If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

AVORTUL

Astazi, din ce in ce mai multi copii sunt ucisi de propriile lor mame, refuzandu-le astfel sansa de a se putea bucura de lumina vietii.

Sunteti deacord cu avortul?

DA
20
37%
NU
33
62%

Total votes : 53

Postby ncg_15 on Wed Feb 01, 2006 1:17 am

@adler... nu ma orbeste prea tare religia ,are si ea partea ei acolo ,in suflet ...dar nu sint de acord sa nu se amestece in problema avortului ,se vb de moarte totusi ,si o chestie ,cum ai spus si tu ,care te influenteaza f mult ....deci ar fi un mijloc de a pute spune mai usor NU avortului...

memento mori...
ncg_15

Descurcaret
Descurcaret

Postby Cherry on Wed Feb 01, 2006 3:05 am

ncg_15 wrote:A privit cineva vreodata in ochii unei fete care a facut avort?O fi ea la unele indifirenta si nepasare ,dar nu e decit o masca cu care isi ascund durerea dupa parerea mea.Iar avortul va ramine o pata neagra in toate amintirile ei .
Am o colega de liceu care anul trecut a avortat. Nu stiam, insa o prietena mi-a spus, si mi-a atras atentia sa ma uit la privirea ei. Cand am citit intrebarea, involuntar mi-a venit in minte imaginea aia, privirea ei. Era atat de ciudata!!! Era o diferenta imensa intre privirea ei inainte de avort si privirea care o avea dupa avort. Pur si simplu se uita pierduta in spatiu mereu. Daca as fi vazut-o pe strada intamplator, fara sa o cunosc , as fi zis ca este nebuna dupa cum se uita... De cate ori o vad, imi da senzatia k traieste intr-o alta dimensiune, intr-o lume pe care numai ea o vede. Probabil lumea celor care au facut deja un avort....
Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Re: " pt ca merita"

Postby Snappy on Wed Feb 01, 2006 10:09 am

sabothor wrote:pai bine mai snappy...dar .. tu pui doar din ipostaza preferata... dar ..daca mama lui Stalin avea avort..sau mama lui Hittler... sau mama lui Osama... parca nu era chiar asa de rau...

:bravooo: uite ca pana acum nimeni nu s-a legat de revesul medaliei la exemplul dat atunci demult de Keira...

oricum... nici in acest caz prcizat de tine nu sunt de acord cu avortul pt ca... asta e... oamenii se impart in 2 categorii (sau mai multe?!? :P) - buni si rai... daca exemplul Keirei era pozitiv, al tau e negativ, dar tot nu aprob avortul...

@skumpika & @ncg_15 - nu tine de materialism, dar cum a zis si skumpika - in momentul in care ai un copil vrei sa ii poti oferi totul... daca nu chiar totul, macar o parte din acest tot... e drept ca iubirea pt copil este mai importanta decat partea materiala, dar la un copil e nevoie si de asta cat de cat macar... cum te-ai simti ca parinte ca mereu cand iti cere ceva sa ii zici "NU"? eu zic ca te-ar durea...

cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby andreeam on Wed Feb 01, 2006 6:18 pm

si eu in momentul cand voi avea un copil vreau sa-i am ce-i oferi...nu zic sa traiasca in puf ca atunci i se ridica la cap si nici asta nu-mi place! da vreau sa traiasca sa zicem macar la fel de bine cum am trait eu...

aaa...si degeaba va avea bani...haine si toate alea-alea dak iubirea de la parinti ii lipseshte..;)

revin....
"Urasc sa n-am incotro decat sa risc iubindu-te asa..."(Alain de Botton)
andreeam

D-L Family Member
D-L Family Member

Postby skumpika on Wed Feb 01, 2006 6:42 pm

Din religie mereu omul si-a luat doar ce i-a convenit. De fapt asa se intampla pentru ca suntem oameni, ne place doar ce ne convine. Religia nu e de acord cu sexul premarital dar cati nu tinem cont de asta? Religia are "reguli" pentru numeroase planuri ale vietii noastre dar cati tinem postul EXACT cum trebuie sau ascultam tot ce spune Biblia. Eu cred ca decat sa luam doar ce vrem mai bine nu luam nimic. Asa ca religia nu ar trebui amestecata in acest subiect.

