If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Sufletul pereche - mit sau realitate?

Haideti ca impreuna sa patrundem in cele mai ascunse colturi ale dragostei si sa incercam sa raspundem imposibilului.

Postby Demona on Wed Jun 28, 2006 1:19 am

Eu cred in faza cu sufletul pereche...undeva iti este scris o anume persoana si indiferent ce se v-a intampla tot cu acea pers ramai....si peste 20 de ani daca ar fi cazul...la o reletie de 6 ani (cu intreruperi si alte relatii) inca e prea devreme sa afirm in cazul meu..dar cred ca EL este sufletul meu pereche. Tind sa cred ca este o realitate nu un mit.

Demona

Descurcaret
Descurcaret

Postby vera on Wed Jun 28, 2006 3:15 am

sincer... incet, incet incep sa numai cred... sa fim serioshi..cate miliarde de oameni are planeta asta? ar fi bizar ca doar unul singur sa fie sufletul pereche, cred ca exista locul potrivit shi momentul potrivit... nu sufletul pereche...

sa dau un exemplu exagerat dar posibil... o tipa se marita la 20 de ani... cu sufletul pereche... la 25 asta moare intr-un accident de mshina shi peste 3 ani sa zicem ca se marita iar... i-a iubit pe amandoi... deci care e sufeltul ei pereche? plus ca ce facem cu cei care ramn necasatoriti sau singuri? ce aia nu au dreptul? e prea exagerata povestea cu sufeltul pereche... pt. mine cel putin...
'' Life is unfair... kill yourself or get over it!''

Things I felt yesterday
Don't matter anymore
It doesn't make any sense
To feel so different day to day
vera

Pasional
Pasional

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby jADI on Wed Jun 28, 2006 1:31 pm

:s103: Asta cred c-o mutam la "Eu sunt mic..."

"Suflet-pereche" nu e metafora reprezentand persoana iubita?! Nu este una din MULTELE expresii infatisand acea persoana sine qua non?! Nu se refera la acea persoana de sex opus (mai nou, acelasi) pe care ai sanzatia ca o cunosti de o viata?! :s172:

Hai ca eu zic alta: "Scanteia vietii mele se afla in licarirea ochilor ei verzi". Ar trebui sa continuam discutia... cum? asa:
"De cand si pana cand viata are scanteie? Bun, chiar daca ar avea, cum poti s-o muti IN OCHI?"

Profanatorilor! :s103: Poate vreti sa spuneti "Mai exista relatii de o viata?"
In relatii, sa vorbesti despre ceva concret si durabil, mi se pare absurd, cand toate se schimba, TU ca persoana te schimbi, nimic nu e sigur.

Unul indragostit pana peste cap, care are parte de o relatie à la Pygmalion si Galateea, nu spune ca "Da, exista suflet pereche"?! Altul, tocmai inselat/despartit de prietena lui, ce spune? :?...?:
De aici nu reiese relativitatea "sufletului-pereche"?!

Ai probleme cu compul? Si ce daca.
jADI

Bebelush
Bebelush

Postby crash_grl on Thu Jun 29, 2006 11:34 pm

aproape totul e relativ in viatza....tocmai de aia merita sa traiesti...sa transformi aceasta relativitate in certitudinea ta....expresia asta "suflet-pereche"..are conotatii pt fiecare persoana in parte...iti da o anumita speranta...un anumit mister...o asteptare...un vis poate....
e frumos sa crezi k exista o persoana care va putea sa te inteleaga macar cat te intelegi tu..sau poate mai bine....
nu cred ca se poate rasp la intrebarea asta...pt k cei care au avut parte de o poveste de dragoste frumoasa spun k da...altii care au avut altfel de experiente spun k nu-doar pe moment, :lalala: -......
deci e vb de relativitatea termenului:iubire...dragoste....
pt fiecare dragostea implinita expresia "suflet-pereche" se transforma din mit in realitate
fallin' down... stop crying.....all around the world.....the crash is near, next to u...
Image
Image
crash_grl

D-al forumului
D-al forumului

baiat / fata ?: fata

Postby Catalin on Sat Jul 01, 2006 7:38 pm

Sufletul pereche? Azi poate fii un mit, maine realitate...nimeni nu poate spune exact.
Este realitate pentru ca nimeni nu ramane singur pe lumea asta...cautam acel suflet pereche dar, este posibil sa il avem langa noi fara sa ne dam seama.

Este o dilema asa mare? Este o treaba schimbatoare, cateodata cred in sufletul pereche alteori nu....faptele si persoanele "schimbatoare" ma fac uneori sa intru si eu in dilema. :don't-know:

Catalin

membru special
membru special

Postby a_soul_4_u on Sat Jul 01, 2006 8:58 pm

daca tot se vb de masini ... eu cred ca si oamenii sunt la fel .. Adik sa ,ma explic, masina iese din fabrica dar tot are prob, dar pe parcurs le aflli si le rezolvi, mai adaugi cv devine mai performanta si mai fiabila..... ei bine asa e si omul nu exista suflet si pereche perfecta.. Exista astfel de exemple care in timp s-au cizelat si au reusit sa depaseasca mereu orice obstacoll (defectziune) si uite asa avem exemple de iubiri nemuritoare de la 12 ani pana la moarte.... etc...

Totul e ca ambii sa aiba vointza si cel mai imp sa se afle pe aceiasi carare & sa se indrepte spre aceiasi destinatzie ... altfel nu tzine...trust me
I walk alone...on the bulevard of broken dreams, my shadow is the only one who walks besides me ...just A_Soul in a crazy world!!
Mori azi pentru a renaste maine, Plangi acum k sa zambesti mai tarziu, Ofteaza din trecut si inspira viitorul.....
a_soul_4_u

membru inactiv
membru inactiv

Postby kreolian on Sat Aug 26, 2006 10:48 am

s3v3r wrote:oricum cine da de ea sa o tina.......

asta cam asa este . cine o gaseste sa tine de ea cu dintii :))
te simti in stare sa ripostezi?!
kreolian

Invatacel
Invatacel

Postby MIIB on Sat Aug 26, 2006 10:29 pm

nu cerd ca e un mit, cred ca e realitate, dar e cam mica sansa sa o gasesti 8-> .Dar tocmai asta e si faza zic eu ca daca ai gasitt-o merita toate suferintele din trecut, asa ca nu trebuie sa ne lasam batuti pana nu o gasim :box:
Ceea ce nu te omoara te face mai puternic asa ca nu dispera va veni o zi cand vei fi puternic
MIIB

Pasional
Pasional

Previous

Return to Filosofie... despre dragoste