Doare Emma sa fii mintita,nu?
Se stie asta. Fiecare din noi a simtit-o.
Tu ai gresit la acest subiect ptr ca l-ai conceput ca un subiect doar si numai pentru fete.
Dar ce cred si ce simt baietii, nu va intereseaza ???
Uite ca eu am sa fiu mai nesimtit, si indiferent ca va pasa sau nu de pareri ale noastre, eu am sa le spun.
Asa este ..... baietii mint. Dar hai sa fim sinceri: fetele sunt adevarate maiestre la mintit, cel putin mai nou, recent. Foarte mult. De ce ? Fiecare are motivele sale.
Dar vina ca sunteti sau suntem mintit ne apartzine. Noua, tuturor. Suntem mintiti pentru ca asta dorim, asta asteptam. Nu pentru ca vor ceilalti sa ne minta si ca o fac ptr a castiga ceva.
Noi, oamenii in general, avem nevoie de aceste minciuni. Eu am mintit, mint si poate ca voi mai minti si de acum incolo.
In primul rand ma mint pe mine.
De ce ? Pentru ca noi, oamenii, inca nu am ajuns la stadiul de a ne accepta asa cum suntem acum. Nici macar noi pe noi insine.
Ne este rusine cu ceva, suntem dezamagiti de ceva, asa ca incepem sa ne mintitm pe noi intai. Uite un exemplu : "Sunt cel mai frumos si cel mai destept din lume".
Toata lumea se considera asa la un moment dat. Este adevarat ptr toata lumea ?
Nuuuuuuuuuuuuu.
Stii, exista o vorba : "In dragoste si in razboi, totul este permis".
Este mare pacat sa ajungi sa gusti din amaraciunea dezamagirii,dar uneori este nevoie.
Eu am gustat ... offff .... prea multa pentru a mai simti dulcele acum.
Dar, fiind sinceri acum Cris, daca baiatul acela iti povestea despre el ca are niste parintzi handicapati, la pat si el toata ziua se ingrijeste de ei, daca iti zicea ca si el are un handicap, sa zicem de genul "limba lui secreta o mucoasa care miroase asemenea .... ", bleah ...va dati voi seama, daca nu avea un ochi sau daca avea un IQ sub nivel, sau orice altceva ....... te uitai la el, la fel cum l-ai privit si acum cand priveai de fapt imaginea oferita de el, imagine care ti-o doreai ????
Ai zis ca iubesti adevarul, atunci sa-l auzim ..... l-ai fi privit la fel ?
Iti raspund eu : NU.
Si eu iubesc adevarul, dar exista o diferenta, eu am reusit sa accept lumea asa cum este. Stiu cine are priviri de pradator, stiu cine este victima si stiu cine e indiferent.
Dar va spun eu ................ este cel mai urat peisaj. Nu multi ati fi in stare sa vedeti adevarata lume, cat e de hada si de distrusa.
Si eu am mintit in dragoste, inclusiv in ultima relatie, desi ....ea reprezenta .... nu stiu, puterea binelui in aceasta lupta a mea cu restul.
Si tot nu am putut fi sincer cu ea 100% . De ce ? Tocmai v-am explicat. Nu era pregatita sa vada adevarul. Inca ceva .... nimeni nu este un actor desavarsit, fiecare suntem prinsi la un moment dat.
Eu, am gresit cu mult mai multe : am mintit pentru a parea mai bun decat eram, am exagerat cu gelozia, am rostit uneori cuvinte grele si multe altele ...... am gresit mult, dar , sunt greseli ale mele, de care nu ma pot feri ..... sunt un om urat dar iubesc oamenii. Ce fel m-ar iubi oamenii daca m-ar vedea asa urat pe cat sunt ???
Concluzia : "Incepem viata dintr-o minciuna si traim asa de mult in ea incat aceasta devine parte integranta din sufletul si din persoana noastra". Avem nevoie sa fim mintiti,avem nevoie sa mintim.
Haideti, fiti realisti, realizati ca lumea este posibil sa va dezamageasca si deschideti dragii mei ochii, mari cat puteti, sa vedeti adevarata lume .......... dar sunteti pregatiti ???
Eu am incercat odata sa fiu eu ............... si am fost singur.
De atunci sunt doar 3 sferturi eu, restul este "machiaj" (minciuna).
Emma, te-am vazut foarte puternica, adu-ti aminte discutiile noastre si uite ca-mi dovedesti ca nu esti asa puternica, ca ai si tu puncte slabe. Sa fi fost oare o "minciuna" ???
Dar pe mine ai reusit sa ma faci sa mai recastig din increderea pierduta in oameni. De ce ? Ptr ca, intr-o oarecare masura ai fost TU , atunci. Si am realizat ca mai sunt oameni ca mine .... dar si ei, stau ascunsi. Pentru ca le este teama de suferintza. Chiar si tie Emma si ti s-a intamplat.
Emma, de asta existam noi, IMPOSIBILII, aici pe lume ..... ptr a ne ajuta recicproc. Nu esti singura ....... sunt zeci in jurul tau. Deschide ochii si priveste-i bine, sunt de-ai tai. Dar fii pregatita sa vezi si pe ceilalti .... urati si rai.
Incetez aici cu acest adevar aberant.
N-as dori sa va copleseasca durerea sau intristarea.
Dar ............ nu-i asa ca doare ???