andreeam wrote:dar eu cred ca ash pastra copilul....stiind ca am in spate o mama...o familie care ma sustine...stiu ca vor iesi vorbe ca bla si bla...dar eu acu pe moment zic ca ash pastra bebelusul
tu-ti dai seama ce zici andreea? Ai doar 16 ani. Crezi ca esti in stare sa ai grija si de altcineva in afara de tine in momentul asta? Mie imi vine tare greu sa cred asta... Spui ca l-ai pastra pt ca suna frumos kestia asta dar crezi ca acel copil traieste doar cu aer? Va avea nevoie de o mama iar tu nu poti sa-i fii asta cand si tu esti doar un copil inca.
skumpika wrote:Vreau insa un raspuns de la fete la o intrebare desi la faza de mai sus cu egoismul nu mi-a raspuns nimeni. V-ati intrebat mamele ce ar face/zice/cum ar reactiona daca ati ramane insarcinate? V-ar ajuta sa pastrati si sa cresteti copilul sau v-ar ajuta sa scapati de el? Prin extentie poate va raspund si tatii si tot prin extensie baietii sa-si intrebe mamele ce ar spune daca prietena lor ar fi insarcinata. Vreau sa stiu daca fetele de 18-20 de ani care sustin ca nu ar face avort pentru ca e o crima au sustinerea parintilor in cazul in care ar face ACUM un copil. Si in functie de raspunsul asta mai discutam.
Am 20 de ani dar intr-un caz din asta stiu ca parintii nu ar fi de acord cu un copil. Sunt mai mult de 80% sigura ca m-ar sfatui sa fac un avort. Dak as hotari sa-l pastrez cred ca m-ar ajuta insa mi-ar expune toate faptele, ceee ce presupune cresterea unui copil in niste conditii decente si asta creca m-ar face sa ma gandesc mai bine la alegerea facuta. Dar dak as ramane insarcinata stiu sigur ca nu le-as spune si la fel de sigura sunt ca as face un avort. Vreau sa-mi fac un viitor,vreau sa fac atatea lucruri pe care nu le-am reusit pana acum, vreau sa lupt pt mine mai intai si apoi sa ma gandesc ca mai exista altcineva care va depinde de mine... nu zic nu, un copil e un suflet din tine dar e greu sa-l cresti singura si mai ales la o varsta din asta gen 20 ani abia impliniti sau doamne fereste kiar mai mica... Spuneti-mi si mie ce fel de mama poate fi o fata de vreo 16-17 ani cand pana si ea e inca un copil? Ce poate sa stie ea despre cresterea si intretinerea unui copil? O vor ajuta poate si parintii dar isi pierde toata copilaria cu aceasta responsabilitate mult prea enorma pt ea... Isi rateaza toata viata. Nu e o alegere echitabila sa pastrezi un copil la o varsta nepotrivita si sa-ti distrugi mai mult ca sigur viata decat sa faci un avort cand e cazul si sa-ti vezi mai departe de visele tale si de aspiratiile pe care le aveai. Vor ramane regretele, e normal, dar vba aia: din 2 rele il alegi pe ala mai putin rau... Vei sti macar sa fii mai atenta data viitoare si urmatorul copil sa nu mai apara la un moment nepotrivit in viata ta si acelui copil ii vei oferi dublul cat ar trebui si pt cel pierdut, iti iei revansa si te straduiesti sa fii o mama buna.

eu pur si simplu nu-s in stare sa fur viata cuiva....sa-i iau drepturile....stiu k sunt un copil....k imi va fi mai mult decat super greu insa nu imposibil....