If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Pesimismul

Gelozie excesiva? Tentative de Sinucidere? Ura? Antipatie? Acestea si multe altele sunt sentimente care duc la degradarea umana. Sa discutam liber despre ele.

Postby Sweet Insanity on Tue Oct 31, 2006 6:06 pm

Pesimismul si optimismul nu au nici o legatura cu realitatea, pentru ca sunt doua extreme.
Eu sunt in general pesimista... pentru ca am observat ca totusi oricate rele dau peste tine, ceva bun tot urmeaza... mai am si momentele mele de pesimism uneori...

Welcome to a world where the air I breathe is mine
There's nothing to overwhelm me and nothing to cloud my mind
Be anyone, do anything I'd ever want to try
Time doesn't exist here, I will never die
Sweet Insanity

Pasional
Pasional

Postby Kelso on Tue Oct 31, 2006 8:57 pm

@MindLord --- daca am sta si ne-am gandi intotdeauna ca problemele noastre sunt minore comparativ cu ale altora ar insemna sa nu traim ce simtim si sa ne gandim ca altii se afla in situatii mult mai grele decat noi.

Fiecare situatie in sine e aparte.Fiecare obstacol pe care il intampinam in drumul nostru ne marcheaza,lasa o rana care nu se inchide prea repede.O pierdere,o dezamagire,o frustrare nu te poate face sa fii ultra optimist.Un esec iti da sentimentul ca totul e pierdut dar iti trebuie timp sa realizezi ca nu e asa.

Pierdem o persoana draga,suferim,pierdem persoana pe care am iubit-o cel mai mult(aici ma refer la dragoste,iubirea pentru partener),suferim,in fiecare zi apar probleme care ne doboara si cand vezi k totul pare atat de sumbru cum mai poti fi optimist?Atunci,in momentul in care te doare,nu te mai gandesti la cel care poate sufera de 1000 de ori mai mult ca tine,te gandesti numai la tine,la ceea ce simti tu si la durerea ta.Trece,dar greu.

Da,stiu,ca sa trecem peste toate incercarile astea trebuie sa ne alimentam serios cu una bucata optimism.Nu este imposibil dar nici prea usor.Cred ca cel care este alaturi de noi in momente de cumpana,fie prieten sau iubit,mama sau tata,ne poate face sa devenim mai optimisti si sa vedem partea plina a paharului.

Este adevarat ca optimismul ajuta.Te face sa speri.sa iti doresti,sa traiesti.Cand esti optimist poti oferi tuturor un zambet si privesti viata cu asa cum e ea,fara sa te mai gandesti la repercursiuni,fara sa te intrebi daca va fi bine sau rau.

Eu eram pesimista,acum cativa ani optimismul nu se lipea de mine dar am invatat sa imi traiesc prezentul,sa accept viata asa cum e fara sa ma mai intreb daca fac bine sau nu.Mult timp am pus raul in fata si rau mi-a mers.Acum nu pot sa spun ca stralucesc de atata optimism,mai am si momente in care am impresia ca totul imi iese pe dos si ca numai mie mi se intampla dar imi dau seama ca nu e asa.

Le sunt recunoscatoare celor care sunt si au fost alaturi de mine(thank's MindLord :* )pentru ca ei ma ajuta sa privesc mereu inainte,nu inapoi...

@Emma -- Frumos postul tau vis-a-vis de Dumnezeu..impresionant dialogul,ar trebui sa ne dea tutror de gandit 8->
Iubirea e intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului.
Kelso

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby MindLord on Tue Oct 31, 2006 9:34 pm

wench wrote:@MindLord --- daca am sta si ne-am gandi intotdeauna ca problemele noastre sunt minore comparativ cu ale altora ar insemna sa nu traim ce simtim si sa ne gandim ca altii se afla in situatii mult mai grele decat noi.

Aici nu sunt de acord cu tine! Daca te gandesti ca problemele tale sunt mai mici decat ale altora intotdeauna te va face sa te simti mai bine. Daca ai impresia ca tu esti la fundul prapastiei si mai rau nu se poate sigur te-ai simtii mai deprimat decat sa stii ca esti undeva la mijloc. Si tocmai ca daca te gandesti ca altii sunt cu muuult mai rau decat tine, o sa te bucuri si mai mult de o chestie mica in viata, pe care altcumva poate ai ignora-o.

wench wrote:Fiecare situatie in sine e aparte.Fiecare obstacol pe care il intampinam in drumul nostru ne marcheaza,lasa o rana care nu se inchide prea repede.O pierdere,o dezamagire,o frustrare nu te poate face sa fii ultra optimist.Un esec iti da sentimentul ca totul e pierdut dar iti trebuie timp sa realizezi ca nu e asa.

