If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Despre fericire.

Ce e "in spatele" nostru? sub gandurile noastre? Facem ce gandim? Gandim ceea ce facem?

Despre fericire.

Postby pafnutie on Mon Mar 27, 2006 1:14 am

care este sinonimul cuvântului sinonim ?
pafnutie

Invatacel
Invatacel

Postby kez|zek on Mon Mar 27, 2006 3:14 am

mda , in primul rand finalul eseului tau mi-a lasat impresia ca preferi sa te autoamagesti (a te complace in fericirea lucrurilor simple , de zi cu zi , decat sa cauti fericirea in esenta ei pura ,ceea ce probabil iti provoaca chiar mai multe angoase) . in al doilea rand , ca tot venii vb de filosofie , hedonistii sunt adeptii fericirii, facand din aceasta obiectivul lor final (ceea ce mi se pare o prostie , dar ma rog) .

recitesc acum msgul si constat ca privesti fericirea mai mult sub un unghi cauzal , poate te intrebi de ce tie nu iti este acordat acest privilegiu (desi eu nu cred ca asta cauti) . si da , oamenii cu o conditie materiala mai saraca sunt preocupati , evident , mai putin de latura spirituala a lucrurilor , supravietuirea fiind prioritatea lor . oricum , dragutz eseu .
I must be cruel only to be kind;
Thus bad begins, and worse remains behind.
kez|zek

Descurcaret
Descurcaret

Postby ^Angel^ on Mon Mar 27, 2006 9:28 am

unele lucruri sunt mai frumoase daca sunt misterioase

^Angel^

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby amanda on Fri Mar 31, 2006 3:55 pm

Bun, si daca nu consider fericirea scopul final, atunci care e acesta? Mi-ar placea sa gasesc un altul dar nu vad care.

Eu cred ca fericirea e accesibila tuturor, in masura in care invata sa nu ceara prea mult. E nevoie de o doza de naivitate, de cele mai multe ori cultivata de cei care nu sunt ignoranti, ca sa obtii fericirea asta dar in fond, atunci cand renunti la latura aceea care tine de copilarie, cu greu mai poti gasi un inteles pentru fericire, care sa nu tinda mai mult spre material.

Fericirea e sa te trezesti dimineata si sa zambesti. Simplist dar nu gasesc o definitie mai buna.
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby emma on Fri Mar 31, 2006 4:32 pm

...fericirea...este un concept abstract..instrumentele de definire nu pot fi decat alte notiuni abstracte...dar,pentru fiecare dintre noi,fericirea nu mai este doar un concept filozofic,ci cautam cu disperare sa-i taiem aripile si sa o aducem aici,pe pamant,aproape de noi,si in fiecare dintre noi...sunt "n" motive pentru care putem fi fericiti ,dar intotdeauna vor fi "n+1' motive ca sa fim nefericiti...cine este acel 1 care face diferenta?..ei bine este incapacitatea noastra de a vedea ca fericirea este atat de aproape de noi,ca o putem simti in sufletele noastre,ca o putem vedea chiar si cu ochii deschisi....suntem mutilati sufleteste,suntem sceptici si intoleranti,suntem negativisti si neincrezatori in fortele proprii,suntem tematori si rafuzam sa ne lasam iubiti,suntem frumosi dar ne consideram urati(prea grasi,prea scunzi....etc)...nu suntem perfecti si nu credem in perfectiune,avem idealuri pe care le vedem infrante inainte de a incerca sa zburam spre ele...suntem "incompleti" in fiecare secunda a existentei noastre ...suntem singuri chiar si in prezenta celorlalti...suntem...fiintam...si cautam fericirea...dar ne temem de ea,pt ca nedefinind-o nu stim ce ar trebui sa gasim...

