If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Inconstienta

Cum se iau anumite boli? Cum se trateaza? Ce fel sunt spitalele in lume? Dar doctorii? Cum sa traim sanatos? Iti suna cunoscut astfel de intrebari? Daca DA haideti sa le raspundem impreuna.

Inconstienta

Postby ashes on Sat Nov 05, 2005 10:22 pm

am vazut la tv o tanara casatorita care a luat virusul hiv dupa ce i s-a facut o lucrare la un cabinet stomatologic... il avea de cativa ani si si-a dat seama cand a trebuit sa-si faca niste analize pentru sarcina.. da, tanara mai era si insarcinata! copilul s-a nascut prin cezariana si nu a fost alaptat cu lapte de la mama lui... din fericire, nu are virusul. dar cum ramana cu mama?

eu nu pot sa-mi dau seama cum doctorii care i-au facut lucrarea stomatologica mamei mai pot dormi noapte stiind ca o persoana o sa moara din cauza lor...

ar trebui sa fie dati in judecata pentru mal-praxis (sper ca asa se scrie).. voi ce credeti??

ashes

Super Moderator
Super Moderator

Postby Catalin on Sat Nov 05, 2005 11:24 pm

Astfel de lucruri de intampla mereu din inconstienta unor oameni care au scris pe ecuson "doctor".
La noi nu mai ai incredere nici in doctori, ori se ocupa de tine la misto ca au cafeaua de baut, ori trebuie sa le dai spaga ca sa pupe in fund pacientul.
Ce doare este ca neatentia unuia provoaca suferinta celuilalt..............iei o boala si nici macar nu esti tu de vina, iti schimba si viata radical si te si marcheaza.
Cand aud ca trebuie sa imi fac analize sau ca trebuie sa mi se ia sange, stau cu frica ca stiu ca astia recicleaza seringile si acele. :(
Catalin

membru special
membru special

Postby Snappy on Sun Nov 06, 2005 9:51 am

e ceva la ordinea zilei faza cu SIDA luata tocmai din spital... din pacate...

cu respect,
Cristian Ciofu
Administrator http://www.discuta-liber.com
Blog personal: http://cristi.discuta-liber.com/blog/

proiecte personale: Games4Play | Avatar-Paradise | Wallpapers Zone
Snappy

Administrator
Administrator

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby marry on Sun Nov 06, 2005 1:13 pm

O faza de genul asta s-a mai intamplat acum vreo doi ani in America (nu mai tin minte locul exact) cand un pacient bolnav mintal a fugit din spitalul in care era internat si a intrat in altul dandu-se drept doctor.... Timp de cateva luni bune nimeni nu si-a dat seama ca doctorul era fals...pana cand unui tanar i s-a administrat medicamente pentru dureri de cap ,iar el era diabetic si asta l-a facut sa aiba crize dupa crize pentru ca nu i s-au administrat medicamentele necesare....
Numele doctorului pe care si-l atribuise psihopatul era unul destul de renumit si cunoscut in randul pacientilor ca fiind un doctor foarte bun.... Crizele tanarului au reusit sa-l dea de gol pe falsor...
Cred ca asa s-a intamplat si in cazul tinerei mamici...(apropo am vazut si eu reportajul asta la tv) :P
Din povestioara asta pe care v-am relatat-o mai sus trageti voi concluzia necesara...
combinatia perfecta
marry

Descurcaret
Descurcaret

Postby Akachan on Sun Nov 06, 2005 4:15 pm

Bunica mea a luat Hepatita de la stomatologie acum 2 ani...

In perioada '87-'90 in Giurgiu a fost o infestare in masa cu virusul HIV in spitalul orasului, multi oameni au fost infestati si deasemenea copii nou-nascuti. Deasemenea in oras o asistenta a mai infectat inca o mare parte din oameni cand le facea acasa injectii...eu am locuit acolo 14 ani fara sa stiu de acest lucru...a fost musamalizat, nu s-a stiut, oamenii nu au stiut ca sunt purtatori pana dupa 90 cand au inceput sa faca teste HIV la pacientii care ajungeau in spital. O foarte buna prietena de-a mea si fosta colega de generala a aflat in vara asta cand a venit pentru altceva in Bucuresti ca si ea este purtatoare...si a aflat asta pentru ca medicul a vazut anul nasterii si a cerut testul, multi din copiii nascuti atunci care venisera la el din Giurgiu fusesera infectati...

