If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

oglinda

Ce e "in spatele" nostru? sub gandurile noastre? Facem ce gandim? Gandim ceea ce facem?

oglinda

Postby rox on Sun Apr 23, 2006 9:52 am

multi considera oglinda k fiind cel mai mare dusman, altii k fiind cel mai sincer prieten. :don't-know:
dupa parerea mea oglinda iti face cunostinta cu tine insuti asa cum intradevar esti. :s172:. te ajuta sa iti vezi toate defectele "fizice" (care sunt mai evidente - depinde de persoana) dar si cele "psihice" pe care ti le poti "manifesta" in cel mai sincer mod doar de fata cu tine (o persoana pe care o cunosti sau cel putin ar trebui sa o cunosti mai bine).

rezerva-ti 5 minute din timpul tau si stai si "stuadiaza-te" in fata ei. incearca sa iti raspunzi sincer la intrebarea banala "DE CE?" si reactioneaza instinctiv, dar nu violent (o oglinda sparta aduce ghinion). dupa c te-ai lamurit cum sta treaba, incearca sa porti o discutie "pro si contra" doar cu 2 persoane prezente TU SI TINE INSUTI. vezi cine castiga.

poate fi considerata o "terapie a durerii" pt k este reconamdat sa iti aduci aminte chiar si cele mai rele si grele monente ale vietii (chiar daca au trecut inca dor), dar si cele bune.

fii sincer cu tine insuti si vei vedea k totul e pentru a te cunoste, pentru a vedea k poti trece peste.

rox

D-al forumului
D-al forumului

hi5 profile: -
baiat / fata ?: fata

Postby catza on Sun Apr 23, 2006 10:29 am

Haidi bei Roxina trezestete la realitate cu oglinda ta, ce d***u ajungi sa fii narcisist.Nu mai fi asa de naiva. :bang-bang-3: :bang-bang-3:

---[ashes="mesaj cenzurat"]---
catza

D-al forumului
D-al forumului

Postby Snappy on Sun Apr 23, 2006 10:46 am

[ot]catza - incearca prin ale tale posturi sa NU jignesti ceilalti utilizatori. ok?

Te rog citeste regulamentul si incearca sa il si respecti:

R.O.I. wrote:1.2. Nu sunt admise pe forum mesaje si cuvinte, linkuri sau imagini obscene, vulgare, cu orientare sexuala, instigatoare, amenintatoare, rasiste, discriminatoare sau de alta factura, care sa jigneasca sau sa umileasca membrii Forumului si sa contravina legilor nationale sau internationale. Aici este vorba atit de avatar, cit si de continutul mesajelor, semnaturilor, profilului si paginilor catre care trimit linkurile furnizatye de dumneavoastra.

ATENTIE!!![/ot]

cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

baiat / fata ?: baiat

Postby Keira on Sun Apr 23, 2006 4:20 pm

Dar si oglinda minte. Nu reflecta 100% realitatea. Oglinda nu cred ca ne e nici prieten nici dusman. Nu ne prieten pentru ca nu face decat sa reflecte imaginea superficiala a noastra, dar nu ne e nici dusman deoarece daca nu ne place ce vedem, sigur nu e vina oglindei. :)
Keira

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby Scorpion on Sun Apr 23, 2006 8:56 pm

Chestia cu oglinda e ceva copilaresc.Am depasit de mult faza asta in care ma uitam in oglinda sa vad ce fel de persoana sunt,dar acum la 23 de ani cred ca stiu foarte bine cine sunt, ce vreau de la viata si mai mult ma cunosc pe mine.
Dar poate ptr altii aceasta metoda inca mai functioneaza,deci nu sunt nici pro nici contra acestei idei de manifestare psihica.
[ot]Si vb lu Snappy ,domnule Catza acest forum nu e loc de cearta si nici loc de jigniri si insulte la adresa altora.
P.S.:Te rog ca pe viitor sa fii mai politicos si ar fi cazul sa-ti ceri scuze in privat sau dand un off-topic ptr ca nimeni pana acum nu te-a jignit si nici nu o v-a face ptr ca sunt reguli.Te rog citeste-le.Merci[/ot]

