If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

De ce uneori suntem atat de egoisti?

Existenta lui Dumnezeu, sectele, crearea Pamantului si a vietuitoarelor si tot ceea ce implica religia

De ce uneori suntem atat de egoisti?

Postby Cherry on Mon Oct 30, 2006 2:10 am

Mi-a venit ideea sa fac topicul asta citind ce au scris copilasu_l si ashes la topicul "La ce te gandesti acum"

copilasu_l wrote:DE CE DOAMNE L-AI LUAT?! Oare chiar nu iti dai seama cat ai gresit?! F##K you god, de data asta ai dat-o'n bara rau tare. NU merita asa ceva. ITI promit ca in viata mea nu mai intru in biserica ta.

ashes wrote: da, copilasu`, nu e drept.. aceeasi promisiune am facut-o si eu, si de mai mult de 3 ani o respect.

De ce uneori suntem atat de egoisti si ne gandim numai la noi?? De ce ne gandim numai la cat ne folosea noua persoana respectiva si cat ne ajuta, in loc sa ne gandim si la el/ea??? Poate ca ii este mult mai bine acolo unde este... Poate ca pentru respectivul/a viata asta era un chin... De ce niciodata nu ne gandim la varianta asta si pur si simplu ne ofticam pe Dumnezeu, facem promisiuni prostesti?? Eu una, ca om, nu pot intelege...

Si bunica mea a murit, acum 4 ani... Plang in fiecare seara dupa ea, desi a trecut atata timp, inca nu am uitat-o. Imi este greu fara ea, dar niciodata nu l-am condamnat pe Dumnezeu ca a luat-o de langa mine. Dimpotriva, de cand a murit ma duc mult mai des pe la Biserica...

E drept ca mai primim cate o palma dn cand in cand, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne razvratim... Cat de usor il uita oamenii pe Dumnezeu... Cum avem o problema mai grea, il condamnam... am vrea sa fie totul perfect, sa ne fie numai bine si sa traim numai dupa placul nostru, dar nu se poate... Acum revenin la intrebarea de baza a topicului, de ce uneori suntem atat de egoisti?

[ot]Poate trebuia mai degraba la filosofie si psihologie topicul dar avand in vedere ca e vorba despre morti si Dumnezeu, l-am pus la religie :D[/ot]

Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Re: De ce uneori suntem atat de egoisti?

Postby ashes on Mon Oct 30, 2006 2:19 am

Cherry wrote:E drept ca mai primim cate o palma dn cand in cand, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne razvratim...

cherry, nu stiu cum sa spun, dar asta nu e decat o palma primita din cand in cand..

si referitor la faptul ca suntem egoisti, poate ca suntem. si de ce nu am fi cand persoana respectiva a reprezentat totul pentru noi? (sau cel putin pentru mine)

.. stii cum e sa vezi in cineva un om? stii cum e sa-l respecti pentru ca-si traieste viata de c##at doar ca tu sa ai ceva mai bun in viata? si totusi ramane om, in ciuda ipocriziilor de care se loveste tot timpul?
eu stiu.. si stiu ce inseamna un "te iubesc" care sa-i insenineze ziua, sa-l faca sa se simta implinit si sa aiba un scop in viata.

asta ar fi un motiv pentru care ma "razvratesc" (ca sa te citez), pentru ca nu merita sa moara. pentru ca avea atatea de facut in viata, pentru ca vroia sa duca la bun sfarsit atatea lucruri, si pentru ca nu i s-a permis. de ce? naiba stie.

poate asa a fost sa fie, poate nu, nu conteaza, important e ca nu mai este printre noi si s-a ales praful de un om. un om in adevaratul sens al cuvantului.

Cherry wrote:De ce ne gandim numai la cat ne folosea noua persoana respectiva si cat ne ajuta, in loc sa ne gandim si la el/ea??? Poate ca ii este mult mai bine acolo unde este... Poate ca pentru respectivul/a viata asta era un chin..

cherry, crede-ma, tu nu ai de unde sa stii cum a fost viata tatalui meu. ..si ca sa te lamuresc intr-o chestie, nu m-am gandit cat de mult imi "folosea" mie tata, pentru ca a fost tatal meu, nu un obiect.

[ot]asta a fost singurul meu raspuns la topicul asta, as aprecia daca in viitor nu s-ar mai da cu presupusul referitor la ce a insemnat viata pentru tatal meu.[/ot]
Image
Image
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby Sweet Insanity on Tue Oct 31, 2006 6:01 pm

Asa e firea umana... si cel mai altruist om e un pic egoist in fundul sufletului sau... e o parte a instinctelor de conservare si protectie impotriva suferintei.
Moartea cuiva drag aduce foarte multa suferinta... dar pana la urma oamenii nu sunt vesnici; la un moment apoape fiecare om s-a confruntat cu moartea cuiva apropiat; asta nu inseamna ca lumea e plina de oameni care se revolta impotriva divinitatii... pentru ca pana la urma moartea, oricat ar fi tragica, face parte dintr-un ritm natural. Pe mine numai gandul ca cineva drag ar putea muri ma infioara; stiu ce inseamna sa suferi dupa cineva drag care a murit si pana la urma in timp m-am resemnat cu destinul uman efemer.

Welcome to a world where the air I breathe is mine
There's nothing to overwhelm me and nothing to cloud my mind
Be anyone, do anything I'd ever want to try
Time doesn't exist here, I will never die
Sweet Insanity

Pasional
Pasional

Postby copilasu_l on Tue Oct 31, 2006 6:41 pm

@sheshe - cum sa nu ma razvratesc cand acestui baiat de 31ani nu aveai ce sa-i reprosezi?! Cum sa nu ma razvratesc, cand stiu ca el m-a "scos" din golaneala si m-a pus sa fac sport?! Cum sa nu ma razvratesc, cand stiu ca fara el poate acum eram la puscarie?! Spune-mi tu ca nu merita sa fiu egoist
95% din oameni fac sex oral. Nu fi indiferent. Implica-te si tu !

RADIO
copilasu_l

membru special
membru special

Postby emmy20 on Tue Oct 31, 2006 7:03 pm

de ce uneori<putin spus> suntem egoisti?
e adevarat ca moartea cuiva drag face rani adanci in suflet .dar asta nu inseamna sa te ridici impotriva divinitatii
judecatile noastre sunt mult diferite fata de judecatile lui DUMNEZEU caresunt mult adanci si nu le poate sti nimeni,nici macar ingerii din cer
de multe ori ni se pare noua in lumea asta ca e stramb si ca e nedrept ,ne inselam ....

< Pe cat este mai inalt cerul decat pamantul ,pe cat este de departe rasaritul de apus ,pe atat sunt mai departe JUDECATILE MELE ,de judecatile voastre,si gandurile mele de gandurile voastre,fii oamenilo>

C'est dire : "Je t'aime!" . Pourquoi faut-il attendre après la mort de quelqu'un pour lui dire qu'on l'aimait ? ....
emmy20

Pasional
Pasional

Return to Religie