by emmy20 on Mon Oct 30, 2006 7:53 pm
am fost fff pesimista ....pana cand am vazut ca nu are nici un rost <nu ma ajuta in nici un fel >mai rau imi amaram singura zilele
nu spun nici ca sunt o persoana optimista <pt ca nici aici nu ma incadrez
pot sa spun doar atat
chiar daca am doar 20 <am fost prin multe locuri si am vazut si trait f multe>
am vazut situatii mult mai grave ca a mea <si culmea(in unele din ele ,exista mult mai multa speranta si credinta ca in oricare alta parte)
am intalnit o persoana care trebuia sa faca transplant de inima ...ceea ce m-a marcat la respectiva persoana era felul deosebit de a trai viata <traia fiecare clipa ca si cum ar fi fost ultima >(pt ca in orice moment inima ii putea sta)mereu vesela ,cu zambetul pe buze:
partea dura a fost cand mi-a zis ca <se bucura ca nu e in locul meu>de ce?a zis ca desi am toata viata inainte ...nu stiu sa ma bucur si sa apreciez ceea ce conteaza....
apoi am vazut cazuri care au tot ce isi doresc,,ba chiar mai mult...dar nu au pace ,liniste ,si chiar dragoste in familie ....
toate astea ma-u facut sa deschid ochii ,sa privesc in jurul meu ,sa fiu recunoscatoare pt tot ceea ce am <chiar si pt ce nu am>sa nu imi mai plang de mila .si sa caut solutii ca sa fac o schimbare in ceea ce ma priveste
acum ma aflu in stadiu de a invata---sa zambesc,sa rad---iar cand problemele vin navala pe capul meu ,sa le privesc ca pe niste provocari din care trebuie sa ies invingator
cititi va rog urmatoarele <le-am gasit ieri pe net si mi-au dat de gandit:
-Aivrea sa-mi iei un interviu deci...zise dumnezeu.
-Daca ai timp ..i-am raspuns.Dumnezeu a zambit...
-Timpul meu este eternitatea..ce intrebari ai vrea sa-mi adresezi?
-Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
-Faptul ca se plictisesc de copilarie,se grabesc sa creasca..iar apoi tanjesc sa fie iar copii:ca isi pierd sanatatea pt a face bani...iar apoiisi pierd banii pt a-si recapata sanatatea.
Faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul:ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait
DUMNEZEU mi-a luat mana si am stattacuti un timp.aApoi am intrebat:
-Ca parinte,care ar fi cateva dintre lectiile de viata pe care ai dori sa le invete copii tai?
-Sa inveteca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc,,,si ca dureaza mai multi ani pt ca aceste sa se vindece:
sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult .ci acela care are nevoie de cel mai putin>
sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu nu stiu sa -si exprime sentimentele>
sa invete ca doi oameni se pot uitala acelasi lucru si ca pot sa l vada in mod diferit>
sa invete ca nu este suficient s-i ierte pe ceilelti si ca de asemenea ,trebuie sa se ierte pe ei insisi.
-Multumesc pt timpul acordat...am zis umil.Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie?
DUMNEZEU m-a privit zambind si a spus:
-Doar faptul ca SUNT AICI ,INTOTDEAUNA...
C'est dire : "Je t'aime!" . Pourquoi faut-il attendre après la mort de quelqu'un pour lui dire qu'on l'aimait ? ....