If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

de ce ranim?

Haideti ca impreuna sa patrundem in cele mai ascunse colturi ale dragostei si sa incercam sa raspundem imposibilului.

de ce ranim?

Postby ashes on Sun Sep 03, 2006 9:56 am

dupa ce am fost raniti intr-o relatie, avem tendinta, inconstient, ca in viitor sa ranim si noi la randul nostru.. un fel de razbunare pentru faptul ca si pe noi ne-a durut. ce ne impiedica sa nu zicem "stop" si sa nu facem acelasi lucru desi suntem constienti ca nu toate persoanele sunt la fel ca cele care ne-au ranit? intram intr-un cerc vicios si-i facem si pe altii sa intre, dar ..de ce nu ne oprim?

ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby p3g@s on Sun Sep 03, 2006 8:19 pm

poate dorinta aceea de a afla cum este sa fii si de partea cealalta a baricadei...nu stiu sincer...cred ca ai spuso bine...este vorba pe deoparte de un fel de razbunare ...dar cred eu si de atitudinea aceea care cred ca am traito cu totii..." Fuc# the s#stem " sau cand ne bagam picioru cu alte cuvinte :lalala:
Fii pregatit sa gresesti, pregatit sa urasti
Tre sa privesti cu detasare, mental sa fii tare
Fii pregatit sa insulti, pregatit sa minti
Adevarul e subiectiv ca ce scuipat printre dinti...

Iata cum se scrie istoria - Voltaire
p3g@s

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby crash_grl on Sun Sep 03, 2006 8:31 pm

sunt persoane si persoane...unele care vor sa se razbune..sa patzeasca si altcineva ce a patzit si el....si altele care sunt constiente k fiecare om are personalitatea lui si nu toti o sa il raneasca........
acum din perspectiva mea...chiar dak sunt ranita nu ranesc la randul meu doar pentru k eu am trecut prin asta.....ba mai mult stiind cum e ..incerc sa nu mai patzesc asa si nici persoana de langa mine sa treaca prin asta si mai ales din cauza mea

fallin' down... stop crying.....all around the world.....the crash is near, next to u...
Image
Image
crash_grl

D-al forumului
D-al forumului

baiat / fata ?: fata

Postby Alinutza_19 on Sun Sep 03, 2006 8:35 pm

uneori ranim involuntar....si poate asta doare cel mai tare..suntem ranite in trecut..si din cauza asta devenim reci...si atunci cand ai ocazia ranesti fara sa vrei de frica sa nu patesti ca in trecut...sa fii tu ranit/a...nu stiu eu cum sunt..cred ca de cle mai multe ori am ranit fara sa vreau..de frica....sa nu patesc ca in trecut.....ranesc la modul ca ma distantez de o persoana.....ca devin mai rece...nu stiu..eu nu vreau sa ranesc pe nimeni....oare chiar imi reuseste?

-- LATER EDIT--
ela a gasit pe net ceva ce pe mine ma impresionat...si cred ca este destul de adevarat , iata ce a gasit : "Cel ce te raneste este un cautator al iubirii pierdute in el insusi. Cel ce te raneste a fost ranit si de aceea el a perceput ca dragostea este suferinta"
aricolul intreg il gasiti aici: http://www.7plus.ro/?arhiva=06/09/2006&id=6282
Last edited by Alinutza_19 on Wed Sep 06, 2006 1:39 am, edited 1 time in total.
Send me an angel
Here I am
Will you send me an angel
Here I am
In the land of the morning star
Alinutza_19

moderator
moderator

Postby Snappy on Sun Sep 03, 2006 9:11 pm

eu de obicei merg pe principiul "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face", dar uneori in viata [cum a zis si Alinutza] ranim absolut involuntar.

dar sunt si momente cand vrei sa te razbuni pe cineva care pt tine insemna totul in momentul in care ti-a "daramat" complet lumea in care traiai... desi e mai bine sa il/o injuri si apoi sa il/o lasi in legea lui/ei si in prostia lui/ei :D

cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

baiat / fata ?: baiat

Postby Cherry on Sun Sep 03, 2006 9:29 pm

Citind ce ati scris voi, constat ca tocmai asta fac in momentul de fatza... ranesc pe altii din cauza ca am fost ranita candva... Nu din dorinta de razbunare, nu pentru ca vreau sa vad cum este... ci pentru ca am constatat ca daca ii fac pe altii sa sufere, nu mai sufar eu. Eu ma simt bine, ma distrez, si altii sufera. Asa a fost dintotdeauna: unul suferea si celalalt se distra. Acu mi-am zis: de ce sa fiu eu cea care sufera si nu cea care se distreaza? ... Ma simt bine, ma distrez si chiar am observat ca e super fain :D
Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

Postby amanda on Sun Sep 03, 2006 9:35 pm

Nu e inconstient, e voit de-a dreptul. Daca ar fi inconstient si si-ar da seama, oricine ar inceta si si-ar cere scuze. Ori eu personal nu imi cer scuze daca vreau sa fac rau, numai ca nu-mi place sa fac rau si prefer sa las omul in pace sa se roada singur daca are ceva de ros si daca nu sa-si traiasca viata linistit. Uneori e o placere sadica sa-l faci sa sufere pe unul care te-a calcat pe coada. Imi place mult mai mult sentimentul de 'ignore'.
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Re: de ce ranim?

Postby ianu666 on Mon Sep 04, 2006 9:46 am

ashes wrote:dupa ce am fost raniti intr-o relatie, avem tendinta, inconstient, ca in viitor sa ranim si noi la randul nostru.. un fel de razbunare pentru faptul ca si pe noi ne-a durut. ce ne impiedica sa nu zicem "stop" si sa nu facem acelasi lucru desi suntem constienti ca nu toate persoanele sunt la fel ca cele care ne-au ranit? intram intr-un cerc vicios si-i facem si pe altii sa intre, dar ..de ce nu ne oprim?

Hmm... ai folosit generalul "avem". Nu stiu daca toti avem aceasta tendinta. Daca esti destul de matur, stii ce sa faci si cum sa faci, fara a rani pe cel de langa tine.
ianu666

Invatacel
Invatacel

Postby Catalin on Mon Sep 04, 2006 10:16 am

NU sunt de acord cu razbunarea, niciodata daca am patit ce am patit nu m-am razbunat aiurea si mai ales pe o persoana nevinovata care poate ma iubeste sincer.

Ranim pentru ca suntem inconstienti. :sht-up:
"Lasa buzele sa se atinga..................pentru ca dragostea este mai buna ca vinul."
Catalin

membru special
membru special

Postby Kelso on Tue Sep 05, 2006 4:40 am

Chiar dc am fost ranita, mereu mi-am spus k eu nu trebuie sa fac pe nimeni sa sufere. In clipele de suferinta nu doresti nimanui sa treaca prin ceea ce treci tu,sa simta durerea asa cum o simti tu.

Se mai spune k razbunarea e arma prostului.Tind sa cred ca asa e,nu mi se pare firesc sa ranesti un om care poate ca te iubeste nespus si te apreciaza cum nu ar putea altcineva sa o faca,numai pentru k in trecut,candva,ai fost ranit,lovit.
Iubirea e intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului.
Kelso

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Next

Return to Filosofie... despre dragoste