by Akachan on Sun Nov 06, 2005 4:15 pm
Bunica mea a luat Hepatita de la stomatologie acum 2 ani...
In perioada '87-'90 in Giurgiu a fost o infestare in masa cu virusul HIV in spitalul orasului, multi oameni au fost infestati si deasemenea copii nou-nascuti. Deasemenea in oras o asistenta a mai infectat inca o mare parte din oameni cand le facea acasa injectii...eu am locuit acolo 14 ani fara sa stiu de acest lucru...a fost musamalizat, nu s-a stiut, oamenii nu au stiut ca sunt purtatori pana dupa 90 cand au inceput sa faca teste HIV la pacientii care ajungeau in spital. O foarte buna prietena de-a mea si fosta colega de generala a aflat in vara asta cand a venit pentru altceva in Bucuresti ca si ea este purtatoare...si a aflat asta pentru ca medicul a vazut anul nasterii si a cerut testul, multi din copiii nascuti atunci care venisera la el din Giurgiu fusesera infectati...
Problema la noi in tara este ca nu se sterilizeaza bine uneltele si ca persoanele infectate nu spun ca sunt purtatoare, normal ar fi sa existe centre speciale pentru oamenii infectati, dar asa ceva nu gasesti in fiecare oras( sunt putini medici care vor sa-si asume riscul de a lucra pe o persoana infectata, deobicei vin voluntari din strainatate si lucreaza pentru cei infectati), oamenii infectati care stiu sunt disperati ca au nevoie de serviciul stomatologic asa ca nu spun ca sunt infectati si se duc la centre normale, acolo uneltele nu sunt sterilizate bine(motive tehnice sau umane) si uite asa alti oameni sunt infectati...
Din pacate asta este situatia in Romania...
În lumea plina de urmari, eu sînt un om pe niste scari.
În sus ce e? În jos nimic. În jos ce e? În sus nimic.