... Eu cred ca exista undeva sus o linie de asteptare sau dintr-o alta viata....reincarnarea

Nimeni nu-l stie si nu-l va sti niciodata. Fiecare avem o misiune de indeplinit si cand am indeplinit-o, am plecat...

Ca sa stim ce e aia fericire

DA!

Ar fi un chin sa traim vesnic...
Image
"Lumea e plina de nefericiti ce vorbesc despre fericire"
RuningAway

Descurcaret
Descurcaret

Next