If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Lumina Sfanta a Invierii - intre obisnuinta si credinta

Existenta lui Dumnezeu, sectele, crearea Pamantului si a vietuitoarelor si tot ceea ce implica religia

Lumina Sfanta a Invierii - intre obisnuinta si credinta

Postby Snappy on Tue Apr 25, 2006 10:41 pm

in decursul ultimilor ani am observat ca in noaptea de Inviere multi oameni merg "sa ia Lumina" doar asa... de dragul de a iesi cu prietenii, de a face putina panarama prin oras, de a mai face un misto de ceva babe si mosi, etc...

care este parerea voastra? a ajuns acest obicei sa devina o obisnuinta? sa il practicam doar pentru ca "asa este la moda"?

eU recunosc ca de vreo 2-3 ani nu mai calc la Biserica nici macar in noaptea de Inviere pt ca prea am fost scarbit de persoane care veneau acolo doar pt ca nu aveau ce face acasa.... nu zic acum ca eU cand mergeam eram sfantul sfintilor, din contra - recunosc ca si eu facem intr-o oarecare masura unele chestii din cele enumerate mai sus, dar macar eU am decis sa stau acasa...

astept pareri pro sau contra, de preferat agumentate...

ma inclin... :olaaa:

cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby ashes on Tue Apr 25, 2006 10:49 pm

nu sunt eu cea care se duce frecvent la biserica, dar in afara de pustii care se duc la denii ca sa faca misto si sa deranjeze slujba, mai sunt si femeile in varsta care nu stiu decat "taca-taca" si "uite cum e x-ulescu".. deprimant. ...asta ca nu mai zic nimic de preotii care nu sunt in stare sa tina slujba fara sa se dea de gol ca au baut ceva mai mult :)) ...la noi anul asta la catedrala preotul a pus caseta cu slujba inregistrata la casetofon! (fara misto) ...deci va imaginati.
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby little weasel on Tue Apr 25, 2006 10:55 pm

Nici eu nu prea frecventez biserica...dar la Inviere chiar imi place sa ma duc sa iau lumina...nu merg acolo ca sa vad lume, sa barfesc sau sa fac panarama....merg ptr ca asa simt, ma duc sa ma rog si sa iau lumina, este un sentiment pe care nu pot sa il descriu...pur si simplu, il simt pe Dumnezeu aproape de mine.

Image
Hotul mi-a luat totul,insa mi-a lasat LUNA...era la fereastra.
Timpul este sbstanta din care sunt facuta...
little weasel

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby ela on Wed Apr 26, 2006 10:11 am

Nu merg eu prea des la biserica,dar cand se intampla, incerc sa ma detasez de lucrurile deranjante si nici nu-i mai observ pe cei care se duc la biserica doar ca sa iasa din casa.
De Inviere merg la biserica si prefer sa ma duc cu familia, sa luam "Lumina" impreuna. Este o singura data in an Pastele si ma gandesc ca atunci ar trebui sa ne comportam altfel, dar acest lucru nu stiu din ce motiv este din ce in ce mai rar. l
La urma urmei e alegerea fiecaruia, dar orice fericire se plateste si ar trebui sa ne gandim si la aspectul asta.
ela

D-al forumului
D-al forumului

Postby Catalin on Wed Apr 26, 2006 10:49 am

Snappy wrote:eU recunosc ca de vreo 2-3 ani nu mai calc la Biserica nici macar in noaptea de Inviere pt ca prea am fost scarbit de persoane care veneau acolo doar pt ca nu aveau ce face acasa

Parerea mea ca actionezi gresit aici, eu de exemplu cand ma duc la Biserica si vad mistocari de astia nici nu ii bag in seama.......iar cand incepe slujba nu mai aud nimic in jurul meu pentru ca sunt cu sufletul si mintea unde trebuie.

Ce faci te indepartezi de Dumnezeu si de Biserica doar pentru ca sunt tot felul de idioti pe lumea asta?

Ma duc la Biserica pentru ca sunt credincios si am nevoie de EL......nu ma duc din obisnuinta.......si sincer daca si mersul la Biserica a ajuns sa fie "la moda"......atunci raman fara cuvinte.

