If you liked this website you may also like these: Avatar-Paradise | Games4Play | Wallpapers Zone

Nu esti logat? se observa - nefiind logat o sa vezi forumul cu multe reclame prin el... si e cam aiurea, nu? mai bine fa-ti un cont pe Discuta-Liber si ai sa mai scapi de ele.

Cum "tratam" gelozia?

Aproape toti suntem gelosi, dar nu toti o recunoastem. Haideti sa vorbim putin despre gelozie caci, sincer vorbind, nu e un condiment asa de bun in relatii (daca este "pus" in exces).

Postby changer on Mon Oct 17, 2005 11:06 pm

pai asta-i problema.........daca ar exista INCREDERE............increderea ca persoanade langa tine nu ar face asta niciodata.........trebuie sa existe siguranta de dragostea partenerului si incredere reciproca....pentru a nu se naste gelozia...

Image
Adevarata avutie a unui om este binele pe care-l face in lume
don't talk your fellings let's go dreamin'8->
Image
changer

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

hi5 profile: http://alyn33.hi5.com

Postby p3g@s on Thu Dec 01, 2005 9:58 pm

eu am privit mereu gelozia cu ingrijorare pentru ca stiu ca asta e o dovada de neincredere...ceea ce yo nu pot sa accept in conditiile in care sunt o persoana sincera...mereu mi-am justificat actele cand acestea cauzau o gelozie aparenta insa sunt sigur ca nu am prea reusit sa ma fac inteles..
Fii pregatit sa gresesti, pregatit sa urasti
Tre sa privesti cu detasare, mental sa fii tare
Fii pregatit sa insulti, pregatit sa minti
Adevarul e subiectiv ca ce scuipat printre dinti...

Iata cum se scrie istoria - Voltaire
p3g@s

Taticutul mesajelor
Taticutul mesajelor

hi5 profile: -
baiat / fata ?: baiat

Postby Catalin on Fri Dec 09, 2005 6:38 pm

Este o vorba:" si gelozia este un fel de ati arata dragostea ".
50% adevar, 50% fals, parerea mea.
Poti fii gelos(a) de frica de a nu pierde dragostea cuiva.
Daca esti prea gelos(a) atunci poti pierde aceasta dragoste din cauza ca, dupa cum toti stim de la gelozie se ajunge la cearta foarte usor. :(

Catalin

membru special
membru special

Postby Nina on Wed Jul 19, 2006 5:16 pm

andreeam wrote:pay nu ai cum sa o tratezi dak nu exista ....cel mai bine e sa nu o starnesti

Rareori gelozia chiar are un motiv...este un soi de afectiune, nu are nevoie de prea multe fapte concrete pentru a iesi la iveala. Oamenii sunt gelosi si punct, de foarte utine ori aceasta gelozie se dobandeste.
Intr-adevar, eu nu sunt o persoana geloasa, dar daca as avea motive, probabil ca as deveni..sau poate mi-as lua jucariile si m-as muta pe alt playground.

Cum tratam gelozia? Daca e vorba de gelozia partenerului, ii explicam faptele clar, ca sa se lumineze si sa nu mai vada piticuti acolo unde nu sunt. Te inarmezi cu multa vointa si multa speranta ca va intelege (a nu se spera ca se va vindeca, doar il tratam!!!). Daca e vorba de gelozia persoanei proprii, atunci cred ca se vindeca prin autocontrol, incerci sa nu mai sari in sus la fiecare prostioara; inainte de a lansa acuzatii, cere niste explicatii e un ton calm etc.
Image
Image
Daca vantul mi-ar duce gandul si fiinta pe aripile sale, deasupra oamenilor...Cum as sti unde pot ramane sa te astept?
Nina

Super Moderator
Super Moderator

Postby crash_grl on Wed Jul 19, 2006 10:23 pm

eu una cred ca gelozia este sinonim cu frik de a pierde persoana iubita, frik care te face sa reactionezi in moduri cat mai diferite in situatii cat mai diverse...
tratamentul este increderea in sine de a fi capabil sa pastreze dragostea celui iubit...si incredere in iubirea persoanei de langa el

fallin' down... stop crying.....all around the world.....the crash is near, next to u...
Image
Image
crash_grl

D-al forumului
D-al forumului

baiat / fata ?: fata

Postby Catalin on Thu Aug 10, 2006 1:47 am

Nu-mi place sa imi dea motive serioase sa fiu gelos, si mai ales sa o faca intentionat cand stie ca mor de gelozie. :sht-up:
Nu sunt o persoana geloasa de felul meu, decat atunci cand se duce in cealalta extrema.
"Lasa buzele sa se atinga..................pentru ca dragostea este mai buna ca vinul."
Catalin

membru special
membru special

Postby ianu666 on Sun Sep 03, 2006 10:34 pm

Toti oamenii sunt gelosi. Nu exista om care sa nu fi fost gelos (excludem persoanele "divine" pentru a nu supara diferitii adepti ai diferitelor religii). Imi este greu sa cred ca se trateaza. Remdiu? Hmm, e greu de zis... daca il gaseste cineva poate o s ail incerc:P! Asta ar fi cu gelozia!
ianu666

Invatacel
Invatacel

Postby noco on Sun Sep 03, 2006 10:48 pm

gelozia nu se trateaza.. parere personala din experientza.. :mrgreen:
aveam momente in care ma calmam o perioada si apoi o luam de la capat.. e ca o dependenta.. eu vorbesc de gelozie incadrata in limitele "bunului simt". :D
caci mai este si cea de care a avut parte o prietena..de genul:
"el - alo, pui, unde esti?
ea - acasa.
el - da drumul la televizor sa vad ca esti in casa." (ps. da; stiu la ce va ganditi.. :D nu avea telefon fix atunci.)

genul de persoana geloasa care te ingradeste si poate la inceput ti se pare amuzant si ai senzatia ca asa isi arata iubirea si vai cat de mult te iubeste... dar tipul, acum ca s-au despartit, a ajuns pur si simplu obsedat de ea.. in fine. sunt offtopic.
ideea e ca sunt de acord cu gelozia ( pentru ca si eu o "practic") dar cu masura.
daca cel pe care il iubesc nu mi-ar arata nici o clipa ca e gelos as crede ca nu ma iubeste.
Cetăţean suspendat, solidar cu Traian Băsescu
Petitie pentru dizolvarea parlamentului
noco

membru special
membru special

Postby ianu666 on Sun Sep 03, 2006 11:02 pm

Inteleg prin trata: "auto-educare :P! Scuza-ma pentru neclarificare :P!
ianu666

Invatacel
Invatacel

Postby noco on Sun Sep 03, 2006 11:10 pm

[ot]cred ca toti am inteles prin tratare auto-educare. :mrgreen: Doar nu ma duc la farmacie, beau un sirop de tuse si imi trece gelozia? :D [/ot]
Cetăţean suspendat, solidar cu Traian Băsescu
Petitie pentru dizolvarea parlamentului
noco

membru special
membru special

Previous

Return to Gelozia - umbra oricarui om ?