Si...asa cum unii aduc drept argument religia eu voi aduce legea. Legea romana nu pedepseste avortul facut pana la 14 saptamani. Tot legea este de acord cu avortul la un termen mai mare daca e pusa in pericol viata mamei (exista o procedura numita microcezariana prin care se poate face o intrerupere de sarcina chiar la 6 luni daca e facuta in scopuri terapeutice).

Acum insa fiecare de ce se fereste: pedeapsa legala si/sau cea divina.

Vreau insa un raspuns de la fete la o intrebare desi la faza de mai sus cu egoismul nu mi-a raspuns nimeni. V-ati intrebat mamele ce ar face/zice/cum ar reactiona daca ati ramane insarcinate? V-ar ajuta sa pastrati si sa cresteti copilul sau v-ar ajuta sa scapati de el? Prin extentie poate va raspund si tatii si tot prin extensie baietii sa-si intrebe mamele ce ar spune daca prietena lor ar fi insarcinata. Vreau sa stiu daca fetele de 18-20 de ani care sustin ca nu ar face avort pentru ca e o crima au sustinerea parintilor in cazul in care ar face ACUM un copil. Si in functie de raspunsul asta mai discutam.

Oricum nu stiu cate ati avea taria sa le spuneti parintilor ca sunteti insarcinate. Nu spuneti ca nu e asa, unele nici macar nu le-ati spus ca v-ati inceput viata sexuala :)

Orice drum parcurs pana la capat duce exact nicaieri. Escaladeaza muntele doar atat cat sa te convingi ca e munte. Din varful muntelui nu poti sa vezi ca e munte.
Frank Herbert ~ "Dune"
skumpika

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby ncg_15 on Wed Feb 01, 2006 9:50 pm

DA! M-ar sustine ,e drept ca ar fi dureros pt ea sa stie ca la virsta asta am un copil ,ea asteapta altceva de la mine acum ,dar sa fac un avort nu o sa-mi spuna niciodata .Daca e sa vorbim despre religie ,ea crede mai putin ca mine ,iar tatal meu mai putin ca ea ,deci nu ar fi o influenta din partea religiei .Insa sint ff sigua ca mi-ar interzice sa fac acest lucru ,vorbesc doar de mine ,pt ca nu cunosc mamele la celelalte fete.Mama mea nu a avut copii f multi ani ..si poate ca e unul din motive pt care o sa ma ajute si o sa ma sustina.si apoi ea nu sa implicat niciodata direct in relatiile mele sau ale lui frate-meu.Daca va afla maica-mea ca prietena fratelui meu asteapta un copil ,nu stiu ce ar zice ,poate ca nimic ,pt ca ea intotdeuna a spus "faceti cum credeti voi ca e mai bine",deci de avort ea nci nu o sa pomeneasca macar .
Si cred ca exagerezi prea mult cu " fetele de 18-20 de ani " care vad toul in ROZ.Crezi ca sint putine care dupa 20 de ani care sint contra avortului?Sau poate e la 20 de ani o bariera de care eu nu stiu ...si ti se schimba toata mentalitatea atunci :-/ Oricum ,peste citeva luni ,dupa ce fac 20 , iti spun daca mai sind pro sau contar avortului...

La faza cu egoismul nu am inteles ce ai vrut sa spui ...iar aia cu intreruperea sarcinii la sase luni ,sa ma scuzi ,dar o socot crima in adevaratul sens al cuvintului,mai ales in cazul in care nu e vorba de un viol.se mai informeaza lumea de sanatatea sa inainte de a decide sa conceapa un copil...Si daca la inceput e ok ,nu cred ca peste sase luni e pe moarte deja..Iti dai seama cum arata acel copil la sase luni? el e practic ca un copil normal ...si dupa asta tre sa fie omorit ...

eu nu ma feresc nici de pedeapsa legala si nici de cea divina ,atita doar ca ma conduc dupa ceea ce simt ,exista suflet ,iar daca nu crezi in el ...atunci exista inima ,si nu cred ca ea indeplineste doar functia de organ principal al sistemului circulator,simti cu ea mai multe lucruri ...fara sa vrei ..dar multi nu recunosc ceea ce simt ,si se ascund dupa acea indiferenta ,care de fapt nu este nici pe departe indiferenta

si apoi ,nu inteleg @skumpika,am impresia ca privesti copii ca pe niste obiecte ,ziceai ca nu este o solutie sa bagi hormoni in tine doar ca sa eviti o sarcina ...pai,mi se pare prea de tot ...

