If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Sa vorbim despre contraceptie...

sectiune dedicata educatiei sexuale.

ATENTIE: mesajele cu un continut vulgar vor fi sterse fara ca autorul sa fie anuntat de acest lucru...

Postby Nina on Thu Apr 13, 2006 12:27 pm

Referitor la contraceptivele injectabile, m-am interesat eu direct la un medic de la planning si mi-a spus ca sunt indicate doar daca ai macar un copil...plus ca am cunoscut o tipa care a facut acea injectie si apoi a sangerat 2 luni incontinuu.....deci, think again.....
Se pare ca nu este usor de tolerat de catre organism!

Image
Image
Daca vantul mi-ar duce gandul si fiinta pe aripile sale, deasupra oamenilor...Cum as sti unde pot ramane sa te astept?
Nina

Super Moderator
Super Moderator

Postby Akachan on Thu Apr 13, 2006 10:02 pm

Nina wrote:sunt indicate doar daca ai macar un copil...plus ca am cunoscut o tipa care a facut acea injectie si apoi a sangerat 2 luni incontinuu...
Se pare ca nu este usor de tolerat de catre organism!

Hm, sincer ma asteptam sa aiba efecte mai puternice asupra organismului dar chiar atat de puternice sa fie? Ma gandeam ca doza de hormoni totusi nu este atat de puternica cat sa cauzeze infertilitate...
Oricum probabil testele pe care ti le faci(pe care le consider obligatorii) evita cazul tipei pe care ai cunoscut-o care a sangerat...adica asa ar fi logic :don't-know:
Chiar o sa dau o raita pe la Asociatia "Tineri pentru tineri" sa vad care e treaba cand o sa am timp :D
Eu le-as fi preferat pentru ca nu trebuie sa am grija sa le iau in fiecare zi(unele si la aceeasi ora), sa nu mi le gaseasca diverse persoane, etc...plus ca sunt foarte uituca la luat medicamente( mereu uitam sa iau vitaminele cand faceam tratament pe multe luni :bang-bang-3: )
În lumea plina de urmari, eu sînt un om pe niste scari.
În sus ce e? În jos nimic. În jos ce e? În sus nimic.
Akachan

Descurcaret
Descurcaret

Postby Catalin on Fri Apr 14, 2006 11:08 am

Chestiile astea depind foarte mult de cum reactioneaza organismul tau la pastile, injectii, etc, etc..........si oricum inainte sa te bagi in asa ceva este obligatoriu sa consulti un medic care te poate lamuri mai bine ca oricine.

Catalin

membru special
membru special

Postby roby38 on Fri Apr 14, 2006 12:02 pm

ee acum si medici astia fiecare cu parerea lui ..nu stii dupa care sa te iei ..si cu articolelel la fel unu zice ca e bine altul nu si tot asa... eu unul merg pe mana classica " caciulita la baiat" :D - e simplu si usor chiar daca placerea difera de cea naturala :D( adica fara)-dar decat sa stau sa-mi rod unghiile si sa astept rezultatul de partenera sa-mi zica "ai scapat sau nu "--mai bine stau eu linistit :D...si despre metoda cu " increderea deplina in baiat " ..cam am dubiii ---zicala ulciorul si cu apa ..o da odata in bara ..si mergem dupa la botez :D
In fiecare zii ma trezesc cu zambetul pe buze crezand ca o sa fie o zii ..mai buna...( beepp...beeppp) :D
roby38

Descurcaret
Descurcaret

Postby p3g@s on Mon Apr 24, 2006 10:19 pm

sigur ca sunt pentru prezervative...nu prea agreez acele pilule de dupa cum se zice dar intradevar si parerea mea e cam stramba si capoasa si nu vrea sa ma lase in pace.....sincer sa fiu abstinenta e cam rara in zilele de azi si lasand laoparte...cred ca sexul nu poate strica..ci din potriva ajuta in multe chestii ;) (daca vreti o sa va si zic)...deci de ce nu :)...intradevar ca trebuie sa ne protejam..dar asta stie oricine..si cine ink nu stie...afla pe sectiunea asta :s099:

Fii pregatit sa gresesti, pregatit sa urasti
Tre sa privesti cu detasare, mental sa fii tare
Fii pregatit sa insulti, pregatit sa minti
Adevarul e subiectiv ca ce scuipat printre dinti...

Iata cum se scrie istoria - Voltaire
p3g@s

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby Catalin on Tue May 09, 2006 10:13 am

Eu nu am incredere in anticonceptionale ca nu mereu isi fac efectul....chestie vazuta si intalnita de atatea ori. ~x(

Raman pentru prezervativ, desi daca nici ala nu stii sa il folosesti cum trebuie, iti poate oferi surprize.

