If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Libertatea in familie

Gelozie excesiva? Tentative de Sinucidere? Ura? Antipatie? Acestea si multe altele sunt sentimente care duc la degradarea umana. Sa discutam liber despre ele.

Postby rox on Fri Apr 28, 2006 10:48 am

parintii mei........pot sa zic cateodata despre ei k sunt "proasta inventie"... :s172:

era o vorba : nu ne putem alege parintii ~x(

sunt ei d treaba da intotdeauna a e loc d mai bine...libertate am destula (asa cred) da ei nu o inteleg asa cum trebuie

rox

D-al forumului
D-al forumului

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby andreeam on Fri Apr 28, 2006 7:51 pm

Catalin wrote:Hai ma, m-am saturat de faza asta cu protectia.....am simtit-o pe propria piele, timp de 4 ani de zile i-au pus ei bete in roate ca sa nu cumva sa le "fur" fata de sub nas.

mai sunt unii parinti care considera asa: "dak eu nu am avut parte de aia...e interzis si pt copilul meu"...sau poate pur si simplu vor ca fata lor sa fie numai a lor :D :(
"Urasc sa n-am incotro decat sa risc iubindu-te asa..."(Alain de Botton)
andreeam

D-L Family Member
D-L Family Member

Postby Catalin on Fri Apr 28, 2006 10:13 pm

Da asa este.............deja imi imaginez cand o sa se marite si parintii o sa ii aleaga si mobila care o sa o puna in casa. :s195:

Asta este egoism sa iti sufoci copilul cu atata "atentie" si "dragoste"..... :don't-know:

Catalin

membru special
membru special

Re: Libertatea in familie

Postby ashes on Fri Apr 28, 2006 10:27 pm

amanda wrote:Cum scapi tu, ca si copil cu astfel de parinti de influenta lor astfel incat sa-ti traiesti viata ta si nu pe a lor si nu asa cum vor ei?

mama a vrut si vrea in continuare sa am viata pe care nu a avut-o ea. acum cateva zile mi-a confirmat-o din plin.. dar.. ea nu intelege chestia asta: mie nu-mi place ce i-ar fi placut ei sa faca din viata ei, si implicit din viata mea. sper sa inteleaga asta pana la urma, ca acum cam slabe sanse.. deocamdata o las sa creada ca e cum vrea ea.. o sa vada ca dupa ce o sa fac cum vreau eu o sa fie bine, si mai ales, o sa fie si mai bine :)
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby Catalin on Sun Apr 30, 2006 1:18 am

La viata mea am avut ocazia sa cunosc fel si fel de parinti unii mai "speciali" decat ceilalti.

Am fost cu fete mai libertine, mai mici decat mine si culmea unde ma asteptam mai putin de acolo venea "surpriza".

Sincer, in ziua de azi multi parinti inca mai traiesc in trecut si ce ma deranjeaza mai tare este cand ii aud ca "pe vremea mea nu vedeai asa ceva"....si inca nu realizeaza ca vremurile s-au schimbat in inca foarte mult.

Acuma va intreb eu pe voi, cati parintii de gasca cunoasteti? Care sa va inteleaga nevoile? Ca pe langa invatat mai trebuie sa te duci si tu in club intr-o seara, ca mai ai si tu viata privata, ca ai si tu nevoi pe care ei poate nu le-au simtit la vremea lor si toate chestiile astea care conteaza si pe care ei nu le inteleg....inca.

Cine nu doreste parinti de gasca, care sa faca diferenta intre distractie si treaba serioasa? Care sa iti accepte alegerea facuta de tine atunci cand vii cu fata(baiatul) acasa si il(o) prezinti, nu sa zica ca uite are cercel si asta este rau " pe vremea mea daca vedea Ceausescu cercel te impusca".

Din pacate, nu cred ca mai exista parintii 100% in "timpurile noastre" si de gasca......acuma pot spune ca ma confrunt cu parintii prietenei mele care sunt "foarte speciali" si mi-au aratat toate fetele lor in 4 ani de zile.

Nu vreau sa ii jignesc dar astept ziua (daca va veni acea zi) in care voi face parte din familie asa cum si dansii fac parte din a mea si nu isi dau seama.

Nu tin mortis sa am o relatie super speciala cu ei dar la un moment dat te macina faptul dupa 4 ani de zile inca iti mai astepti prietena in fata blocului si te simti stingher ca un infractor. :don't-know:

Catalin

membru special
membru special

Postby insomnia on Sun Apr 30, 2006 7:53 am

parinti klumea sunt. unul din prietenii mei are astfel de parinti. sunt cei mai ok pana vine sesiunea de toamna unde ca de obicei curg restantele.daca tipu s-ar tine de scoala intr-un mod mai serios ar fi cel mai fericit dar....si prea multa libertate strica uneori.
multumesc lui dumnezeu am avut si am nijte parinti de treaba(cateva din cele mai tari chefuri cu ei le-am facut ). libertatea mi-am castigat-o singur pe la 13 ani(pe atunci lasam impresia ca stiu ce vreau de la viata:P). dupa primul an de liceu s-au lamurit ca nu stiu absolut nimic despre viata si au inceput sa taie ratia la bani, lucru care la inceput s-a dovedit a fi nasol pentru mine, dar asa am inceput sa fac bani din tot felul de chestii.
in concluzie e bine sa ai niste parinti care sa te inteleaga dar....e bine ca uneori sa ia ei unele decizii pentru tine
Image
I`M ALL THE SHIT YOUR MOTHER WARNED YOU ABOUT!!
insomnia

