If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Era mai bine pe timpul lui Ceausescu?

Discutii legate despre ceea ce se intampla zi de zi la noi si nu numai... Cu alte cuvinte haideti sa "disecam" politica si politicienii...

Era mai bine pe timpul lui Ceausescu?

Postby noco on Sun Dec 10, 2006 10:21 pm

deci..era? :mancand:

Cetăţean suspendat, solidar cu Traian Băsescu
Petitie pentru dizolvarea parlamentului
noco

membru special
membru special

Postby Snappy on Sun Dec 10, 2006 10:39 pm

chiar nu stiu...

unii zic ca era, altii ca nu... cred ca parintii nostri ar putea zice cel mai bine... noi eram doar niste pustani - stim doar din auzite ce si cum a fost pe atunci
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby p3g@s on Wed Dec 13, 2006 10:30 pm

Nu stiu...nu cred...inca nu i-am intrebat pe ai mei...desi dupa reactiile lor in legatura cu subiecte de genu presim ca raspunsul este un "nu" hotarat...
oricum prin natura omului(sau mai bine zis a romanului) inca nu am scapat de comunism....o sa mai treaca cateva generatii :)

Fii pregatit sa gresesti, pregatit sa urasti
Tre sa privesti cu detasare, mental sa fii tare
Fii pregatit sa insulti, pregatit sa minti
Adevarul e subiectiv ca ce scuipat printre dinti...

Iata cum se scrie istoria - Voltaire
p3g@s

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

baiat / fata ?: baiat

Postby One4You2Love on Thu Dec 14, 2006 11:57 am

Din unele puncte de vedere era rau ... dar mai mult bine decat rau.
Ganditi-va numai cate dadea statul : munca, locuinta, 3 paini pe zi, pe cartela, dar macar erai sigur ca le ai ... acum daca ai luat salariul si ti-a venit telefonul, cablul tv si intretinerea ... trebuie sa te duci sa te mai imprumuti de niste bani ca sa le poti plati .... daramite sa mai ai bani de paine ... vise :))
"Cine nu intelege o privire , cu siguranta nu va intelege o lunga explicatie."

Sa fie oare Moartea mireasa mea ??? I do, my sweetheart, I do.
One4You2Love

Bila Neagra 1
Bila Neagra 1

Postby Kelso on Thu Dec 14, 2006 4:01 pm

nu stiu daca pot sa ma pronunt prea bine pentru ca nu prea stiu cum a fost pe vremea lui "ceasca" (cat imi place sa-i zic asa :)) ),pot doar sa vorbesc din auzite,cam ce spuneau ai mei si bunicii.

eu am inteles ca pe atunci era foarte nasol,dar ca singura multumire era ca totusi aveau o locuinta si nu prea era ce este acum,atatia oameni fara casa,fara serivici...totusi erau niste conditii chiar daca regimul era drastic.

in concluzie...nu era bine,mai bine e acum ca facem ce vrem =))

Iubirea e intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului.
Kelso

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby Keira on Thu Dec 14, 2006 5:32 pm

Au fost si parti negative si parti pozitive ;)
Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby copilasu_l on Thu Dec 14, 2006 11:42 pm

Ca unu din aia care ma trezeam la 4dimineata sa ma duc sa-mi cumpar lapte cred ca imi pot permite o parere: A fost "rau" din cauza ca nu era libertate(oricum la ora actuala este prost inteleasa), mancare...era, trebuia doar sa cunosti. Ma gandesc, ca daca ai mei parinti au reusit sa-si cumpere un apartament(da, in rate pe 20ani) eu la ora actuala cu salariul meu nici macar nu pot visa la asa ceva. Ma gandesc, ca te bagau la puscarie daca nu munceai. Ma gandesc, ca in '89 Romania nu mai avea nici o datorie externa, ba chiar aveau(si inca au) de primit. concluzie - era mai bine numai ca l-au omorat ca sa nu vorbeasca
95% din oameni fac sex oral. Nu fi indiferent. Implica-te si tu !

RADIO
copilasu_l

membru special
membru special

Postby milisss2 on Fri Dec 15, 2006 12:21 am

=)) sa fi spus asta atunci copilasule stiind conditile pe care le vei avea peste 20 de ani ?
Si aici ma refer la libertatea de exprimare, la dreptul la educatie, dreptul la informare (probabil netul ar fi fost un vis frumos :)) ), asta ca sa nu mai vorbesc la dreptul de a trece granita spre tarile europene.

//
Valoric vorbind .. parintii tai au cam strans din dinti sa plateasca apartamentul ala in 20 de ani ... fa si tu un calcul ... la aprox 5 milioane rata pe luna .. in 20 de ani faci peste 1 miliard de lei ... deci daca strangi din dinti poti sa-ti iei apartamentul mult dorit.
Legenda cu "te bagau in puscarie daca nu munceai" era absolut logica. Cei care nu munceau erau in general hotii si infractorii ..deci clar ca erau pusi sub urmarire si inchisi la prima greseala.