La mine nu se intampla asa. Un esec ma motiveaza, ma face sa vreau sa devin mai bun, sa invat o lectie de fiecare data. NICIODATA nu e totul pierdut atat cat timp esti in viata. Intotdeauna o sa poti sa te ridici daca ai destula ambitie, curaj, crezi in tine si INCERCI! E foarte comod sa zici ca nu se poate si sa renunti. Adevaratul curaj apare atunci cand incerci si cand crezi ca poti reusi. Nu am zis ca nu am suferit, dar ca de fiecare data cand am suferit am invatat o lectie care m-a ajutat pe viitor. In orice istorie exista si o parte buna. Asta nu ma face sa ma bucur, dar ma face sa ma simt mai putin rau....

wench wrote:Pierdem o persoana draga,suferim,pierdem persoana pe care am iubit-o cel mai mult(aici ma refer la dragoste,iubirea pentru partener),suferim,in fiecare zi apar probleme care ne doboara si cand vezi k totul pare atat de sumbru cum mai poti fi optimist?Atunci,in momentul in care te doare,nu te mai gandesti la cel care poate sufera de 1000 de ori mai mult ca tine,te gandesti numai la tine,la ceea ce simti tu si la durerea ta.Trece,dar greu.

Nu am zis ca e simplu sa fii optimist. Am zis ca mi se pare mai bine sa fii asa. Nu pot sa zic ca ma gandesc la altii neaparat atunci cand ma doare pe mine. Ma gandesc la mine in primul rand! Dar nu ma gandesc ca e sfarsitul lumii! Ma gandesc ca si altii au trecut peste asta, si atunci eu de ce sa nu pot ?! Ce au avut ei mai bun decat mine pt a reusi ? Toata ideea e ca atunci cand am o pb incerc sa caut o solutie, si nu sa stau sa-mi plang de mila, pentru ca stiu ca nimeni nu ma poate ajuta mai bine decat eu insumi. Degeaba o sa ma duc sa ma plang la 100 de oameni, sa ma vait, ca cel mai probabil pana la urma tot eu o sa trebuiasca sa fac ceva concret, si nu prietenii.

wench wrote:Da,stiu,ca sa trecem peste toate incercarile astea trebuie sa ne alimentam serios cu una bucata optimism.Nu este imposibil dar nici prea usor.Cred ca cel care este alaturi de noi in momente de cumpana,fie prieten sau iubit,mama sau tata,ne poate face sa devenim mai optimisti si sa vedem partea plina a paharului.

Cam asta incerc sa fac si eu acuma... daca macar unul singur reuseste sa zambeasca macar 1 DATA, atunci nu e in zadar... Eu am devenit optimist de unul singur, desi mi-ar fii placut sa fii avut pe cineva in jurul meu care sa ma impinga. Poate de aceea cred cu atata convingere in optimism, pt ca e cladit de mine, caramida cu caramida.
Si celor care sunt pesimisti si nu prea vad iesire din situatie: incercati sa va inconjurati de prieteni optimisti. Intotdeauna ajuta sa ai astfel de persoane in jur... te fac sa zambesti mult mai des decat cei pesimisti si cred ca asta dorim cu totii ;) Good luck

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby emmy20 on Wed Nov 01, 2006 12:37 am

nu stiu cat de bine se incadreaza urmatoarele versuri aici ,dar totusi le scriu si ce va sugereaza va las pe voi sa alegeti
mi-e personal mi-au placut si as dori sa vi le fac si voua cunoscute fiind vb in topic pana la urma de o lupta continua <aceea de trece peste greutati ,mai pesimisti ,mai optimisti ,,

nu dor nici luptele pirdute
nici ranile din piept nu dor,
cum dor acele brate slute,
care sa lupte nu mai vor.

cat inima in piept iti canta,
ce-nseamna-n lupta-un brat rapus?
ce-ti pasa-n colb de-o spada franta,
cand te ridici cu-n steag mai sus?

infrant nu esti atunci cand sangeri,
si nici cand ochii -n lacrimi ti-s .
adevaratele infrangeri
sunt RENUNTARILE la VIS!!

indemn la lupta-radu gyr
C'est dire : "Je t'aime!" . Pourquoi faut-il attendre après la mort de quelqu'un pour lui dire qu'on l'aimait ? ....
emmy20

Pasional
Pasional

Postby Cherry on Wed Nov 01, 2006 1:26 am

[ot]
emmy20 wrote:infrant nu esti atunci cand sangeri,
si nici cand ochii -n lacrimi ti-s .
adevaratele infrangeri
sunt RENUNTARILE la VIS!!

