by Kelso on Mon Oct 16, 2006 2:05 pm
Eu nu pot avea o iubire. Eu nu pot avea decit iubiri. Iubirile acestea insa mor repede, palpaie o clipa si apoi pier, dispar pentru totdeauna, parc-ar fi fost niste visuri pe care le uiti indata ce te-ai desteptat din somn.
Astazi insa stiu si inteleg ca iubirea este facuta pentru cei umili, caci cei mandri nu pot iubi niciodata...
Cei mandri isi inchipuie doar ca nu au trebuinta de inima, ei nu vor decat sa cucereasca mereu, sa biruiasca; ei cred in sfirsit ca in iubire succesul e tot. Dorintele poate se vor implini, poftele lor vor fi multumite, dar...vai, iubirea n-au s-o cucereasca niciodata.
Caci iubirea cere supunere, o supunere oarba, ca si credinta. Trebuie sa traiesti mult, trebuie sa suferi mult, trebuie sa pricepi mult, pentru ca inima ta sa fie in stare a primi iubirea. Cei ambitiosi, cei mindri, cei obraznici si nerecunoscatori nu pot sti ce este iubirea, si asa, cei mai multi dintre noi de-abia la virsta de 50 ani incepem sa intelegem iubirea, atunci cind e prea tirziu...
Te iubesc pentru ca ma iubesti; acesta e un schimb doar de iubire.Te iubesc pentru ca te iubesc si nimic mai mult:te iubesc numai pentru ca te iubesc; aici incepe iubirea. Iti multumesc din suflet pentru ca te iubesc. Acesta e cantecul iubirii!
Omul indragostit nu zice "te iubesc pentru ca esti oachesa" nici "te iubesc pentru ca esti buna". Omul indragostit zice "Te iubesc cu toate ca esti oachesa, cu toate ca esti buna, si te-as iubi chiar daca ai fi blonda sau chiar daca ai fi rea".
Cel care pricepe viata stelelor, pricepe si iubirea omeneasca !!
Iubirea nu cunoaste cuvantul credincios si necredincios. Omul indragostit nu zice niciodata "m-ai inselat". Iubirea nu-ti cere socoteala pentru sarutarile ce ai dat sau nu ai dat altuia; iubirea nu-ti scormoneste trecutul si nu-ti cerceteaza prezentul. Viitorul este nadejdea ei, viitorul este egoismul ei.
Iubesti, suferi, traiesti...
Sarutarile iti alina setea, dar lacrimile iti trezesc in suflet doruri mari, istovitoare si dragi, pe care nu ti le pot alina nici sarutarile.
Din ochi picura lacrimile, izvorul cel vesnic al iubirii. Din iubire picura cantecul, poezia, frumosul, izvorul cel vesnic al lacrimilor.
Iubirea e intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului.