If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

SIDA

Cum se iau anumite boli? Cum se trateaza? Ce fel sunt spitalele in lume? Dar doctorii? Cum sa traim sanatos? Iti suna cunoscut astfel de intrebari? Daca DA haideti sa le raspundem impreuna.

Postby Snappy on Sat Oct 01, 2005 9:11 pm

eu nu i-as ura... i-as compatimi :))

cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby p3g@s on Sat Oct 01, 2005 9:15 pm

come's with the teritory :P
Fii pregatit sa gresesti, pregatit sa urasti
Tre sa privesti cu detasare, mental sa fii tare
Fii pregatit sa insulti, pregatit sa minti
Adevarul e subiectiv ca ce scuipat printre dinti...

Iata cum se scrie istoria - Voltaire
p3g@s

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

hi5 profile: -

Postby sp4c3b0y on Sat Nov 26, 2005 6:41 pm

1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei si Ziua Internationala a Luptei impotriva SIDA. Participati la vreo actiune? Sunteti implicati in activitatile ong-urilor care au legatura cu acest subiect?

In Iasi, ca in fiecare an, se va face un marsh. Anul trecut, pe platoul Palatului Culturii, cateva zeci de tineri, imbracati in rosu, au format Funda Rosie, ca simbol al sprijinului acordat celor bolnavi. Anul asta voi lua si eu parte la acest marsh, organizat de Crucea Rosie si Directia de Sanatate Publica Iasi.

Tine de noi sa schimbam mentalitati...

"Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people."
sp4c3b0y

Descurcaret
Descurcaret

Postby andreeam on Sat Nov 26, 2005 9:58 pm

chiar? .....imi cer scuze natziune ca eu nu stiam...:D is un pic mai in urma cu chestiile astea :oops:
"Urasc sa n-am incotro decat sa risc iubindu-te asa..."(Alain de Botton)
andreeam

D-L Family Member
D-L Family Member

Postby a_soul_4_u on Sun Dec 11, 2005 11:39 pm

Acum 1 luna si cv am cunoscut o fata ff frumosa dejteapta .... dar bolnava de sida .... am mentzinut leg cu ea 1sapt cam dupa care mi-a refuzat orce metoda de contact ...... de ce?? ar fi multe raspunsuri ....

I walk alone...on the bulevard of broken dreams, my shadow is the only one who walks besides me ...just A_Soul in a crazy world!!
Mori azi pentru a renaste maine, Plangi acum k sa zambesti mai tarziu, Ofteaza din trecut si inspira viitorul.....
a_soul_4_u

membru inactiv
membru inactiv

Postby Catalin on Fri Jan 27, 2006 11:27 am

Unul din acele motive ar fii ca nu vroia sa te simti legat de ea indiferent care ar fi fost intentiile tale iar sincer o persoana cu o boala isi creeaza acea imagine ca inspira mila peste tot. :(
Catalin

membru special
membru special

Postby Voodoo on Tue Sep 26, 2006 11:03 pm

^Angel^ wrote:nu sunt si ei tot oameni?de ce sa-i ocolesti?au si ei nevoie de intelegere si afectiune ca toti oamenii.

asta e si parerea mea
Image
Image
Voodoo

Pasional
Pasional

hi5 profile: http://voodoomc.hi5.com

Postby aia-micutza on Sun Aug 12, 2007 1:50 pm

hello everybody.... :-h sunt noua pe aici....din greseala am intrat pe forum..dar vad k sunt discutii interesant si parerile sunt impartite....cv normal....
poate va intrebati dc m-am oprit la acest subiect....
am vazut k va tot contrazice-ti la modul d transmitere al sidei sau virusului hiv....
cum se transmite hiv/sida.....:
- sex d orice natura atata timp kt este neprotejat....vaginal,oral,anal...
- instrumente d ingrijire personala(aparat d ras,d manichiura,pedichiura...etc)
- contact direct cu sangele persoanei infectate pe rana ta deschisa...si nu oricum se transmite....min 6 picaturi d sange sa existe riscul infectarii
-de la cabinetele stomatologice,ginecologice,chirurgie,saloanele d infrumusetzare....
-prin saliva.....dak "acumulezi" 10 litri d saliva d la persoana infectata,sau dak are rana deschisa a nivel bucal cum am specificat si mai sus min 6 picaturi d sange ....
sper k v-ati lamurit putin cu transmiterea hiv/sida cu saliva...

si in ceea ce priveste marginalizarea/discriminarea persoanelor seropozitive.....normal k sunt si ei tot oameni....k noi totzi...kiar mult mai responsabile,mai mature,mai cu capul pe umeri....dar eu tot nu reusesc sa inteleg dc oamenii knd aud"sida" au o reactie zoper tampita si najpa????
si nu trebuie sa aratam mila sau compatimire fata d aceste persoane...pt k oricare dintre noi putea fi....acum cum ne-a fost"norocul"...asta este rezultatul sistemului sanitar din perioada'88-'92;) ...bye bye
aia-micutza

Bebelush
Bebelush

Postby Guy Fawkes on Sun Aug 12, 2007 1:55 pm

Faza cu 6 picături îmi place. :D
Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, and ideas... are bulletproof.
Guy Fawkes

Pasional
Pasional

Postby aia-micutza on Sun Aug 12, 2007 2:07 pm

ma bucur k-ti place..dar asta nu inseamna k trebuie sa te si bazezi pe asta...
app...hiv/sida se transmite mai greu d la fata la baiat si mult mai usor d la un baiat la o fata...
si depinde si d sistemul imunitar atunci knd "te infectezi"...dak este scazut riscul d a te infecta este mai mare...
un sfat sa zic asa: la fel cum scrie si pe pachetele d prezervative..in caz k s-a spart..contactati kt mai repede un medic....
bineinteles k nu puteti afla iimediat dak ejti sau nu infectat....asta poti afla dekt dupa 3 luni d zile....dc??virusul hiv are o fereastra..numita fereastra imunorologica..in care nu poate fi "detectat"....
aia-micutza

Bebelush
Bebelush

PreviousNext

Return to Sanatatea si bolile