Concluzia ta .... iti apartine si o respect ... dar sincer nu cred ca vrei sa te intorci in acele vremuri ! ..si daca da, ma indoiesc ca or sa-ti faca placere!
milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby One4You2Love on Fri Dec 15, 2006 2:11 pm

[ot]miliss a spus: Si aici ma refer la libertatea de exprimare, la dreptul la educatie, dreptul la informare (probabil netul ar fi fost un vis frumos ), asta ca sa nu mai vorbesc la dreptul de a trece granita spre tarile europene. [/ot]

Miliss, tata, tu te auzi cand vorbesti ? Dreptul la educatie ? Mai omule, pe vremea aia toata lumea invata ... iar cine nu avea puterea de a invata facea o scoala profesionala si tot iesea cu functie. Tu ai havar cat se invata pe vremea aia ? Pai taica-meu, numai cu liceul facut stie, si are o cultura generala, pe care eu nu o voi avea nici intr-o suta de ani chiar de-as citi zi de zi cate 10 carti.
Libertatea de exprimare ??? Stii cine faceau puscarie ptr ca si-au permis sa vorbeasca impotriva regimului ? Numai oamenii politici . taica-meu vorbea ce vroia, cand vroia, unde vroia ... pana si eu care eram in clasa 1 am scris cu vopsea rosie pe scoala(liceul de marina) jos PCR, jos Ceausescu .... si m-au luat in cancelarie, mi-au scazut nota la purtare, taica-meu a fost notat ca fiind impotriva partidului si a poporului, dar nici unul din noi nu am avut de suferit sau sa fi facut puscarie ...
Nu aveai dreptul de a trece granita ? Mai omule ... cine si-a dorit, a trecut-o ..... crede-ma ... am exemple zeci.

Sorin , alias copilasu_| a spus bine ce a spus ... tot .... miliss, fiule .... tu stii in acest moment ce datorii are Romania ??? Nici nu ai vrea sa stii ... sa vindem toata populatia tot ce avem, inclusiv tara (care deja este vanduta) si tot am ramane dator pe 100 de ani .... ce este bine acum ???
Ca muncesti la patron pe salariul minim pe economie si ca nu iti ajung banii nici macar sa te intretii singur ???
Ca isi bat joc patronii de tine, te tin 2-3 luni dupa care valea astfel ca ajungi ca la 30 de ani sa-ti apara pe cartea de munca cel putin 10 firme la care ai lucrat ? Ce este bine, ca e democratie si derbedeii isi permit sa bage cutitul in tine doar ptr ca te-ai uitat nu stiu cum la ei ???
Ce este bine in tara miliss cand din 2000 au plecat din tara, la munca in strainatate, peste 2 milioane de romani ???
la 22 de milioane cati locuitori are aceasta tara ... fa socoteala ce inseamna 2 milioane.

Vrei sa stii adevaratul motiv pentru care noi o duceam asa prost in 89 ???
Pentru ca americanii si rusii, cand au vazut ca cea mai prospera tara comunista era Romania si ca erau atatea state datoare la noi, au somat restul tarilor sa opreasca importurile din romania ... asa ca am ajuns in situatia de a nu mai putea vinde ... ca tara, deci nema bani ..... romanul satul de indurat atata munca si atatea restrictii, nestiind pentru ce au facut foamea atata amar de vreme ... la indemnul unui adept al rusnacilor, alias Iliescu, au iesit ca vitele in strada, au fost macelariti, pentru ce ? Pentru ideea de libertate ...... dar nu a lor. Pentru ca libertate nici acum nu ai, stai linistit ... cand ai sa afli ce inseamna libertate, ai sa intelegi.
Apropos, ati vazut careva intreg procesul lui Ceausescu ? A mai fost cineva atat de norocos ca mine ? Stii ce a spus Ceausescu Nicolae sotiei sdale Elena cand erau in birou si judecati ? iti spun eu acuma : "Uite fa proasto pe cine ai tinut in brate, pe Iliescu"

ce a fost
Image

Image
... si ce a ramas

Acuma, atentionez iarasi .... este opinia mea personala, ideile mele, gandurile mele ....
"Cine nu intelege o privire , cu siguranta nu va intelege o lunga explicatie."

Sa fie oare Moartea mireasa mea ??? I do, my sweetheart, I do.
One4You2Love

Bila Neagra 1
Bila Neagra 1

Postby copilasu_l on Fri Dec 15, 2006 5:07 pm

@milis - ca o completare la tot ce ti-a spus "One4You2Love" pentru ca tot vorbem de ban, de cumparat casa...etc. Fa tu o comparatie intre o rata de 200lei \luna la un salariu de 2000lei, si cel care l-ai spus tu(salariul meu) 8mil(impozabil) cu 5mil "rata\bani pusi deoparte"pe luna
Tu ai idee cat ar trebui sa ma tina in spate parintii?! Ai idee cum ar fi sa-i cer lu' mama bani de tigari?! ai idee cum este sa ceri bani pentru pachet la munca?! Eu te inteleg, esti mult mai tanar si nu iti reprosez nimic dar in secunda cand ai trecut prin ce am trecut eu, da...atunci ne spunem parerile.
95% din oameni fac sex oral. Nu fi indiferent. Implica-te si tu !

RADIO
copilasu_l

membru special
membru special

Next

Return to Politica