Eu am intalnit o fata bolnava de SIDA. Cand am intrebat-o cum s-a imbolnavit, mi-a spus ca din cauza unei injectii, mai clar a unei seringi infectate la spital. Cum v-ati comporta daca ati intalni o persoana bolnava de SIDA? Ati respinge-o?

Desi cercetatorii au izolat HIV din saliva persoanelor infectate, nu exista nici o dovada ca virusul se transmite prin contact cu saliva. Studiile de laborator au descoperit ca saliva contine în mod natural niste compusi care inhiba infectiozitatea HIV. Studiile efectuate asupra persoanelor infectate cu HIV nu au identificat nici macar un caz de transmitere a HIV prin saliva (de ex. prin sarut).
Studii efectuate asupra familiilor care au membri HIV pozitivi au aratat cu claritate ca HIV nu se transmite prin contact obisnuit, cotidian, cum ar fi folosirea în comun a veselei, tacamurilor, prosoapelor si lenjeriei de pat, a bazinelor de înot, telefoanelor sau scaunelor de toaleta. HIV nu se transmite nici prin întepaturi de insecte cum sunt tantarii sau plosnitele.

^Angel^ wrote:sida se ia prin sarut pe gura.in contact cu lichidele sau cu sangele unei persoane infectate,un om sanatos poate lua sida.
--->AIDS = SIDA<--- sau virusul HIV nu se i-a prins sarut ... atata timp cat o persoana nu are afectiune asupra gingiilor [afectiuni ce provoaca sangerari]. 

Micha wrote:si io stiam ca nu se ia prin sarut...Cat despre respins nu cred ca as face-o.As avea normal mai multa grija cand as fi in preajma acelei persoane dar nu cred ca asta ar insemna sa stau la un km distanta.

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests