If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Libertatea in familie

Gelozie excesiva? Tentative de Sinucidere? Ura? Antipatie? Acestea si multe altele sunt sentimente care duc la degradarea umana. Sa discutam liber despre ele.

Postby skip on Wed Jun 14, 2006 12:45 pm

parinti ... mei sunt model.... unu este la tara .. si altul in alta tara ... deci sunt singur .. si nu are cine sa ma sterseze...

Image
Image
poi... va urez sarbatori fericite , un an nou mai bun ... multe realizari si multe bucurii
skip

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby Catalin on Thu Jun 29, 2006 10:10 am

Se spune ca parintii isi iubesc prea mult copii pentru a le face rau. Si totusi o fac....intentionat sau poate nu.

ESTE CLAR: Daca nu iti faci tu o oarecare libertate din timp, este foarte greu la o varsta inaintata sa faci ceea ce iti doresti. Cum este la 20 de ani sa trebuiasca sa fii in pat la ora 20:00, sa nu ai voie in discoteca sau sa ai prieten(a)?
Urat nu, si totusi ce faci cand te lovesti de replici celebre ale parintilor: " Pe vremea mea nu era destrabalarea asta", " El(ea) nu-i potrivit(a) pentru tine", " Atata timp cat te intretin faci ceea ce spun eu, etc."
Multi se ascund sa vorbeasca despre acest mic "calvar" care exista prin familiile lor.

Alegi fericirea parintilor sau fericirea TA? Alegi fericirea mamei care te vrea doctor(ita) sau avocat(a) si sa stai cu ochii in carte pana la 30 de ani fara sa ai ocazia sa profiti de bucuriile tineretii?.........sau alegi fericirea ta alaturi de cel(cea) pe care il(o) iubesti, alegi sa vezi ce iti rezerva viitorul?

Tineretea ti-o faci tu si tu alegi cum o traiesti, daca parintii aleg pentru tine si iti "aranjeaza" viata este posibil mai tarziu sa te trezesti "oleaca" dezamagit(a).
:don't-know:
Catalin

membru special
membru special

Postby amanda on Thu Jun 29, 2006 3:28 pm

Nu stiu daca numai oleaca dezamagit!.... Atunci cand te trezesti la 30 de ani ca ti-ai ratat viata pt ca ai facut cum a vrut mama sau tata.... iti vine sa mori... si sa-i omori si pe ei ca ti-au distrus sansa de a face ce vrei cu viata ta. Daca te trezesti la 20 mai e vreme sa repari ceva. La 40 deja nu mai ai prea multe oportunitati din cele pe care le-ai fi putut avea candva.

'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby monystar on Wed Jul 12, 2006 7:07 pm

Eu ma pot mandri cu niste parinti extraordinari! E adevarat ca exista mici conflicte dar cred ca asta e un lucru normal in orice familie oricat de model ar fi!

Fiind la liceul sportiv in generala si facand sport de performanata plecam cel putin o data la 2 saptamani in cantonamente cu zilele,spatamanile..si uite asa inca din generala am fost mai mult plecata de acasa..si parintii m-au lasat sa imi aleg singura drumul in viata si nu au avut niciodata nimic impotriva sa fac ceea ce imi placea. E adevarat ca ma sunau mereu ca isi faceau griji pentru mine (si asta fac si acum) insa niciodata nu mi-au interzis nimic

Eu cred ca e normal ca un parinte sa vrea intotdeauna binele copilului si sa fie preocupat de felul in care copii lui isi petrec timpul, cu cine si-l petrec si chestii de genul asta..insa in acelasi timp nu cred ca trebuie sa ii sufoce cu grija lor..Una e sa spui "uite mai mama eu cred ca ar fi mai bine sa faci asa si nu asa, sau "eu cred ca ..sau "ce parere ai daca.." si alta e sa spui "nu ai voie sa faci asta ca asa zic eu" sau "eu stiu ce e bine pentru tine si o sa ma asculti" sau "o sa imi multumesti mai tarziu".

Parintii nu ne-au facut ca sa devenim niste robotei care sunt dirijati de ce spun si vor ei. Si mai ales la o varsta...

Eu din fericire am avut mereu posibilitatea sa fac ce vreau. Nu mi-au ales niciodata parintii prietenii in primul rand si nici nu as accepta asta. E adevarat ca atunci cand plec undeva incepe teoria "mai mama sa ai grija ca nush ce ..si ca lumea e asa si asa...si vezi ce faci" bla bla bla...dar intotdeauna totul se incheie cu "e viata ta si tu stii mai bine ce vrei si totul depinde de tine"...

