ce este depresia? ..se pare ca din ce in ce mai multe persoane sufera de ea.
simptomele ei sunt:
-tristete, piederea increderii sau proasta parere despre sine,
-pierderea sperantei si sentimente de neajutoare, inexplicabile de vinovatie si zadarnicie,
-agitatie sau anxietate, dificultati in concentrare, la munca, in comunicarea cu colegii.
simptomele fizice sunt: oboseala, probleme cu somnul, piederea energiei, consumul de alcool sau fumat excesiv.
sunt mai multe tipuri de despresii:
-depresia endogena, care nu este neaparat cauzata de ceva, ci doar este rezultatul unei disproportii al reactiilor chimice in creier.. apare de obicei din cauza problemelor din familie;
-depresia maniaca, care este foarte diferita de celelalte tipuri de depresie, este traita de aproape fiecare dintre noi cel putin o data in viata. se manifesta - in afara de sentimentul de nefericire permanent - prin trecerea brusca de la o stare de exaltare la stare de dezamagire si disperare. pot exista deziluzii si halucinatii. in general acest tip de depresie apare in perioada adolescentei si in jurul varstei de 20 de ani.
-tulburarile afective de sezon, depresie care apare odata cu venirea iernii. este cauzata de lipsa luminii in lunile de iarna. aceasta lipsa limiteaza producerea serotoninei, un hormon al fericirii produs de creierul nostru, provocand sentimente de nefericire si poate fi tratata cu terapia prin lumina.
de ce am scris toate astea aici? ..pentru ca sunt din ce in ce mai multe persoane care sufera de depresie, si nu ar strica sa vb despre asta aici.
cum ar trebui ajutate persoanele care sunt depresive? ..ati fost si voi vreodata? ce ati facut ca sa treceti peste?

ma incadrez in toate categoriile....depresie endogena(familia),depresia mainiaca (:-?
cred ca e de vina si VARSTA ) SI PARCA NU AR FI DE AJUNS MAI AM SI TULBURARI AFECTIVE DE SEZON (*asta pt ca stau aproape 24 din 24 la lumina becului....lumina zilei o vad numai sambata dupa masa si duminica
(din motive ce nu depind de mine ....lucrul e de vina )