If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

libertatea in cuplu

Lumea zice... Lumea face... Dar de ce mai mereu ascultam gura lumii in loc sa ascultam glasul inimii ?

libertatea in cuplu

Postby ashes on Mon Oct 16, 2006 5:57 pm

libertatea in cuplu .. vine de la sine .. sau trebuie negociata? la ce ma refer: trebuie sa purtati o discutie serioasa de genul: "am nevoie de spatiul meu, trebuie sa ma intalnesc si cu prietenii, intelege-ma" ..sau eu "eu plec, tu faci ce vrei!"
in cazul in care partenerul/partenera nu este prea incantat/a sau i se pare libertatea voastra prea extinsa, cum faceti sa o convingeti de contrariu? ..negociati? "in seara asta, ies cu baietii, tu maine poti sa te duci la cumparaturi"

ce inseamna libertatea in cuplu pentru voi?

Image
Image
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby Catalin on Mon Oct 16, 2006 7:01 pm

In cuplu incerc sa imi impun punctul de vedere cat mai frumos posibil. Libertatea vine de la sine intr-o relatie atunci cand cei 2 se inteleg reciproc ca na, poate in seara asta " vrea si el sa iasa cu baietii la un biliard si sa mai vorbeasca si ei de una alta nu sa stau eu in gura lor."

Libertatea ti-o creezi singur si cu vorba buna, nu am sa accept niciodata ca cea de langa mine sa imi impuna ce sa fac sau unde ma duc sa vina si ea cu mine ca " cine stie unde te duci tu".

Toti avem nevoie de spatiu uneori, chiar daca suntem impreuna, ne iubim si vrem sa stam impreuna mereu, fiecare mai are prieteni si preferinte in materii de baruri de exemplu unde celuilalt nu-i place sa mearga.
Libertatea in cuplu pentru mine inseamna acel spatiu pe care mi-l lasa pentru ca stie ca uneori sunt mai artagos si am chef si de altceva in afara de pupaturi sau de alinturi si atunci cand ma intelege ca mai am si prieteni cu care mai ies si ma vad des.

Daca suntem impreuna asta nu inseamna ca suntem legati unul de celalalt. :s104:
"Lasa buzele sa se atinga..................pentru ca dragostea este mai buna ca vinul."
Catalin

membru special
membru special

Postby MindLord on Mon Oct 16, 2006 9:02 pm

eu sunt o persoana dinamica si libertatea este una dintre nevoile mele. Am o multime de prieteni raspanditi pe un teritoriu destul de mare :P, si imi place sa ies cu ei.
Cu toate acestea pana acuma niciodata nu pot sa zic ca am fost "sufocat" in vreo relatie. Toate prietenele mele au inteles aceasta nevoie a mea, dupa cum si ele aveau chef sa mai iasa cu prietenele lor, sau mai stiu eu cine... Daca am o relatie serioasa o bazez pe incredere si discutii libere :P asa ca nu vad de ce nu as lasa-o sa iasa cand doreste singura... Dar cer acelasi lucru in schimb. Am iesit de multe ori si cu grupul de prieteni si cu prietena si a iesit chiar misto. Nu incerc sa ii izolez pe unii de altii, dar atunci cand se intampla sa iesim in configuratia asta se poate intampla ca una din categorii sa se simta neglijata, iar eu incerc intotdeauna sa nu se ajunga aici...
Mi se pare ca orice incercare de ingradire a libertatii in cuplu duce doar la monotonie, frustrare, dispute si eventual la terminarea relatiei.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby One4You2Love on Mon Oct 16, 2006 10:23 pm

Fiecare are nevoie de o anumita libertate. Aici am gresit eu in fosta relatie. Nu i-am oferit-o. Pe langa multe alte greseli.
"Cine nu intelege o privire , cu siguranta nu va intelege o lunga explicatie."

Sa fie oare Moartea mireasa mea ??? I do, my sweetheart, I do.
One4You2Love

Bila Neagra 1
Bila Neagra 1

Postby Cherry on Mon Oct 16, 2006 11:19 pm

Toti avem nevoie de libertate. Totul e sa stim de cata libertate are nevoie partenerul si sa i-o oferim....

Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Postby Kelso on Tue Oct 17, 2006 10:32 am

Orice om are nevoie de libertate,mai mult sau mai putin.