Scorpion

Pasional
Pasional

Postby Snappy on Sun Apr 23, 2006 10:00 pm

va recomand un film... sa vedeti acolo un monolog in oglinda --> 25th Hour ;)

meditati :D
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

baiat / fata ?: baiat

Postby Catalin on Sun Apr 23, 2006 11:04 pm

rox wrote:multi considera oglinda k fiind cel mai mare dusman, altii k fiind cel mai sincer prieten. :don't-know:
dupa parerea mea oglinda iti face cunostinta cu tine insuti asa cum intradevar esti. :s172:. te ajuta sa iti vezi toate defectele "fizice"

Consider oglinda ca fiind falsa.....nu imi este nici prieten nici dusman.
Dimineata ma uit in oglinda, arat bine ok plec mai departe, daca vad defecte "fizice" le rezolv si dupa aia plec in treaba mea.

Recunosc ca uneori stau in fata oglinzii si analizez foarte mult.......oglinda este un mod de comunicare cu tine insuti atunci cand celelalte variante nu iti sunt de ajutor.
Catalin

membru special
membru special

Postby Ice on Mon Apr 24, 2006 10:54 am

[ot] @Catza sincer te cred... la doar 19 ani .... nu poti vedea oglinda decat acea bucata de sticla in care iti geluiesti freza... Aceeasi bucata de sticla care te face sa observi daca ti-ai suflat nasul sau nu in diminetaza aia ... MIC SFAT ... pe viitor incearca sa GANDESTI inainte de a posta ceva ... Sau macar asteapta vreo 2, 3 reply-uri ... ca sa prinzi tema ... si dupa ... TRY U'RE BEST )
Nu de alta dar subiectul este incadrat la "Filosofie si Psihologie" [/ot]

Chestia cu oglinda fusese propusa aici ca o "metafora", vad ca multi nu au prins ideea, dar, fie .....

Eu va propun o alta mica chestie... sa spunem preludiul la ce a zis Rox....
Intr-o zi aglomerata pe strada.... mergetzi la scoala, munca, distractie ... oriunde.... oproti-va ... pentru macar 5 minute si analizati totul in jur.... veti observa o lume care se invarte si fara voi ... sincer ... eu am ramas uimit sa vad cat de MIC, sunt in aceasta lume... esti un bob de orez intr-un ocean de perle.... Nu contezi pentru nimeni ... si nimeni nu conteaza pentru tine ... ( suna cam drastic ... dar.. in linii mari ... vetzi vedea ca am dreptate ). Toata marea de persoane care vibreaza, zumzaie, in jurul tau ... te face sa te gandesti, sa te analizezi ... sa vezi unde te integrezi ... care iti sunt puterile ... si de ce ... daca poti face fata ... lumii in care traiesti.

Cu totii suntem mici si insignifiantzi ... si ca sa revin on-topic .... tot ceea ce conteaza, este, parerea noastra despre noi acea "oglinda" de care spunea Rox. ( sunt oricum multe de spus, uneori oglinda poate distorsiona ... sau poate arata ceva frumos pt noi ... dar... nu si pt ceilaltzi... asta sa spunem ca ramane de "meditat" pana la urmatorul "post" )

Lumea e imensa.... noi suntem mici ... dar.. daca stam si ne gandim ... NOI o facem "mare"....
Ice

membru special
membru special

Postby catza on Mon Apr 24, 2006 12:54 pm

[ot]=))=))=)) superb, ma doare burta de ras =))[/ot]
Scuze de deranj.

:s129:
catza

D-al forumului
D-al forumului

Postby ashes on Mon Apr 24, 2006 2:30 pm

[ot]@catza, nu te obliga nimeni sa postezi pe forumul asta. daca nu iti place sau daca te amuza, nu mai posta (si mi-ai face si mie o mare favoare). macar incearca sa te abtii sa nu ii jignesti pe cei care posteaza. ca nu intelegi tu nimic din ce se posteaza, asta e partea a2a, dar abtine-te, te rog eu. [/ot]
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Next

Return to Filosofie si Psihologie