@MindLord --- daca am sta si ne-am gandi intotdeauna ca problemele noastre sunt minore comparativ cu ale altora ar insemna sa nu traim ce simtim si sa ne gandim ca altii se afla in situatii mult mai grele decat noi.
Fiecare situatie in sine e aparte.Fiecare obstacol pe care il intampinam in drumul nostru ne marcheaza,lasa o rana care nu se inchide prea repede.O pierdere,o dezamagire,o frustrare nu te poate face sa fii ultra optimist.Un esec iti da sentimentul ca totul e pierdut dar iti trebuie timp sa realizezi ca nu e asa.
Pierdem o persoana draga,suferim,pierdem persoana pe care am iubit-o cel mai mult(aici ma refer la dragoste,iubirea pentru partener),suferim,in fiecare zi apar probleme care ne doboara si cand vezi k totul pare atat de sumbru cum mai poti fi optimist?Atunci,in momentul in care te doare,nu te mai gandesti la cel care poate sufera de 1000 de ori mai mult ca tine,te gandesti numai la tine,la ceea ce simti tu si la durerea ta.Trece,dar greu.
Da,stiu,ca sa trecem peste toate incercarile astea trebuie sa ne alimentam serios cu una bucata optimism.Nu este imposibil dar nici prea usor.Cred ca cel care este alaturi de noi in momente de cumpana,fie prieten sau iubit,mama sau tata,ne poate face sa devenim mai optimisti si sa vedem partea plina a paharului.
Este adevarat ca optimismul ajuta.Te face sa speri.sa iti doresti,sa traiesti.Cand esti optimist poti oferi tuturor un zambet si privesti viata cu asa cum e ea,fara sa te mai gandesti la repercursiuni,fara sa te intrebi daca va fi bine sau rau.
Eu eram pesimista,acum cativa ani optimismul nu se lipea de mine dar am invatat sa imi traiesc prezentul,sa accept viata asa cum e fara sa ma mai intreb daca fac bine sau nu.Mult timp am pus raul in fata si rau mi-a mers.Acum nu pot sa spun ca stralucesc de atata optimism,mai am si momente in care am impresia ca totul imi iese pe dos si ca numai mie mi se intampla dar imi dau seama ca nu e asa.
Le sunt recunoscatoare celor care sunt si au fost alaturi de mine(thank's MindLord

)pentru ca ei ma ajuta sa privesc mereu inainte,nu inapoi...
@Emma -- Frumos postul tau vis-a-vis de Dumnezeu..impresionant dialogul,ar trebui sa ne dea tutror de gandit