by emma on Fri Mar 31, 2006 4:32 pm
...fericirea...este un concept abstract..instrumentele de definire nu pot fi decat alte notiuni abstracte...dar,pentru fiecare dintre noi,fericirea nu mai este doar un concept filozofic,ci cautam cu disperare sa-i taiem aripile si sa o aducem aici,pe pamant,aproape de noi,si in fiecare dintre noi...sunt "n" motive pentru care putem fi fericiti ,dar intotdeauna vor fi "n+1' motive ca sa fim nefericiti...cine este acel 1 care face diferenta?..ei bine este incapacitatea noastra de a vedea ca fericirea este atat de aproape de noi,ca o putem simti in sufletele noastre,ca o putem vedea chiar si cu ochii deschisi....suntem mutilati sufleteste,suntem sceptici si intoleranti,suntem negativisti si neincrezatori in fortele proprii,suntem tematori si rafuzam sa ne lasam iubiti,suntem frumosi dar ne consideram urati(prea grasi,prea scunzi....etc)...nu suntem perfecti si nu credem in perfectiune,avem idealuri pe care le vedem infrante inainte de a incerca sa zburam spre ele...suntem "incompleti" in fiecare secunda a existentei noastre ...suntem singuri chiar si in prezenta celorlalti...suntem...fiintam...si cautam fericirea...dar ne temem de ea,pt ca nedefinind-o nu stim ce ar trebui sa gasim...
...si totusi,cati dintre noi nu am ras,nu am zambit,nu am plans de bucurie,nu ne-am simtit sufletul plin,nu am fost senini asemeni cerului de vara...cati dintre noi nu au fost generosi,sensibili,atenti,prietenosi,atenti cu ceilalti...cel putin o data in viata....ei bine,toti aceia au foat fericiti!!!
noi,cei care credem ca lucrurile abstracte raman doar la nivelul ratiunii si ca inima nu poate infrange spiritul,noi care credem ca sufletul vine si pleaca de niciunde(in univers...),noi,care simtim ca nu avem nici-un sens in viata...putem fi fericiti....cautati in voi,cautati in sufletul celor care tin la voi....nu incercati sa atingeti "dumnezeul fericirii cu mana"..pt ca veti simti doar aerul vibrand printre degetele goale..invatati sa atingeti cu inima,cu gandul ceea ce va face intreaga fiinta sa tresara...iubiti si fiti iubiti...fericirea este in egala masura suferinta si tacere...trebuie doar sa stim sa le armonizam....sa le dam un sens pozitiv(si nu neaparat utilitarist)...
azi a iesit soarele,este cald si adie vantul...ceva ma doare,ceva imi chinuie inima si gandul...dar maine va fi mai bine...cineva imi va intinde o mana si ma va ridica din chinul secundei triste....si-mi va zambi ,si voi zambi...
..cam atat despre fericire,nici definitii,nici clasificari..doar franturi,cioburi dintrun gand de fericire...un gand fericit...gandul ca sunteti si voi...ca nu sunt singura...
a darui inseamna a construi un pod peste abisul singuratatii tale