...si totusi,cati dintre noi nu am ras,nu am zambit,nu am plans de bucurie,nu ne-am simtit sufletul plin,nu am fost senini asemeni cerului de vara...cati dintre noi nu au fost generosi,sensibili,atenti,prietenosi,atenti cu ceilalti...cel putin o data in viata....ei bine,toti aceia au foat fericiti!!!

noi,cei care credem ca lucrurile abstracte raman doar la nivelul ratiunii si ca inima nu poate infrange spiritul,noi care credem ca sufletul vine si pleaca de niciunde(in univers...),noi,care simtim ca nu avem nici-un sens in viata...putem fi fericiti....cautati in voi,cautati in sufletul celor care tin la voi....nu incercati sa atingeti "dumnezeul fericirii cu mana"..pt ca veti simti doar aerul vibrand printre degetele goale..invatati sa atingeti cu inima,cu gandul ceea ce va face intreaga fiinta sa tresara...iubiti si fiti iubiti...fericirea este in egala masura suferinta si tacere...trebuie doar sa stim sa le armonizam....sa le dam un sens pozitiv(si nu neaparat utilitarist)...

azi a iesit soarele,este cald si adie vantul...ceva ma doare,ceva imi chinuie inima si gandul...dar maine va fi mai bine...cineva imi va intinde o mana si ma va ridica din chinul secundei triste....si-mi va zambi ,si voi zambi...

..cam atat despre fericire,nici definitii,nici clasificari..doar franturi,cioburi dintrun gand de fericire...un gand fericit...gandul ca sunteti si voi...ca nu sunt singura...

a darui inseamna a construi un pod peste abisul singuratatii tale
emma

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby Keira on Sun Apr 16, 2006 10:21 am

Fericirea e un lucru relativ. Poti fi fericit aici si acum. Dar de cele mai multe ori asociem fericirea unei vieti comode, sau foarte comode, pe plan material. Spiritualul, astazi conteaza prea putin. Bineinteles mai sunt si exceptii.
Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

hi5 profile: -

Postby Cherry on Sun Apr 16, 2006 11:09 am

Eu ma simt fericita atunci cand nu am nici o grija...Atunci cand orice as face nu afecteaza pe cai din jur...Si am descoperit de foarte curand ca ma simt superfericita atunci cand ajut pe cineva...Partea asta chiar nu o inteleg...
Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

Postby vera on Mon Apr 24, 2006 7:49 pm

se spune ca fericirea este imposibil de definit... ce ma face pe mine fericita, s-ar putea sa te faca nefericit pe tine deci... e foarte relativa...

nu mai shtiu care zicea ca fericirea apare atunci cand itzi doreshti sa ramai intr-o stare, situatzie la nesfarshit... shi mi s-a intamplat o singura data deci... nush... unii ziceau ca poate nu ajungi sa fii fericit pe deplin niciodata pentru ca nu shtii ce se paote intampla...

seneca parca (dar nu bag mana in foc) spunea la un mom ca "doar proshtii shi nebunii pot fi pe deplin fericitzi" deci luand in calcul afirmatzia lui io fie-s saraca cu duhu, fie nebuna, fie bate el campii, fie n-am fost de fapt fericita...

cred ca pana la urma bat eu campii...
'' Life is unfair... kill yourself or get over it!''

Things I felt yesterday
Don't matter anymore
It doesn't make any sense
To feel so different day to day
vera

Pasional
Pasional

Postby rox on Sat Apr 29, 2006 7:39 pm

fericirea - ceva ce se "prinde" greu si s "pierde" repede... 8->
rox

D-al forumului
D-al forumului

Postby Catalin on Sat Apr 29, 2006 10:23 pm

Cherry wrote:Eu ma simt fericita atunci cand nu am nici o grija

Si eu la fel, daca ii mai si stiu pe cei din jur multumiti si fericiti atunci chiar pot spune ca fericirea este deplina.

Am ajuns sa cred ca si fericirea ne-o facem singuri....nu stiu de ce, inca mai caut raspuns la intrebarea asta. :don't-know:
Catalin

membru special
membru special

Return to Filosofie si Psihologie