Am uitat sa va spun despre o zi comemorativa care nu ar trebui uitata niciodata !!

Am mai aflat ceva
Cu siguranta nu am sa uit ziua asta de-acum, mai ales k am citit o carte scrisa de o verisoara de-a mea, despre holocaust si am ramas impresionata... 

[/ot]
Şase milioane de evrei şi alte milioane de oameni - ţigani, slavi, disidenţi politici, homosexuali , prizonieri de război, bolnavi mintali şi infirmi - au pierit ucişi de nazişti între 1933 - 1945. Politica de ură rasială promovată de nazişti a avansat cu neobosită cruzime de la propaganda urii la asasinatul în masă, culminând cu exterminarea evreilor şi a culturii evreieşti din Europa. Holocaust este un fenomen unic prin amploarea brutalităţii sale, prin cruzimea sa fără scrupule şi prin caracterul rece, industrial al asasinatului în masă, care s-a practicat în această perioadă. Cu toate acestea, cauzele sale persistă până în ziua de azi. Ura rasială, crizele economice, tarele psihologice şi morale ale oamenilor, îngăduinţa sau complicitatea omului de rând faţă de prigonirea aproapelui său sunt încă răspândite în lume într-un chip rău prevestitor.
milisss2 wrote:andreeam ..ce nu intelegi ?
sa traiesti!

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests