If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

10 mari romani

"Istoria este martorul care confirma trecerea timpului; ilumineaza realitatea, vitalizeaza memoria, ofera calauzire in viata de zi cu zi si ne aduce stiri din antichitate." - Cicero

cel mai valoros roman din toate timpurile

ION ANTONESCU
1
4%
CAROL I
2
9%
MIHAI EMINESCU
6
27%
ALEXANDRU I. CUZA
2
9%
STEFAN CEL MARE
3
13%
MIRCEA ELIADE
2
9%
NADIA COMANECI
2
9%
MIHAI VITEAZU
3
13%
RICHARD WURMBRAND
0
No votes
CONSTANTIN BRANCUSI
1
4%

Total votes : 22

10 mari romani

Postby noco on Tue Oct 24, 2006 7:06 pm

care este in opinia noastra cel mai mare roman al tuturor timpurilor?(din cei 10 prezenti in poll)
campania a fost una initiata de TVR, cu un sistem de votare care a adunat voturile populatiei desemnand astfel cel mai mare roman. :)

Cetăţean suspendat, solidar cu Traian Băsescu
Petitie pentru dizolvarea parlamentului
noco

membru special
membru special

Postby Voodoo on Tue Oct 24, 2006 7:13 pm

Mihai Viteazu... personaj indragit de mine ;) din istoria romana :)
Image
Image
Voodoo

Pasional
Pasional

hi5 profile: http://voodoomc.hi5.com
baiat / fata ?: baiat

Postby MindLord on Tue Oct 24, 2006 7:41 pm

viteazu X 2

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby amanda on Tue Oct 24, 2006 8:47 pm

[ot] O emisiune proasta cu invitati pe masura.... TVR-ul mai are de invatat. Romanii au niste finalisti interesanti... numai ca de ce e Mihai Viteazu acolo nu stiu, pentru ca a fost patriot sau un mare razboinic? Sau pentru ca asta se crede despre el ca ar fi fost si asta se invata la scoala. Rezultatele sunt destul de stereotipice, cum era si de asteptat. Si inca ar fi bine daca la dezbaterile ulterioare ar fi fost ceva interesant de vazut. Ne cam lipsesc oamenii de cultura din pacate, cei care sa stie despre ce vorbesc. [/ot]

Cel mai mare roman este Carol I... si daca am ajuns sa spun ca cel mai mare roman e un neamt inseamna ca noi chiar ducem lipsa de valori printre etnicii nostri.
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby Cherry on Tue Oct 24, 2006 11:06 pm

Bai, RICHARD WURMBRAND asta sigur era roman??? Dupa nume nu prea imi pare... :roll:

In fine, eu am votat cu Eminescu...pentru ca a fost un adevarat geniu...

Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Postby Scorpion on Tue Oct 24, 2006 11:12 pm

Eu ubu am votat cu Cuza
Scorpion

Pasional
Pasional

Postby milisss2 on Wed Oct 25, 2006 10:16 am

Campania a fost initiata de BBC defapt, Tvr-ul luand "responsabilitatea" de a desemna cel mai mare roman .. bineinteles cu ajutorul publicului!

Interesant e ca la final, cel mai mare roman a fost ales un moldovean de 1 metru 60 in inaltime :))
... Stefan cel Mare
Toti cei zece merita locul 1 si mai sunt si multi altii.
milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby catza on Wed Oct 25, 2006 11:44 am

@ cherry Omul ala a stat in inchisoare multi ani, cand a reusit sa fie salvat s-a dus in state si a militat pentru eliberarea detinutilor politici. Asta pe scurt. Emisiunea in sinemi s-a parut o mare tampenie, nu poti face un clasament dintre sportivi, poeti si conducatori. Singurul lucru bun mi s-aparutacel istoric in careiti ziceade viata lui, asta pentru cultura noastra generala.
Scuze de deranj.

:s129:
catza

D-al forumului
D-al forumului

Postby One4You2Love on Wed Oct 25, 2006 11:47 am

[ot]Eminescu, geniu ? :)) Eminescu a fost un poet, nimic mai mult. Genii ? Da, Mihai Viteazul, Ion Antonescu, oameni care au facut ceva pentru tzara noastra, pentru libertatea noastra[/ot]

[ot]Amanda, acel actor, aparatot al lui Mihai Viteazul, a spus ceva la emisiunea aceea, ceva ce poate nu ai prins, ca idee. A spus ca Mihai Viteazul nu a fost neaparat faptuitorul unirii tzarilor romane, dar el a dat ideea si a aratat ca se poate. Ce se poate spune adevarat despre Mihai Viteazul este ca el a fost un adevarat militar, un adevarat strateg.[/ot]
"Cine nu intelege o privire , cu siguranta nu va intelege o lunga explicatie."

Sa fie oare Moartea mireasa mea ??? I do, my sweetheart, I do.
One4You2Love

Bila Neagra 1
Bila Neagra 1

Postby milisss2 on Wed Oct 25, 2006 12:32 pm

One4You2Love wrote:Eminescu, geniu ? :)) Eminescu a fost un poet, nimic mai mult. Genii ? Da, Mihai Viteazul, Ion Antonescu, oameni care au facut ceva pentru tzara noastra, pentru libertatea noastra

aici te pot contrazice .. poti spune despre Eminescu ca a fost un poet si atat .. dar de ce nu spui despre ceilalti tot asa ? .. Mihai Viteazul - un strateg, Einstein - un fizician, ... etc
Geniile se remarca nu prin ceea ce fac, ci prin calitate lucrurilor facute!
In materie de poezie .. DA! Eminescu a fost un geniu ! Nu o fi luptat el cu turcii sau mai stiu eu ce natie, dar a luptat cu oamenii si cu el insusi, folosind nu arme ci un amarat de creion ! dar ca si ceilalti a fost un invingator.
milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Next

Return to Istoria (Trecut vs Prezent)