Eu stiu ce inseamna sa nu ai un strop de libertate,intr-o fosta relatie pur si simplu ma simteam sufocata,nu puteam sa ma intalnesc cu nici o prietena,nu puteam sa ma duc nicaieri fara el.Imi placea sa fim impreuna dar cateodata simteam nevoia sa fiu numai "eu"!

Tocmai din cauza asta i-as oferi partenerului o anumita libertate.Inainte de toate as vorbi cu el despre asta.I-as spune cum vad eu "libertatea" si i-as da de inteles ca langa mine nu o sa se simta sufocat,urmarit,persecutat.Intr-o relatie sunt 2 oameni,ambii trebuie sa se inteleaga,sa se respecte reciproc.

Nu as avea nimic de obiectat daca el ar iesi cu prietenii,chiar imi place sa stiu ca "el" isi traieste viata ca pana atunci sa ma intalneasca pe mine,nu as vrea sa se indeparteze de cercul de prieteni din cauza mea.M-as simti egoista si mai ales vinovata.Suntem oameni,simtim nevoia sa fim inconjurati de prieteni.

Fiecare vede intr-un anumit fel libertatea.Sunt oameni care au sufiecienta libertate in cuplu dar nu stiu ca a nu fi constrans nu inseamna a uita definitiv de partener.

Chestiile astea se bat cap in cap pt ca unii nu percep cum percepem noi dorinta de a ne simti un pic liberi.Anumite persoane ori se gandesc ca partenerul e partener si ramane la loc de cinste(ehh..putina nepasare nu strica) sau pur si simplu ofera si se asteapta sa primeasca un dram de libertate.
Iubirea e intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului.
Kelso

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby Snappy on Tue Oct 17, 2006 4:09 pm

libertatea e necesara, dar trebuie discutata intr-un mod... finut.

adica mi se pare aiurea sa zic ceva de genul "stii sunt cu tine, dar tre' sa ma lasi sa ies cu prietenii de X ori pe saptamana... sa nu imi zici asa si pe dincolo cand ma intalnesc cu prietena Y si o iau in brate, etc... what the... :s102:

nu trebuie nici partenerul neglijat totusi... sa nu uitam ca uneori prea multa libertate strica, asa cum strica si prea multe perechi de "catuse" :s159:

comunicarea e necesara, dar discutia sa fie purtata in asa fel incat sa nu jignesti, ca dup-aia cu greu mai repari :s064:
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

baiat / fata ?: baiat

Postby skip on Tue Oct 17, 2006 5:14 pm

libertatea...... in cuplu.. depinde cum o percepi.... nu vreau sa mi se impuna sa nu ies decat cu ea in orash .. dar nici sa ma lase sa umblu toata ziua cu cine vreau si sa nu o deranjeze... ca daca ar face-o inseamna ca si ea .. face acelasi lucru si mie unu nu imi convine chestia asta
Image
Image
poi... va urez sarbatori fericite , un an nou mai bun ... multe realizari si multe bucurii
skip

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby not_so_innocent on Sat Jul 28, 2007 2:33 am

Sa fac ceea ce vreau, simt fara ca el sa puna botu sau sa imi interzica, bine ceea ce fac sa fie in limitele bunului simt :-" ;)) :D
Ride it we’re all alone..
Ride it just loose control..
Ride it, ride it touch my soul..
Ride it, ride it let me feel you..
Ride it turn the lights down low..
Ride it from head to toe..
Ride it, ride it touch my soul..
Ride it, ride it let me feel you..
not_so_innocent

D-al forumului
D-al forumului

hi5 profile: -http://alis-geanina.hi5.com

Postby Micha on Tue Jul 31, 2007 11:06 am

nu-mi place sa fiu sufocata, si daca imi face kestia asta, am tendinta sa ma departez si mai mult, sa stau departe de el. Vbeam de curand cu prietenul meu ca la mine majoritatea amicilor sunt tipi si nu vreau sa fie gelos sau sa inceapa cu isterii din cauza lor. Imi dau seama ca tre sa fie cam ciudat sa iti vezi prietena mereu in preajma baietilor dar nush, as vrea sa nu se streseze f mult pe tema asta. Ma mir ca imi accepta toate ciudateniile ba kiar ii plac unele kestii la mine care nu ma asteptam. Si asta e bine, pt ca imi ofera libertatea pe care mi-o doresc si pe care nu as vrea sa mi-o ia
Nu uita sa zambeshti un pic shi azi... :D

Image
Micha

little devil
little devil

hi5 profile: http://sweet-illusion.hi5.com

Next

Return to Conceptii si Mentalitati