by Danny on Sat Nov 04, 2006 2:24 am
"Originar din America, unde băştinaşii foloseau tutunul în scopuri ceremoniale şi medicinale, importul său în Europa, în urma expediţiilor lui Columb, a marcat o nouă etapă în istoria acestuia. Începând cu secolul XV, consumul său a crescut constant. În secolul XVIII, tutunul era deja comercializat pe plan internaţional şi devenise parte din majoritatea culturilor. Odată cu secolul XIX, ţigările încep să înlocuiască consumul de tutun sub forma fumatului cu pipă, mestecat şi prizat.
Dar numai odată cu inventarea unei maşini eficiente de fabricat ţigări, în 1880, care producea 200 de ţigări pe minut, a apărut industria modernă a tutunului. Producţia în masă a determinat reducerea preţului ţigărilor şi astfel a făcut posibil consumul pe scară largă."
Sursa e undeva de pe net.
Important este ca tutunul se folosea la ceva acum cateva sute de ani, avea un scop bine determinat si era utilizat in cantitati controlate. Cateodata o tigara ma calmeaza, insa as prefera un trabuc, sa il pufai si sa-mi limpezesc gandurile. Asa mi-as justifica tutunul in viata mea, ocazional, cand socializez, etc. Dar a fuma 1 pachet pe zi sau ceva mai serios, e deja dependenta psihica si fizica si nu cred ca voi ajunge acolo, desi au trecut ani de zile de cand am pus prima tigara in gura. Nu stiu daca fumez 1 trabuc la 2 saptamani, deci ma pot considera nefumator... perioada asta cel putin.
TRAISCA ROMANIA !