Poate la unii a devenit obisnuinta sau "la moda" dar eu prefer sa fiu "de moda veche." :olaaa:

Catalin

membru special
membru special

Postby Alinutza_19 on Wed Apr 26, 2006 12:48 pm

intotdeauna mi-a placut ca de Paste sa ma duc sa iau lumina alaturi de persoanele dragi mie( prieteni, familie, etc) si niciodata nu m-am dus pt a face panarama sau a rade de cineva..in primul rand nu e frumos si in al doilea rand nu as mai respecta aceasta sarbatoare importanta...insa acum nimeni numai apreciaza sarbatoarea pastelui in adevaratul ei sens...acum lumea vine cu cateva minute inainte de ora 12 ia lumina si pleaca..numai sta de loc...la slujba...iar cei care raman...sunt...hai sa spunem...pusi pe caterinca...recunosc ca nu toti sunt asa...dar eu numai asa am vazut...si da am vazut o gramada de lume tineri chiar si batrani care nu respectau de loc acel loc sfant nuimit Biserica, dar de ce sa ma opreasca pe mine sa ma duc la biserica...ma duc pentru mine nu pt restul..eu imi curat sufletul...si mi-l alin ...nu ei...cred in continuare ca Biserica e locul unde iti gasesti linistea sufleteasca...si asa ca o sa ma duc de fiecare data cand o sa simt nevoie..si mai ales de Paste unde trebuie sa fim mai buni mai intelegatori..si sa luam Lumina si sa ne iertam unii pe altyii...asa cum El a fost rastignit pt noi ..pacatosii...
dar asta e parerea mea...si fiecare e cu parerea lui...
Send me an angel
Here I am
Will you send me an angel
Here I am
In the land of the morning star
Alinutza_19

moderator
moderator

baiat / fata ?: fata

Postby Snappy on Wed Apr 26, 2006 12:50 pm

[ot]@Catalin - nu ma indepartez de Biserica?!? nu am fost niciodata apropiat de Ea... cred in Biserica, in Dumnezeu, dar nu in cei ce citesc acolo dintr-o carte si iti dau mana la sarutat... ma abtin de la alte comentarii[/ot]

Faza cu inregistratul mi se pare total CRETINA... cum Dumnezeu sa pui la Biserica o inregistrare. Preotul ala trebuie impuscat... si multi altii... ascultati Chilian - "Ca-n viata"...
cu respect,
Cristian Ciofu

Snappy

Administrator
Administrator

Postby milisss2 on Wed Apr 26, 2006 1:04 pm

Snappy wrote:Faza cu inregistratul mi se pare total CRETINA... cum Dumnezeu sa pui la Biserica o inregistrare. Preotul ala trebuie impuscat... si multi altii... ascultati Chilian - "Ca-n viata"...

:)) .. Snapp ..cu oameni ca tine cred ca ramanem fara paste si fara craciun!

Acea "lumina" are si ea semnificatia ei .. fie ca vrei sa o accepti fie ca nu!
Totul e legat (iar) de traditiile si obiceiurile de la noi ...de la lumina din noaptea invierii si salutul din zilele de paste, la "oo-le" rosii, sau incondeiate, pasca, cozonaci si alte bunatati.
Acum nu te acuz, probabil crescut mai mult in oras ai fost intr-o oarecare masura departat de traditii. Mergi in zonele de la sate, mai ales la cele din nordul Moldovei sau din Ardeal si ai sa vezi traditii vechi de mii de ani.

Acum ceva dreptate ai ... faptul ca popa a pus pe casta (sau CD) ultimul mix de la catedrala ... nu e frumos ... da' ce vrei sa faca, era ragusit dupa denii :))
milisss2

D-L Guru
D-L Guru

Postby Snappy on Wed Apr 26, 2006 1:07 pm

milisu' nu am zis ca traditiile nu-s frumoase, ci doar ca pt unii a devenit asa... o iesire la un pahar de lumanare aprinsa... si da... ma refer in oras pt ca la tara nu stiu cum e... poate la anu' vin si eu acolo cu voi ca anu' asta nu prea am avut cum :) :P
cu respect,
Cristian Ciofu

Snappy

Administrator
Administrator

Postby skip on Wed Apr 26, 2006 3:16 pm

eu cred ca este bine sa mergi la biserica .. chiar daca te duci doar in searar de inviere....
Image
Image
poi... va urez sarbatori fericite , un an nou mai bun ... multe realizari si multe bucurii
skip

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Next

Return to Religie