nus ce sa mai zic ,dar cred ca mai mult nu mai comentez subiectul asta ,pt ca oricum fiecare pina la urma face ce vrea ...sau ,da ...o sa revin dupa ce fac 20 de ani :) am inteles ca dupa aia gindesti altfel :D
memento mori...
ncg_15

Descurcaret
Descurcaret

Postby andreeam on Wed Feb 01, 2006 10:53 pm

skumpika wrote:V-ati intrebat mamele ce ar face/zice/cum ar reactiona daca ati ramane insarcinate? V-ar ajuta sa pastrati si sa cresteti copilul sau v-ar ajuta sa scapati de el? Prin extentie poate va raspund si tatii si tot prin extensie baietii sa-si intrebe mamele ce ar spune daca prietena lor ar fi insarcinata. Vreau sa stiu daca fetele de 18-20 de ani care sustin ca nu ar face avort pentru ca e o crima au sustinerea parintilor in cazul in care ar face ACUM un copil. Si in functie de raspunsul asta mai discutam.

eu desi n-am nici 16 ani...zic...mama mea mi-ar INTERZICE total sa fac un avort...fie k sunt mik...da la mine in familie am nishte reguli....si cu asta niciodata nu v-a fi de acord nici mami nici fratii mei :P
"Urasc sa n-am incotro decat sa risc iubindu-te asa..."(Alain de Botton)
andreeam

D-L Family Member
D-L Family Member

Postby NYCGIL on Thu Feb 02, 2006 12:19 pm

V-ati intrebat mamele ce ar face/zice/cum ar reactiona daca ati ramane insarcinate? V-ar ajuta sa pastrati si sa cresteti copilul sau v-ar ajuta sa scapati de el?

Am vorbit odata cu mama despre asta...
Si mi-a spus ca nu e de acord sa pastrez copilul in caz ca as ramane insarcinata.
Normal ca nu m-ar da afara din casa, si nici nu m-ar forta vreodata sa fac ceva ce nu vreau sa fac!
Dar mi-a explicat ca e greu sa cresti un copil. Si ea stie mai bine, doar a crescut 2...

Nu stiu care e raspunsul la toate intrebarile astea...si cred ca cei care pretind ca il stiu vorbesc din imaginatie sau filme.
Sunt femei care au pastrat copii, indiferent de varsta si probleme...altele care nu au facut-o, indiferent care sunt motivele.
Stie cineva care femei sunt mai fericite?...Si mai important..are cineva dreptul sa le judece??
Nu prea cred
Keep your heart open to dreams. For as long as there's a dream, there is hope, and as long as there is hope, there's joy in living.
NYCGIL

Descurcaret
Descurcaret

Postby sabothor on Fri Feb 03, 2006 1:01 am

bun sa spunem ca intr-adevar e un pacat de moarte...ok... dar la urma urmei nu este oare chiar "mama" cea care decide ?? nu este oare libertatea ei de alegere?? oare ar fi o idee buna sa baricadam sediile de Obstretica cu pancarte gen .." Avort = SIN" bla bla ...sau mai bine sa facem campanie pt protejarea cuplurilor . distribuirea de prezervative gratuite ... seminarii pe aceasta tema...etc... o mama care deja a ajuns la aceasta decizie..inseamna ca deja nu trebuia sa fie in aceasta postura...
Orice idee ...de incurajare sau descurajare a avortului mi se pare la fel de STUPIDA... ... trebuiesc incurajate altfel de "campanii" ...de prevenire..sau chiar si consiliere post-avort... terapie... pt cas intradevar este o experientza ce traumatizeaza...
"F##K U guys....i'm going home" - Eric Cartman
sabothor

Invatacel
Invatacel

Postby Catalin on Fri Feb 03, 2006 6:37 pm

Nu sunt de acord.....atat.
"Lasa buzele sa se atinga..................pentru ca dragostea este mai buna ca vinul."
Catalin

membru special
membru special

PreviousNext

Return to AVORTUL - Zambetul Furat