[ot]miliss a spus: Si aici ma refer la libertatea de exprimare, la dreptul la educatie, dreptul la informare (probabil netul ar fi fost un vis frumos ), asta ca sa nu mai vorbesc la dreptul de a trece granita spre tarile europene. [/ot]
Miliss, tata, tu te auzi cand vorbesti ? Dreptul la educatie ? Mai omule, pe vremea aia toata lumea invata ... iar cine nu avea puterea de a invata facea o scoala profesionala si tot iesea cu functie. Tu ai havar cat se invata pe vremea aia ? Pai taica-meu, numai cu liceul facut stie, si are o cultura generala, pe care eu nu o voi avea nici intr-o suta de ani chiar de-as citi zi de zi cate 10 carti.
Libertatea de exprimare ??? Stii cine faceau puscarie ptr ca si-au permis sa vorbeasca impotriva regimului ? Numai oamenii politici . taica-meu vorbea ce vroia, cand vroia, unde vroia ... pana si eu care eram in clasa 1 am scris cu vopsea rosie pe scoala(liceul de marina) jos PCR, jos Ceausescu .... si m-au luat in cancelarie, mi-au scazut nota la purtare, taica-meu a fost notat ca fiind impotriva partidului si a poporului, dar nici unul din noi nu am avut de suferit sau sa fi facut puscarie ...
Nu aveai dreptul de a trece granita ? Mai omule ... cine si-a dorit, a trecut-o ..... crede-ma ... am exemple zeci.
Sorin , alias copilasu_| a spus bine ce a spus ... tot .... miliss, fiule .... tu stii in acest moment ce datorii are Romania ??? Nici nu ai vrea sa stii ... sa vindem toata populatia tot ce avem, inclusiv tara (care deja este vanduta) si tot am ramane dator pe 100 de ani .... ce este bine acum ???
Ca muncesti la patron pe salariul minim pe economie si ca nu iti ajung banii nici macar sa te intretii singur ???
Ca isi bat joc patronii de tine, te tin 2-3 luni dupa care valea astfel ca ajungi ca la 30 de ani sa-ti apara pe cartea de munca cel putin 10 firme la care ai lucrat ? Ce este bine, ca e democratie si derbedeii isi permit sa bage cutitul in tine doar ptr ca te-ai uitat nu stiu cum la ei ???
Ce este bine in tara miliss cand din 2000 au plecat din tara, la munca in strainatate, peste 2 milioane de romani ???
la 22 de milioane cati locuitori are aceasta tara ... fa socoteala ce inseamna 2 milioane.
Vrei sa stii adevaratul motiv pentru care noi o duceam asa prost in 89 ???
Pentru ca americanii si rusii, cand au vazut ca cea mai prospera tara comunista era Romania si ca erau atatea state datoare la noi, au somat restul tarilor sa opreasca importurile din romania ... asa ca am ajuns in situatia de a nu mai putea vinde ... ca tara, deci nema bani ..... romanul satul de indurat atata munca si atatea restrictii, nestiind pentru ce au facut foamea atata amar de vreme ... la indemnul unui adept al rusnacilor, alias Iliescu, au iesit ca vitele in strada, au fost macelariti, pentru ce ? Pentru ideea de libertate ...... dar nu a lor. Pentru ca libertate nici acum nu ai, stai linistit ... cand ai sa afli ce inseamna libertate, ai sa intelegi.
Apropos, ati vazut careva intreg procesul lui Ceausescu ? A mai fost cineva atat de norocos ca mine ? Stii ce a spus Ceausescu Nicolae sotiei sdale Elena cand erau in birou si judecati ? iti spun eu acuma : "Uite fa proasto pe cine ai tinut in brate, pe Iliescu"
ce a fost
... si ce a ramas
Acuma, atentionez iarasi .... este opinia mea personala, ideile mele, gandurile mele ....