If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

neputinta

Ce e "in spatele" nostru? sub gandurile noastre? Facem ce gandim? Gandim ceea ce facem?

neputinta

Postby ashes on Wed Feb 01, 2006 12:49 am

nu e de ajuns, niciodata nu o sa fie de ajuns sa iubesti ca totul sa fie bine... absolut niciodata.. revelatia anului pt mine: ...avem o imagine asa frumoasa despre iubire.. gata: l-ai gasit, te-a gasit, v-ati gasit.. va iubiti si happy-end.. din parti! cat de mult putem sa ne complicam vietile... si culmea! fara nici un motiv.. cel putin nu unul aparent... n-ar fi frumos sa ramana asa? sa traim fericiti pana la adanci batraneti? trebuie sa se duca naiba.. tocmai cand e mai frumos.. si dupa aia, oricat ai incerca nu poti sa mai recuperezi nimic, pt ca inevitabilul deja s-a intamplat.. si nu mai poti sa faci ceva, decat sa prelungesti agonia la nesfarsit, sperand ca poate-poate o sa fie ca la inceput.. desi stii ca te amagesti si n-o sa mai fie niciodata... pentru ca o sa ramana acolo in suflet o urma.. care nu-ti da pace.. tot reapare si nu vrea sa plece, oricat de mult incerci..

intrebarea este: de ce cand toate sunt bune si frumoase, intotdeauna apare ceva care te doboara si nu te mai lasa sa te mai ridici?

ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby adler on Wed Feb 01, 2006 12:58 am

Intotdeauna vei putea sa te ridici, tocmai de asta te doboara. Esti dat de pamant ca sa iti dai seama de nepotrivire, sa vezi incompatibilitatea. Daca totusl este frumos intre voi iar apoi se intampla ceva care va desparte pt totdeauna inseamna ca nu erati potriviti unul pt celalalt. Inseamna ca trebuie sa continui sa cauti si sa acumulezi experienta pana cand vei gasi persoana cu adevarat ideala pt viitorul tau. Atunci cand se va intampla nu vei dori sa iti mai aduci aminte de toata suferinta din trecut. Tot raul este intotdeauna spre bine.. cred eu. Intr-un final totul va fi precum iti doresti. Numai daca iti doresti cu adevarat si nu esti dispusa sa renunti la visul tau, la aspiratiile pe care le ai.
adler

D-L Guru
D-L Guru

Postby Cherry on Wed Feb 01, 2006 1:29 am

Incearca sa treci peste toate ca gasca prin apa....Cel putin eu asa fac. Incerc sa nu ma las doborata de dezamagiri. Daca nu am avea parte de ele, nu am putea aprecia cu adevarat fericirea. Mi-am dat seama k esti o persoana super...Abia astept sa iti mearga messu si sa vorbim mai mult. Stiu k meriti sa fii fericita. De ce nu a fost totul frumos? Poate pentru k el nu te merita. Poate esti mult prea buna pentru el... :)

Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Postby Snappy on Wed Feb 01, 2006 9:25 am

neputinta? vine cand ne asteptam mai putine, e adevarat...

de obicei pierdem pe cineva drag cand nu ne asteptam, si - ce e cel mai dureros - atunci (de cele mai multe ori) parca vedem tot ce era frumos si bun la el/ea...

are dreptate Cherry - trebuie sa trecem ca gasca prin apa... sau cum imi place mie sa spun - sa ne ridicam ochii din pamant, sa ne tatuam un zambet fals si semi-stupid pe fata si sa incepem sa pasim...

neputinta asta se poate transforma in "putinta", doar ca trebuie sa avem puterea sa facem aceasta "transformare"...
cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby emma on Thu Feb 02, 2006 2:48 am

..,frumosul ascunde in sanul sau efemerul...iubirea ascunde sub pleoape despartirea,viata este preludiul mortii...totul trece,totul se schimba...suferinta dupa bucurie,si fericire dupa tristete...exista un ritm nevazut al existentei noastre care nu permite sa eternizam o clipa de fericire profunda...sau o iubire ...cu cat ne vom obisnui mai curand cu ideea ca toate trec...dispar in noapte,cu atat vom trece mai usor peste dezamagiri...invatand de fiecare data ceva bun din ele...invatand in primul rand ca neputinta ne ofera o alta perspectiva asupra vietii,una mai aproape de realitate,din care intelegem ca trebuie sa iubim si soarele si ploaia deopotriva,pentru ca amandoua inseamna viata...o floare fara soare isi pierde verdele roditor...o floare fara ploaie se ofileste,si moare in lumina...

...si noi,asemeni florilor..."avem nevoie de lacrimi ca sa nu ni se usuce ochii"(Blaga)..iar ochii sunt oglinda sufletului...prin ei ne luminam fiinta...

a darui inseamna a construi un pod peste abisul singuratatii tale
emma

Chat-uitor
Chat-uitor

Postby MindLord on Thu Feb 02, 2006 8:38 pm

hmmmm... am invatat si eu ca iubirea nu e destul pe propria piele.. si aia a fost intr-adevar una dintre cele mai mari revelatii ale vietii mele... m-a cam intors un pic pe dos faptul ca stiam ca nici ceea ce credeam ca poate sa invinga tot.... nu invinge :P
a fost dureros... dar asa e... asta e adevarul... iubirea face ca totul sa POATA sa fie perfect... dar nu merge doar cu iubire o relatie... tot o sa trebuiasca sa lupti sa o mentii
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams...
Don't play with fire, play with MindLord!
MindLord

D-L Guru
D-L Guru

baiat / fata ?: baiat

Postby ashes on Thu Feb 02, 2006 9:29 pm

exact asta am vrut sa spun... asta a fost si revelatia mea! inca mai stau sa ma gandesc la toate lucrurile care-ti ies in cale si din cauza carora nu poate sa fie bine.. eu cred ca vreau si prea multe.. nu vreau sa fiu fericita pe portiuni, numai in anumite momente/zile/ore... eu vreau tot timpul.. si asta credeam: ca daca o sa gasesti pe cineva pe care sa-l iubesti si de care sa fii iubita, n-or sa mai fie probleme... ca n-o sa mai conteze nimic in afara de ea si el.. dar nu e asa.. :(
ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby GAnd_ul on Mon Feb 06, 2006 12:51 am

este reala.....deci suntem neputinciosi in multe cazuri......faza buna e ca trece....shi revin apoi....

e buna ..te face sa te bucuri mai mult de PUTINTA..{principiul contrastului}
GAnd_ul

Invatacel
Invatacel

Postby Catalin on Thu Feb 16, 2006 2:17 pm

MindLord wrote:hmmmm... am invatat si eu ca iubirea nu e destul pe propria piele.. si aia a fost intr-adevar una dintre cele mai mari revelatii ale vietii mele... m-a cam intors un pic pe dos faptul ca stiam ca nici ceea ce credeam ca poate sa invinga tot.... nu invinge :P

Subscriu, mare adevar.... iubirea invinge pana la un anumit punct, se impiedica si solutiile nu le gasesti nici tu si nici ea(el)......trebuie sa stii tu sa tii relatia in picioare daca vezi ca ea este la pamant.
Trebuie sa crezi ca jocul poate continua mereu pana la ultima carte. ;)
Catalin

membru special
membru special

Return to Filosofie si Psihologie