If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Mai exista iubiri imposibile?

Haideti ca impreuna sa patrundem in cele mai ascunse colturi ale dragostei si sa incercam sa raspundem imposibilului.

Mai exista iubiri imposibile?

Postby Eagleman on Sun Apr 09, 2006 4:12 pm

IUBIRILE IMPOSIBILE

Vorbim despre iubire, vorbim despre frumusetea sentimentelor, dar niciodata despre limite, despre imposibilul din fiecare relatie. stiu ca dragostea nu are bariere, nu are culoare, nationalitate, sex, varsta, iar faptul ca sunt indragostit este inca un motiv de a fi fericit. Si acum intrebare: care ne sunt limitele in dragoste? Avem asa ceva? Sa oferim un sarut, o imbratisare, sa facem o declaratie de dragoste mai deosebita este ceva placut intr-o relatie, dar stim cui si cand trebuie sa le oferim?. Ce sunt iubirile imposibile? Poate distante, ori varste, poate aventuri cu persoane casatorite, sau relatii in care cei doi ascund elemente ce pot pune in pericol frumusetea aparenta a legaturii... o sa spuneti o parte dintre voi. Iubirile imposibile le facem noi sa fie asa, spun eu.
Numai un om care stie ce vrea de la partenerul lui (asta o spune visatorul din el), numai un om care este stapan pe sentimentele lui (o spune romanticul din el) si doar cel care judeca mai intai cu capul si apoi cu inima (o spune mandrul din el) isi poate pune jumatatea acolo unde, metaforic vorbind, doar o regina/un rege ar fi. Ce vreau sa spun e ca dragostea din ziua de azi capata, fara sa constientizam acest lucru, noi si neinteresante forme care tin mai mult de partea exterioara a celor doi indragostiti. Iubirea pierde teren si farmec in fata intereselor si a banilor, iar unii dintre noi am aflat asta pe pielea noastra, fara sa putem obiecta. Mai exista azi iubiri imposibile?
>:D<

---[ Snappy = "evita pe viitor mesajele scrise complet ingrosat" ]---

---[ Keira = "Titlu modificat - pentru claritatea ideii de continut a topicului" ]---

Eagleman - "Numai in pragul mortii pricepe omul pretul vietii" (Liviu Rebreanu)
- "As vrea sa n-am nimic din tot ce am doar pentru a avea mai mult alaturi de ea" (Gabriel Vidu)
Eagleman

Descurcaret
Descurcaret

Postby Catalin on Sun Apr 09, 2006 5:17 pm

Exista, culmea ca incep sa cred ca si a mea este imposibila :-t ....stiu ca nu este imposibila dar poate vreau eu sa scap cumva de ceva numit iubire.

Ce este mai intrigant ca EA o face imposibila prin anumite decizii care le ia si care normal sunt total aiurea.
Catalin

membru special
membru special

Postby MindLord on Mon Apr 10, 2006 10:37 pm

Lasati-ma sa incep cu "hoooooo!!" Cum sa nu mai existe iubirile imposibile? Refuz cu incapatzanare sa cred ca nu mai exista si chiar am exemple concrete in jurul meu. Am prieteni care rezista in o relatie la distanta de 5 ani!!!! Si care se iubesc la fel de mult, daca nu si mai tare ca si in prima zi. Si stiu ca nimic nu i-ar putea desparti. Se vede in ochii lor, in felul in care i se lumineaza fata doar cand il intreb ce mai face prietena lui si cum zambeste cand imi raspunde. Mai mult de atat nu imi trebuie. Si eu am avut - ce-i drept doar una- o iubire asa... chiar as fii facut ORICE mi-ar fii cerut si tot nu mi s-ar fii parut ca fac destul... si sunt convins ca voi mai iubi asa :)
Tot vesnicul optimist raman :D

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby Catalin on Sun Apr 16, 2006 11:31 pm

MindLord wrote:Tot vesnicul optimist raman :D

Exact, desi exista aceste iubiri, nu trebuie pierdut acest optimism care mai ales noi barbatii trebuie sa il avem.

Pe langa asta trebuie si rabdare de fier....
Catalin

membru special
membru special

Postby amanda on Mon Apr 17, 2006 12:52 am

Nu, Eagleman, nu le facem noi imposibile intotdeuna. Nu eu si el ci numai cel care alege altceva... Unii nu pot iubi la distanta, eu spre exemplu nu pot si nici nu vreau. Altii vad in distanta un stimul care le consolideaza relatia...

Stii care ar fi problema? Idealizam prea mult iubirea, o absolutizam... cand ea e o fugara. Iubirea n-a fost decat in povesti scrisa cu litere aurite, facuta sa para vesnica, mai puternica decat orice... Oamenii sau cel putin 99,98% din ei nu sunt capabili de nimic absolut desi exista poate mai multi care isi doresc absolutul.

Dragostea n-a fost niciodata rupta din Rai pentru toata viata pentru protagonisti... Cate casatorii se faceau din dragoste pana in secolul al XX-lea pe la jumatate? Prea putine... si acum e la fel.

