Ca venind vorba de transferul de personalitate intr-o relatie..sa va arat ce am gasit intr-o carte..
"Seductia e o forma de teatru,
o deplasare de la comportamentul spontan la comportamentul modelat de un public.Dar tot asa cum un actor are nevoie de un concept al asteptarilor publicului si seducatorul trebuie sa aiba idee despre
ce ar dori iubita sa auda"..
"Din aceasta inferioritate a rasarit nevoia de a-mi asuma o personalitate care nu era a mea,un eu seducator,care sa descopere si sa reactioneze la cerintele acestei fiinte superioare.
Ma condamnase dragostea la a nu mai fi eu insumi? 
..Poate nu pentru totdeauna,dar daca era sa o iau in serios,macar in aceasta faza a seductiei,pt ca postura de seducator era cea care ma facea sa intreb:"
Ce i-ar face placere?" si nu :"Ce mi-ar face mie placere?" Ma intrebam:"Cum i se pare cravata mea?" in loc sa ma intreb:"Cum mi se pare mie?"
Dragostea ma facea sa ma privesc prin ceea ce-mi imaginam ca ar fi ochii iubitei. Nu:"Cine sunt eu?",ci "Cine sunt eu pt ea?" Iar in miscarea reflexiva a acestei intrebari,sinele meu nu avea cum sa fie afectat de o oarecare rea-credinta si lipsa de autenticitate.Aceasta lipsa de autenticitate nu se manifesta neaparat prin minciuni flagrante sau prin exagerari.Pur si simplu incercam sa anticipez orice ar fi vrut ea."
"Eseuri de indragostit"-Alain de Botton
Acum sa va dau niste ex: un fost prieten asculta Rammstein..ascultam si eu rock,dar ei nu se aflau printre preferintele mele,desi eu asta ii spuneam.. .sau intrucat era relatie la distanta,comunicam mai mult prin intermediul mess-ului...si se intampla sa se mai si joace sau sa faca alte lucruri,iar eu nu-l bateam la cap..desi in fiecare moment ma abtineam sa nu-i spun sa stea mai mult timp cu mine..dar nu am vrut sa par geloasa sau mai stiu eu ce..+ plus alte ex... as vrea doar sa ma adaug ceva si inchei..personal,as fi in stare sa renunt la multe pt fericirea celuilalt...chiar daca imi dau seama ca nu prea merita

..asa e cand iubesti..dai totul si nu te poti abtine sa n-o faci...daca sentimentele sunt si reciproce,atunci esti un fericit ...dar nu e absolut obligatoriu ca sa fie asa..