Descurcaret
Descurcaret

Postby Catalin on Tue May 02, 2006 8:23 am

Daca nu iti faci o oarecare libertate in viata de la o varsta frageda......nu ai nici o sansa in fata parintilor...parerea mea.
"Lasa buzele sa se atinga..................pentru ca dragostea este mai buna ca vinul."
Catalin

membru special
membru special

Postby p3g@s on Fri Jun 09, 2006 1:08 am

nu sunt parintii model..dar sunt singurii pe care ii am...Sunt mai rai cateodata alteori mai ingaduitori..dar sunt ai mei si nu cred ca i-as schimba prea curand desi tre sa recunosc..uneori chiar aveam de gand sa-mi iau lumea in cap(inca mai vreau intr-o oarecare masura :lalala: )
Vreau sa devin independent din toate punctele de vedere cat mai curand si nu pt ca vreau sa scap mai repede de ei..ci pt ca vreau sa nu se mai agite pentru mine stiind ca , copilul lor nu are cu ce plati asta si asta...si celelalte probleme...
Pot spune ca mereu am fost tratat cu egalitate de parinti..mereu mi-au dat posibilitatea sa aleg...atunci cand am fost prins fumand de catre tata(si altele mai rele credeti-ma) nu am fost batut...deci meritam recunosc...ci mi s-a dat de ales...nici acum nu am uitat replica tatei cand m-a chemat sa vb cu el despre fumatul meu
" Mai Ionica..daca vrei tigari tata...nu mai te ascunde..vino ca-ti dau eu sa fumezi...ia spune..vrei o tigara..spune ca-ti dau nici o problema..daca tu vrei nu am nimic impotriva"==>>aveam nici 12 ani si nuj cum ar resusit sa ma faca sa ma simt ultimul om de pe pamant cu acete cuvinte...m-am simtit atat de prost pentru ca eu ma ascundeam desi nu aveam de ce si de cine...am renuntat shortly after realizand ca decat cu tigara in gura mai bine cu cartea in mana....
Libertatea in familia mea o ai doar pana cand incepi sa abuzezi de ea... :s111:
Fii pregatit sa gresesti, pregatit sa urasti
Tre sa privesti cu detasare, mental sa fii tare
Fii pregatit sa insulti, pregatit sa minti
Adevarul e subiectiv ca ce scuipat printre dinti...

Iata cum se scrie istoria - Voltaire
p3g@s

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

baiat / fata ?: baiat

Postby Snappy on Fri Jun 09, 2006 9:55 am

rar... FOARTE rar parintii vor raul copiilor... e drept - sunt cazuri, dar cum am zis - RARE...

ce parinte nu vrea sa isi vada copilul ajuns undeva... cineva?!?

libertatea in familie este buna, dar sa stii sa o faci cu cap pt ca altfel lasandu-l prea liber copilul poate apuca pe cai gresite si daca s-a indepartat prea tare nu il mai poti intoarce decat extrem de greu...

exemplul dat de p3g@s e super... o vorba face cat 10 batai... daca stii sa "arunci" in copil cu o vorba grea (asa cum a zis si p3g@s - "sa te faca sa te simti ca ultimul om") e mult mai bine... de ce sa traumatizezi copilul batandu-l ca pe un caine? ce dracu rezolvi asa? eu nu o sa inteleg parintii care isi bat copilul pt ca a varsat sucul pe jos, pt ca s-a murdarit pe tricou de la ciocolata pe care o manca, pt ca a spart un pahar... ce rezolva daca il bat? aduc inapoi ceva? fac covorul/tricoul curat? se lipeste la loc paharul? NU

bataia aduce teama sau (de cele mai multe ori) revolta in sufletul copilului si incet-incet e posibil sa se indeparteze de parinti sau chiar sa riposteze la partida de box.

asa ca mai bine o libertate controlata... una e sa ii dai o palma cand face o boacana mai maricica, alta e sa il iei la bataie ca nu ai luat tu salariul in ziua in care trebuia...

o sa avem si noi familii si sper sa ne gasim peste cativa ani de dragul acestui forum si sa stam la o bere de dragul vremurilor de acum si copiii nostri sa se joace "in tarana" :P 8->
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

baiat / fata ?: baiat

Postby vera on Fri Jun 09, 2006 7:25 pm

mai nush eu personal cu ai mei ma cert in fiecare zi... sunt foarte temperamentala shi ei lafel plus ca mereu ii deranjeaza ideile mele shi ceea ce vreau eu sa fac... normal ca nu ma gandesc ca-mi vor raul dar oricum viata mea de familie chiar este de K*T dar nici o problema ca sunt deja obishnuita... nu ma mai plang de mult dar va spun sincer de-abia ashtept sa scap de sub aripa lor protectoare ca ma simt limitata... imi dau libertate cand vine vorba de ieshit in orash sau cum imi impart timpul (recunosc ca stau destul de putin pe acasa) dar in vacanta cu prietenii nu ma lasa shi nici nu le place sa-mi decid singura viitorul deci... nush... e destul de frustrant...
'' Life is unfair... kill yourself or get over it!''

Things I felt yesterday
Don't matter anymore
It doesn't make any sense
To feel so different day to day
vera

Pasional
Pasional

baiat / fata ?: fata

PreviousNext

Return to Sentimente Nocive