E foarte important sa stii sa comunici cu parintii si ei la randul lor sa stie sa asculte. Daca tu esti nemultumit de felul in care parintii te trateaza dar in acelasi timp nu faci nimic sa schimbi asta atunci nu inteleg de ce mai esti nemuktumit...parintii se comporta cum cred ei ca e bine...si se intampla sa mai si greseasca..depinde de noi in mare masura sa le schimbam atitudinea!
Ancoreaza-te in realitate visand
monystar

Invatacel
Invatacel

Postby Catalin on Sat Jul 15, 2006 2:21 pm

monystar wrote:Parintii nu ne-au facut ca sa devenim niste robotei care sunt dirijati de ce spun si vor ei. Si mai ales la o varsta...

Ce mult imi place ce ai scris si foarte adevarat chiar.
Din pacate "roboteii" exista mereu pentru ca au "stapani" foarte bine "pregatiti".

Catalin

membru special
membru special

Re: Libertatea in familie

Postby nu_conteaza_nicku on Sun Nov 11, 2007 1:58 am

eu de ex sunt crescuta de mica de bunici..si ma jur p c orice ka am crescut mult mai bn si mai frum ka multzi kare au 2 parintzi alturi..nu le am simtzit niciodata lipsa..(nici afectiv si nici atat material),asa a fost sa fie probabil...si am avut si mai multa libertate ka multi altii kare au parintzi mai tineri cu 30-40 ani ka bunicii mei...deci totul depinde de mentalitate si de capacitatea celor kare te cresc sa se adapteze timpurilor actuale,MULTUMESC alor mei pt ceea ce sunt azi !!!si le mutumesc ka mi au dat posibiltatea sa fac tot ce mi doresc fara vreo constrangere :bravooo: :yesss:
never trust nobody
nu_conteaza_nicku

Invatacel
Invatacel

Postby MindLord on Sun Nov 11, 2007 2:11 pm

@^ - bai pe voi nu v-a surprins postul asta de mai sus, daca le cititi si pe celelelte scrise de nu_conteaza_niku la putin timp ???!!
ca io am avut un moment din ala "wtf" !
cum adica ai "crescut mult mai bn si mai frum ka multzi care au 2 parintzi alaturi" cand dupa aia incepi si zici ca la 15 ani fumai cu bunicii, droguri did multe tipuri (dar nu in vena) ...oooook :s172:, ca furai bani de la bunici si ca O SA CONTINUI PROBABIL, absente de ma mir cand mai dadeai pe la scoala, ca ai dat o lista acolo cu chestiile care nu iti plac de ma intrebam ce mai ramane de mancare in rest ????!!! WTF ???

bai deci eu cred ca libertatea asta a ta pe care zici ca ai avut-o REAAALLLY a fost prea multa! Nush de ce unii oameni cred ca a EDUCA un copil inseamna sa ii dai tot ce ii trebuie atunci cand iti cere... nu iti dai seama poate inca, dar o sa ai BIG problems in life, daca nu iti revizuiesti un pic comportamentul si mentalitatea... si asta chiar nu e nici un atac de nici un fel... cineva trebuie sa iti zica totusi chestiile astea pt BINELE TAU! Rolul meu nu e sa educ pe nimeni pe aici totusi ....

asa ca mai gandeste-te odata inainte sa multumesti cu atata seninatate daca ceea ce esti azi e chiar asa de bine incat sa ai pt ce multumi ...
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby amanda on Sun Nov 11, 2007 10:29 pm

Eh! Din punctul ei de vedere e bine cum a fost. Poate ca alternativa ar fi fost mai rea. Stim totusi care este baza ei de comparatie si comparand-o cu a noastra avem strangeri de inima. Ea nu are cum sa aiba o parere proasta despre libertatea acordate ei intrucat nu prea are de unde sa stie pe ce ne bazam noi. cand spunem ca a fost prea mare.
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby MindLord on Tue Nov 13, 2007 1:31 pm

mda... aproape intotdeauna nu prea apreciem ce avem si ne dorim tot ceea ce nu avem... ar trebui sa mai deschidem ochii si la chestiile simple din viata, ca numa asa o sa fim zambiciosi

mooooaaaamaaaaa, ce filosof am devenit! :lalala:
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby Micha on Thu Dec 06, 2007 8:19 pm

mah, dar faptul ca ai libertate u presupune neaparat ca tre sa iti bati joc de ea si de tine, sa iti faci de cap si sa te droghezi. Poti sa ai libertate si sa faci numai alegeri bune in viata, sa fii constient de ce e corect si ce nu si chiar sa ajungi bine mai departe. De ce musai faptul ca bunicii ei i-au dat toata libertatea pe care o vroia tre sa insemne ca s-a apuca de droguri de la 12 ani? De unde ai dedus tu asta pana la urma?
Nu uita sa zambeshti un pic shi azi... :D

Image
Micha

little devil
little devil

hi5 profile: http://sweet-illusion.hi5.com

PreviousNext

Return to Sentimente Nocive