Protectia 100% ti-o poti oferi numai tu.
Catalin

membru special
membru special

Postby Sorcerer on Fri Jun 02, 2006 9:38 am

dupa ce am citit posturile voastre, am cate ceva de spus; metoda "coitus interuptus" e un fel de legenda urbana; e un fel de pamantul fagaduintei pentru baieti; daca unul poate, pot toti! THAT IS WRONG! multi nu inteleg ca anticonceptionalele sunt asa de multe pentru ca fiecare sa aleaga ce i se potriveste mai bine; statisticile sunt statistici, e ca in bancul ala: Unul mananca 2 pui, altul nu a mancat nici unul, dar in medie fiecare a mancat un pui! nu stiu cati s-au dus la un medic de planning familial, dar prezervativul e de baza pentru baieti; la actul in sine participa 2 persoane; e indicat ca amandoua sa foloseasca protectia; la baieti e prezervativul, la fete anticonceptionalele; eu vad ca prezervativul nu are atatea efecte adverse ca anticonceptionalele, dar se pare ca nu e atat de sigur... eu personal nu renunt la prezervativ cand stiu cate riscuri sunt; sa stiu ca macar eu m-am protejat! nu m-as simti bine daca as sti ca se poate intampla ceva :don't-know:
What is The Matrix?
Sorcerer

Chat-uitor
Chat-uitor

Location: Calea Lactee, planeta Pamant, continentul Europa, Romania, Galati
hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby skumpika on Fri Jun 02, 2006 7:49 pm

Sorcerer wrote:...anticonceptionalele sunt asa de multe pentru ca fiecare sa aleaga ce i se potriveste mai bine...la actul in sine participa 2 persoane

De ce sa bage saraca fata hormoni in ea fara un control asa cum ar trebui? La noi daca te duci la medic te intreaba 2-3 chestii si apoi iti prescrie anticonceptionalele care de fapt nu-ti vor prii. Un control bun se face atunci cand ti se stabileste doza de hormoni pe care o poate suporta organismul tau ceea ce la noi am intalnit foarte rar.
Orice drum parcurs pana la capat duce exact nicaieri. Escaladeaza muntele doar atat cat sa te convingi ca e munte. Din varful muntelui nu poti sa vezi ca e munte.
Frank Herbert ~ "Dune"
skumpika

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby moon k-os on Wed Aug 29, 2007 11:35 am

skumpika wrote:La noi daca te duci la medic te intreaba 2-3 chestii si apoi iti prescrie anticonceptionalele care de fapt nu-ti vor prii. Un control bun se face atunci cand ti se stabileste doza de hormoni pe care o poate suporta organismul tau ceea ce la noi am intalnit foarte rar.

Prea mult adevar in ceea ce ai spus. Deja medicii din ziua de azi nu se mai gandesc la ce anticonceptionale sunt potrivite fiecarei fete (vorbesc de cele prescrise si ca tratament hormonal SI de cele pur anticonceptionale ). Ex: Diane35...super folosite de doctori la mine nu au avut un efect prea bun... si am renuntat. Faceau mai mult rau decat bine. Partea cu prezervativul: cei care nu v-ati gandit foarte mult cum ca nu se simte la fel, uitati-va cateva minute intr-un supermarket/farmacie CATE varietati exista si inclusiv pt sporirea placerii....so...sunt pro pentru ambele metode, sunt okay, atata timp cat pilulele sunt prescrise CORECT...iar prezervativul nu protejeaza numai(!) fata, ci si baiatul so... :s102: keep up the love :hug:
"Life is not about the amount of breaths you take, but about the moments that take your breath away"
"cand vine vorba de fericire tin post...fara voia mea"
"..in curand vei vedea viata cu alti ochi..."
moon k-os

Descurcaret
Descurcaret

Re: Sa vorbim despre contraceptie...

Postby onix on Fri Sep 28, 2007 12:51 am

Pe 26 septembrie a fost Ziua Mondiala a Contraceptiei, eveniment marcat si la noi. Interesante si totodata alarmante sunt statisticile. Asfel, un sfert din romance inca folosesc metode de contraceptie traditionale, iar jumatate nu folosesc deloc metode contraceptive in mod obisnuit. Din aceasta cauza suntem pe primii loc la numarul de avorturi/an in Europa. Asta denota fie inconstienta fie ignoranta.

Sunt si femei care nu considera necesara contraceptia, deoarece merg pe ideea ca daca apare o sarcina nedorita exista oricand avortul. Ele scapa din vedere faptul ca avortul este o manevra chirurgicala care implica niste riscuri precum sangerare abundenta, soc hipovolemic, infectii precum endometrita sau boala inflamatorie pelvina, infertilitatea sau sensibilizarea Rh (cu cat varsta gestationala la care survine avortul este mai mare). Nu mai vorbim si de costul unei astfel de interventii (in jur de 250-300 RON, poate si mai mult).

In plus, pe langa sarcina nedorita, exista intotdeauna riscul bolilor cu transmitere sexuala precum: vulvovaginita trichomoniazica, candidoza vaginala, chlamidiaza, gonoree, vaginita, herpes genital, infectie cu papilomavirus, sifilis, SIDA, hepatita.
,,Pentru ca un lucru sa fie interesant, trebuie sa-l privesti suficient de mult" (Gustave Flaubert)

A different day, a different me
onix

Pasional
Pasional

baiat / fata ?: fata

PreviousNext

Return to Educatie Sexuala