If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Mandri de istorie... Acum, dar peste cativa ani???

"Istoria este martorul care confirma trecerea timpului; ilumineaza realitatea, vitalizeaza memoria, ofera calauzire in viata de zi cu zi si ne aduce stiri din antichitate." - Cicero

Mandri de istorie... Acum, dar peste cativa ani???

Postby Cherry on Mon Oct 30, 2006 3:31 am

Avem o istorie destul de maricica zic eu... peste 2000 de ani...
Zeci sau poate sute de razboaie purtate de inaintasii nostri, victorii peste victorii, nume care au ramas in istorie prin maretia lor: Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Mircea cel Batran...

Ne mandrim cu istoria noastra de pana acum insa peste cativa ani ne vom mai mandri??
Peste vreo 20-30 de ani, ceea ce traim noi in prezent va deveni istorie si copiii nostri o vor invata in scoli... Vom mai fi mandri de istoria noastra oare? De partea asta, de la 1990 incoace???
Cu siguranta nu. Cel putin eu nu as putea fi mandra de asa ceva... de ceea ce traim in prezent. SI totusi de ce nu facem nimic sa schimbam panarama asta? Cu siguranta toti vom raspunde ca nu avem ce face, nu avem influenta, nu avetm capacitatea de a face ceva... Dar macar am incercat? De unde sa stim daca nici macar nu incercam?

In concluzie, sunteti mandri de istoria noastra ana la 1990? Dar de ceea ce va deveni istorie peste cateva decenii? Conteaza pentru voi istoria?

Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Postby Catalin on Mon Oct 30, 2006 11:03 am

Pentru mine nu conteaza istoria si nu sunt mandru nici ce se intampla inainte de 1990 si nici ce sa intamplat dupa.

Tara este varza si istoria numai un "produs" al nostru.

Totusi tara asta o numesc "CASA". >:D<
"Lasa buzele sa se atinga..................pentru ca dragostea este mai buna ca vinul."
Catalin

membru special
membru special

Postby Snappy on Wed Nov 01, 2006 12:14 pm

inainte de 90 au fost multe pagini scrise. dupa 90 insa... :-? se va scrie ce? ca Ciorbea a demisionat? ca Iliescu radea si a fost imitat de carcotasi de a inceput o tara intreaga sa faca misto? ca Basescu a condus odata dupa ce a baut niste vin? sau ce?... ca 3 ziaristi au fost rapiti? ca Omar Haisan a fost condamnat la moarte? ca intram in UE?!? aaaaaaa... da asa e... se vor umple pagini intregi cu laude pt cei ce ne-au bagat in UE... FUNtastic. sper sincer sa ma mandresc peste cativa ani cu asta, dar sunt cam pesimist...

asadar - dupa 90 sunt putine chestii intr-adevar memorabile si demne de a fi prezente in manualele de istorie.

cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

baiat / fata ?: baiat

Postby milisss2 on Thu Nov 02, 2006 6:51 pm

Intrebare: CUM si-l aminteste lumea pe Boris Eltin sau pe Stalin .. sau pe Rosewelt ? Dar cum or sa-si aminteasca pe Bush ? :)) ..hai mai .. nu fiti stupizi .. istoria va ramane doar prin fapte ceva mai mari decat cele de care obisnuies sa rada carcotasii!

Daca voi fi mandru ? ..ramane de vazut peste 10-20 de ani cand am sa pot spune ca sunt una din primele generatii postcomuniste .. adica capitaliste :)) ... sa vedem atunci .. am sa spun asta cu oarecare mandrie ...sa nu ?
milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby Snappy on Sat Nov 11, 2006 11:35 pm

vad ca lumea cam evita sa raspunda pe aici...

sunt curios de parerea celor din alte parti: Voodoo, MindLord, Danny - sunteti mandri de istoria NOASTRA ?!?

cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

Postby MindLord on Sun Nov 12, 2006 2:16 am

hehe... ni se cere parerea ... :)
Eu sincer sunt mandru ca sunt roman si implicit mandru si de istoria noastra! De cate ori am ocazia in discutii despre istorie ii mai invat pe straini istoria noastra. Va dati seama ca multi nu stiu cu cate imperii ne luptam, de cate ori am fost atacati si cum totusi am reusit sa ramanem un popor.... Si raman cam impresionati. Normal ca repede sar la perioada comunista si cer detalii despre stilul ala de viata... pentru ei e ceva excentric si li se pare ceva chestie venita din preistorie... prea accentueaza uneori chestiile.
Legat de istoria de dupa 90 .... ce istorie ???!!! Nu e nimic de zis dupa parerea mea... adica nu prea vad fapte marete savarsite care sa merite retinute... o sa fie ca si la americani cred... o sa se stie numele presedintilor si atat! In afara de revolutie si poate intrarile in NATO si UE , nu prea cred ca avem ce sa scriem... Asa ca asta nu o sa imi schimbe parerea despre istoria noastra.
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

Postby RuningAway on Fri Mar 23, 2007 3:36 pm

Fiecare perioada, si acum si in trecut a fost marcata de momente dificile (nu gasesc alt cuvant) De exemplu cand erau ucisi oameni fara a fi judecati, cand razboaiele erau in floare etc.

Acum traim o perioada cand ne permitem mofturi: certurile din parlament, alegeri anticipate etc. Si cred ca e mai bine asa decat sa fim in plin razboi si oamenii sa moara pentru ca istoria sa fie ceva cu care sa te mandresti. Caci in fond cu asta ne mandrim, cu razboaie......
Image
"Lumea e plina de nefericiti ce vorbesc despre fericire"
RuningAway

Descurcaret
Descurcaret

Return to Istoria (Trecut vs Prezent)