Exista iubiri imposibile pentru ca viata e o lupta si nu un leagan de flori... Din pacate numai unul din parteneri realizeaza asta in cele mai multe cazuri... si atunci visatorul sufera cat pentru amandoi... si de cele mai multe ori e el, nu ea.

Nu stiu de ce Dumnezeu l-a facut pe barbat mai sensibil si mai visator si pe femeie sa planga mai usor desi dupa ce plange urca un munte pe care el l-ar considera de neatins si nici nu ar incerca sa-l urce... Uneori ma intreb ce inseamna Yin si Yang pentru om...

'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby Cherry on Mon Apr 17, 2006 10:22 am

amanda wrote:visatorul sufera cat pentru amandoi... si de cele mai multe ori e el, nu ea.
Asa ti se pare?? Eu sunt de cu totul alta parere. Adica pana acum numai eu m-am trezit sa fiu fraiera care sufera cat pentru amandoi iar pe el l-a durut in partea dorsala...
Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Postby amanda on Mon Apr 17, 2006 10:41 am

Daca el e Don Juan atunci e altfel! Dar nu ai avut tu treaba cu baieti prea sufletisti pana acum... sau poate erau numai prea cu mintea in bolduri... prea habauci. Eu cred ca tocmai pentru ca se atrag contrariile trebuie s-o ia in freza unul o data si acum, cum se nimeresc ei doi, el sau ea...
'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby Snappy on Mon Apr 17, 2006 4:06 pm

iubiri imposibile exista?!?...

omul e creat sa atinga cerul sau sa poata saruta pamantul pe care calca? multi vor sa atinga cerul si cad. de aceea nu e bine sa fii visator.

cei ce cred ca pot avea pe oricine - oricand - oriunde sunt prea increzatori in ei. Don Juan a murit de mult si nu toate bomboanele sunt dulci...

baietii si fetele din "clasa" macho de obicei cred ca toata lumea se invarte in jurul lor. in schimb in jurul lor se invarte doar praful... atat cel de pe jos, cat si cel al societatii...

credeti-ma ca nu o sa vedeti langa un "macho" o domnisoara care vrea de la viata ei o familie, un sot iubitor, copii - deci stabilitate... la fel si cu un tip... nu o sa il vedeti langa o tipa care umla numai dupa... diverse chestii daca el vrea un viitor, nu doar un prezent si apoi un trecut...

asadar iubirea imposibila de cele mai multe ori e doar in capshorul nostru asta mic si bleg... ar trebui sa stim CE suntem, CE putem si mai ales CINE ne poate iubi si mai ales aprecia pt ceea ce suntem, nu pt faptul ca avem 10.000 sau 10.000.000 in buzunar...

eU personal ii :* pe toti care cred inca in miracolul pe care il fac banii nemunciti si cazuti din portofelul sotului sau al sotiei... sa va dea Domnu' ca intr-o zi sa ramaneti singuri-singurei... atunci sa vedem noi ce faceti? :-/ cine va baga in seama cand la un interviu cand veti fi intrebati ce stiti sa faceti veti raspunde privind mandri spre omul din fata voastra: "stiu sa conduc un Mercedes ultimul tip"... ;)

eU personal sunt constient de ce am (si mai ales de ce n-am), stiu cum arat (da, am si eu oglinzi prin casa), dar visele mele nu se mai rezuma la iubire acum (poate din pacate... poate din fericire)... candva demult eram un mare visator, dar se pare ca tara asta, oamenii si mentalitatile din ea iti fura asa de multe incat ajungi sa te opresti si sa te intrebi "oare mai am mult pana plec naibii? pana las in urma pe toti si pe toate?"

cum am zis eU mai demult (citatul e si in semnatura dlui Dreamer)

Snappy wrote:Once I had a DREAM... now I only have a LIFE

v-am pupat din mers pe gheata... :s143:
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

baiat / fata ?: baiat

Postby rox on Fri Apr 21, 2006 2:22 am

toate sunt imposibile.....................pt k nici una niciodata nu va fi asa cum am vrea.
rox

D-al forumului
D-al forumului

Postby onix on Fri Apr 21, 2006 9:00 am

Mai exista iubiri imposbile, si ma impresioneaza cad vad 2 oameni ca se iubesc enorm indiferent de greutatile prin care au trecut sau inca trec. In ceea ce ma priveste, la un moment dat am crezut ca am si eu parte de o asemenea iubire...dar nu a fost sa fie pentru ca legatura totusi nu era foarte solida...eram doar indragostita si atat (iar acum ma bucur ca nu a fost sa fie).
Acum, imi doresc o iubire frumoasa si posibila.
,,Pentru ca un lucru sa fie interesant, trebuie sa-l privesti suficient de mult" (Gustave Flaubert)

A different day, a different me
onix

Pasional
Pasional

Next

Return to Filosofie... despre dragoste