-Nu vorbesc de a fi indragostit cand vorbesc de iubire.
-Nu vorbesc de sex cand vorbesc de iubire.
-Nu vorbesc de emotii care exista doar in carti.
-Nu vorbesc de placerile rezervate celor norocosi.
-Nu vorbesc de lucruri marete.
-Vorbesc de un sentiment care poate fi trait de oricine.
-Vorbesc de sentimente simple si adevarate.
-Vorbesc de trairi puternice dar nu supraomenesti.
De ce spunem , cand spunem
Te iubesc….. ?
Eu cred ca spunem : Ma intereseaza bunastarea ta. Nici mai mult nici mai putin.
Cand iubesc pe cineva imi dau seama de importanta care o are pentru mine ce faci, ce iti place si ce te doare…
Tin la tine inseamna imi pasa de tine; te iubesc inseamna ca imi pasa foarte mult…
Si atat de mult imi pasa incat, cand te iubesc, cateodata prioritatea este bunastarea ta pe deasupra altor lucruri care sunt de asemenea importante pentru mine.
Aceasta definitie ne conduce la doua concluzii:
-nu este adevarat ca te iubesc cei carora nu le prea pasa de viata ta;
-nu este adevarat ca nu te iubesc cei carora le pasa prea mult de viata ta;
Repet: Daca ma iubest cu adevarat te vei ocupa de mine!
Deci, chiar daca este dureros accepta, daca nu-ti pasa de mine inseamna ca nu ma iubesti.
Nu e nimic rau in asta, nu te vorbeste de rau pentru ca nu ma iubesti, este doar realitatea, chiar daca este trista.
Sunt multe lucruri pe care pot sa le fac ca sa-ti demonstrez, sa-ti arat, sa-ti confirm ca te iubesc dar este un singur lucru care pot sa-l fac cu iubirea mea, este sa te iubesc, sa ma ocup de tine, sa-ti arat sentimentele mele asa cum simt.
Si cum simt este modul meu de a te iubi.
Tu poti sa o primesti sau nu, poti sa iti dai seama ce inseamna sau sa o ignori.
Dar acesta este modul meu de a te iubi, nu exista alt mod.
Sa te iubesc si sa-ti demonstrez ca te iubesc pot fi doua lucruri diferite pentru mine si pentru tine. Si aici, ca si in celelalte lucruri, putem sa nu fim amandoi de acord fara ca vreunul dintre noi sa greseasca.
Cand cineva te iubeste, ce face este sa ocupe o parte din viata ta, din timpul tau….
Cand cineva te iubeste, faptele lui lasa sa se vada clar cat contezi pentru el.
Iubirea e un sentiment care-ti garanteza capacitatea de a te bucura de anumite lucruri si nu e masura a cat sunt dispus sa sufar pentru tine.
Afectiunea este unul din putinele lucruri cotidiene care nu depende doar de ce facem noi si nici de decizia noastra ci depinde de ce se intampla.
Se intampla sau nu, si daca nu se intampla nu exista o cale sa o faci sa se intample , nici la mine nici la tine.
Daca ma sacrific si renunt la viata mea pentru tine, pot sa obtin mila ta, dispretul tau, compatimirea ta, dar nu voi obtine iubirea ta, pentru ca asta nu depende de ce pot eu sa fac.
Nu numai ca nu putem face nimic ca sa ne iubeasca cineva dar nici nu putem sa facem nimic ca sa nu mai iubim pe cineva...
Jorge Bucay