Asta seamana cu ceea ce aveam eu la semnatura prin vara: Nu esti invins atunci cand sagerezi, nici cand lacrimile-ti sunt in ochi; adevaratele infrangeri sunt renuntarile la vise.[/ot]

Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

Postby emmy20 on Wed Nov 01, 2006 1:30 am

[ot]@cherry, eu in vara nu am fost pe forum (deci nu aveam de unde sti),dar ieri am dat peste ele in cartea-pateric- mi-au placut si imi cer iertare daca te-am suparat[/ot]

---[ Cherry = "offtopicul se foloseste cu tag-ul special ;) - a se vedea regulamentul pentru mai multe detalii" ]---
C'est dire : "Je t'aime!" . Pourquoi faut-il attendre après la mort de quelqu'un pour lui dire qu'on l'aimait ? ....
emmy20

Pasional
Pasional

Postby Cherry on Wed Nov 01, 2006 2:46 am

[ot]Nu m-ai suparat, ci doar am facut o remarca la faptul ca exista si un citat care exprima aceeasi idee :) In nici un caz nu a fost vreun repros :D Scuze daca asta s-a inteles :([/ot]
Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

Postby p3g@s on Thu Nov 02, 2006 10:40 pm

Sunt pesimist pentru ca so far credinta ca va fi mai bine nu m-a incalzit mai mult decat 5 minute iar restu au fost doar clipe pe care le priveam ca pe un zid peste care nu pot trece..
Sunt pesimist caci viata mi-a aratat ca si cele mai frumoase vise se pot destrama si idealurile mele inseamna defapt un mod de a-mi pune trecutul in spate...nu conteaza daca voi reusi sau nu...ci doar ca voi face loc pt potentialul dar evidentul rau de a urma
Sunt pesimist caci tot ce imi creaza zambetul imi va deveni mai devreme sau mai tarziu motivul pentru care-mi voi ura soarta si spun asta din experienta...
Am probleme...vb lu mindlord...micile mele probleme...dar eu sunt un mic univers deci cred ca am dreptate atunci cand spun ca lumea mea e in declin...
Si da...prefer sa-mi spun realist pentru ca inca o data spun....viata nu a fost prea usoara cu mine si deocamdata nu vad semne de schimbare....deci I'm only facing the truth...
Rog pe Dumnezeu nu sa-mi schimbe viata si sa mi-o faca mai buna...ci sa-mi dea exact ceea ce merit fara minus sau mai ales plus...si ce va fi asa va fi...I shall follow my way all the way... :s139:
Fii pregatit sa gresesti, pregatit sa urasti
Tre sa privesti cu detasare, mental sa fii tare
Fii pregatit sa insulti, pregatit sa minti
Adevarul e subiectiv ca ce scuipat printre dinti...

Iata cum se scrie istoria - Voltaire
p3g@s

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

baiat / fata ?: baiat

Postby andreeam on Fri Nov 03, 2006 12:34 am

pai cherry draga

eu is realista! nu pesimista! :D
"Urasc sa n-am incotro decat sa risc iubindu-te asa..."(Alain de Botton)
andreeam

D-L Family Member
D-L Family Member

Postby ela on Fri Nov 03, 2006 1:34 am

Pentru mai multa siguranta, pentru mai multa incredere in mine, pentru mai mult curaj, cand fac ceva nou incerc sa vad partea pozitiva si sa ma gandesc ca totul va fi bine.Daca pun binele in fata si pasesc cu dreptul consider ca am mai multe sanse de a realiza ce mi-am propus.
Am avut conflicte cu persoane pesimiste, persoane dragi mie. De ce?...atunci cand aveam parte de o experienta noua incercau sa imi arate cum e sa-ti cada drobul de sare in cap, chiar daca nu era posibilitatea aceasta.
Daca eu nu ma incurajez, nu o va face altcineva in locul meu.
Poti fi realist si daca privesti lumea cu optimism.
ela

D-al forumului
D-al forumului

Previous

Return to Sentimente Nocive