by BA on Wed Jan 18, 2006 3:31 pm
@inger albastru: si mai spunea Cioran o chestie...de fapt o carte intreaga, "Ispita de a trai". Traim in principal din instinct, anume cel de conservare, care e tare puternic. am vazut o faza intr-un film, care pe cat de neantrenant al gandirii, pe atat de interesant la faza respectiva: de exemplu, nu te poti musca singur pana la sange din cauza acetui instinct de conservare care pur si simplu nu te lasa!!!! doar daca intervine vreun motiv ce impinge la sacrificiu, cum e si dragostea, de fapt, cel mai comun, o poti face.
Oricum, desi e asa, viata nu e un drum spre moarte, nu suntem niste Sisifi impingand deznadajduiti propriul bolovan, ci putem face ce dorim cu el si sunteti si voi constienti de asta. ideea e sa nu te surprinda cu treburi nefacute, asa cum spunea si Ingerul Albastru, caci e cam naspa. De aceea e vorba aia cu traieste azi ca si cum ar fi ultima. Mie imi place sa cred ca asa traiesc.
Omul caruia i s-a intamplat ceva-ul asteptat. Stiam ca asa va fi. Trebuia doar sa mai cred