If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Sensul existentei

Ce e "in spatele" nostru? sub gandurile noastre? Facem ce gandim? Gandim ceea ce facem?

Sensul existentei

Postby amanda on Fri Feb 17, 2006 5:58 pm

Crezi ca existenta ta are un sens si daca da, care e acesta? Ce te motiveaza sa crezi ca viata ta are un anume sens, daca da? Si ce te motiveaza sa incerci sa-l urmezi atunci cand incepe sa fie greu? Merita sa faci sacrificii in acest scop?

amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

baiat / fata ?: fata

Postby adler on Fri Feb 17, 2006 6:17 pm

daca tot imi este dat sa traiesc..incerc sa o fac in sa fel incat sa ma simt bine.

sunt 2 teorii:

1. ne traim viata pe pamant..pentru a ajunge in Rai sau in iad ... in functie de ce fel am trait.

2. traim viata dupa viata ... spiritul se reincarneaza ... nu se stie pana cand. se zice ca traim pe pamant..atat timp cat invatam de ajuns pentru a ajunge altundeva.. who knows where.

sau..traim si murim.. simplu, fara nici un sens special (poate doar evolutia speciei)
adler

D-L Guru
D-L Guru

Postby cartush on Fri Feb 17, 2006 6:32 pm

Eu dau sensul existentzei (in ceea ce ma priveste)! Fac ce cred eu ca e mai bine pentru mine si pentru cei care imi sunt alaturi! Momentan nu-mi impun prea multe lucruri si daca am un obiectiv, sigur e ales de mine si sigur fac tot ce-mi sta in putere sa-l realizez...
Sunt convinsa ca au fost momente cand am mers intr-un sens nu tocmai bun, dar n-am dat inapoi...si n-am sa dau niciodata inapoi...ma orientez la fatza locului si ori gasesc o cale de mijloc care sa ma scoata din impas...ori...voi continua pana va iesi cum vreau eu! ;)

Image
Image

Live free!
cartush

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Postby Snappy on Fri Feb 17, 2006 11:20 pm

Sensul existentei mele? eu stiu UNDE vreau sa ajung si mai ales CE vreau sa ajung... pana acolo insa am mult de "papat"...

pt mine insa e important si sa las in urma mea "ceva"... "ceva" care sa aduca un zambet pe buze si o lacrima de fericire.... cat de ciudat suna... dar cat de real este...

viata asta in mod normal ar trebui traita in cel mai egoist mod posibil... pe mine insa natura nu m-a inzestrat cu aceasta "calitate", asa ca eu traiesc mai mult pentru altii si mai putin pentru mine... uneori e chiar fain, alteori insa.... se ajunge la acea "mimare a existentei" ;)

ce ma motiveaza? nu stiu... zambetul celor dragi... lacrimile lor de fericire... mai intr-un cuvant fericirea altora... intr-un anumita masura pot spune ca ma "hranesc" cu ea....

daca nu faci sacrificii nu prea ai cum sa atingi "cerul tau"...
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby amanda on Sat Feb 18, 2006 12:41 am

Eu tind sa cred ca in viata avem o libertate destul de mare dar care are niste limite totusi, pe care nu le putem depasi.

In ce ma priveste, nu eu am ales sensul direct ci el ma alege pe mine pentru ca nu eu am ales sa fiu priceputa la romana si nu la mate spre exemplu... adica si fara sa cer eu, tot am un drum trasat, chiar daca in linii foarte mari.

Ei bine, eu cred ca merita sa traiesti pentru oameni, dupa ce traiesti pentru tine, adica odata ce tu esti fericit si implinit, e un fel de datorie morala sa ii ajuti pe cei din jur moral, financiar, etc.

Ce ma motiveaza pe mine in actiunea mea de a incerca sa aduc un zambet pe buze si o doza de speranta e experienta proprie din care am invatat ca intotdeauna cand esti jos e infinit mai greu daca nu ai o mana care sa te ridice si in acelasi timp ma motiveaza bucuria celor care devin subiecti ai actiunilor mele.

Un at scop nu vad, mi se pare ca totul e o interrelationare umana si ca din aceasta cauza eu nu am decat de contribuit pozitiv la ea daca fac un bine in sens crestin.

In alta ordine de idei, scopul meu este sa fiu fericita eu si sa impart aceasta fericire cu cei care au nevoie de ea si pe care pot sa-i ajut.

Am crezut mai demult ca e important sa lasi ceva material, fizic in urma dar din moment ce toate pier odata si odata, e mai avantajos sa ajut un om care poate ajuta la randul lui pe altul si chiar daca nu va mai sti nimeni ca m-am numit asa, mostenirea morala si spirituala va dainui si asta ma face sa ma simt implinita la nivel imaterial.

'Calatorule, nu exista drumuri, drumurile se fac mergand.' Henry Kissinger
amanda

Cel mai tare din parcare
Cel mai tare din parcare

Postby BA on Thu Mar 02, 2006 8:47 pm

Are tata Nichita o vorba in poezia "cine sunt eu?care e rolul meu pe pamant"(sau ceva de genul): "Eu sunt cel fara de care nu s-a putut. Dovada ca sunt". parerea mea e ca nu trebuie sa gasesti sensul vietii, ci sa-l cauti traind. daca inca nu ai murit, inseamna ca inca nu ai ajuns unde trebuie
Omul caruia i s-a intamplat ceva-ul asteptat. Stiam ca asa va fi. Trebuia doar sa mai cred
BA

Chat-uitor
Chat-uitor

Return to Filosofie si Psihologie