Problema la noi in tara este ca nu se sterilizeaza bine uneltele si ca persoanele infectate nu spun ca sunt purtatoare, normal ar fi sa existe centre speciale pentru oamenii infectati, dar asa ceva nu gasesti in fiecare oras( sunt putini medici care vor sa-si asume riscul de a lucra pe o persoana infectata, deobicei vin voluntari din strainatate si lucreaza pentru cei infectati), oamenii infectati care stiu sunt disperati ca au nevoie de serviciul stomatologic asa ca nu spun ca sunt infectati si se duc la centre normale, acolo uneltele nu sunt sterilizate bine(motive tehnice sau umane) si uite asa alti oameni sunt infectati...
Din pacate asta este situatia in Romania...

În lumea plina de urmari, eu sînt un om pe niste scari.
În sus ce e? În jos nimic. În jos ce e? În sus nimic.
Akachan

Descurcaret
Descurcaret

Postby adler on Mon Nov 07, 2005 12:46 am

am o parere foarte proasta despre medicii din Romania... nu mai are rost sa dau explicatii...lumea pe forum deja stie de ce...doar o mica parte isi merita statutul de doctor ... iar restul medicilor..au o pregatire foarte proasta... exact cum se pregateste lumea acum in fcultati...se trece cu bani..dati la profesor...se iau examenele..liceentele...si apoi..avem o Romanie incompetenta...

no more comments. :(
adler

D-L Guru
D-L Guru

Postby Cherry on Sat Jan 14, 2006 3:34 am

Ai mei ma bateau la cap sa dau la medicina. Mi-ar fi placut...dar in Romania...medicina nu are ce cauta. Nu stiu cate spitale din tara ofera conditii cat de cat acceptabile. Poate sub 20% K sa nu mai punem la socoteala modul in care esti tratat intr-un spital din Romania... Sincer...mi-am jurat k daca voi fi nevoia vreodata sa ma operez....prefer sa mor decat sa ma las pe mana unor 'doctori'. E bataie de joc. Stiu de ce sunt atat de revoltata. Am pierdut 2 persoane foarte dragi din cauza doctorilor din Romania. In strainatate ar fi putut fi salvati. La noi de ce nu s-a putut?
Last edited by Cherry on Sat Jan 14, 2006 4:35 pm, edited 1 time in total.
Image

Lumea e in mainile celor care au curajul sa viseze si isi asuma riscul de a trai propriile vise
Cherry

Super Moderator
Super Moderator

hi5 profile: -

Postby adler on Sat Jan 14, 2006 2:39 pm

corect cherry... nu puteai reproduce mai realist gandurile pe caer le am in cap.

In Romania incompetenta te surprinde
adler

D-L Guru
D-L Guru

Postby Nina on Tue Mar 21, 2006 2:32 pm

Doamne ce nebunie! Chiar ca iti e frica sa mai mergi la medic. PAna la urma il dai in judecata daca patesti ceva dar ce obtii? cine iti da viata inapoi?
Image
Image
Daca vantul mi-ar duce gandul si fiinta pe aripile sale, deasupra oamenilor...Cum as sti unde pot ramane sa te astept?
Nina

Super Moderator
Super Moderator

Postby MIIB on Tue Mar 21, 2006 3:30 pm

nimeni nu poate. Dar pe el nu prea il interesesaza ca dada l-ar fi interesat ar fi fost mai atent.Poate in viitor cine stie. 8->
Ceea ce nu te omoara te face mai puternic asa ca nu dispera va veni o zi cand vei fi puternic
MIIB

Pasional
Pasional

Next

Return to Sanatatea si bolile